Ook in de Achterhoek maken we karnemelkse saus:

Sla met karnemelkse saus en een speklapje

" een beetje van mijn moeder en een beetje van mijzelf:"

 

Ingrediënten

1000 gram geschilde aardappelen

800 gram kropsla of ijsbergsla

4 speklappen

1 ui

bieslook

1 ei

5 el maizena

750 ml karnemelk

 

Bereiden

Sla wassen, scheuren of snijden, ui en bieslook fijn snijden

Aardappelen 20 min koken, afgieten en kruimig laten worden

karnemelk met een ei (al roerend)langzaam aan warm maken, dan papje maken van maizena met wat water,dit door de karnemelk roeren en langzaam aan de kook brengen. Goed blijven roeren (anders gaat het schiften) een paar minuten doorkoken. Zout naar behoefte toevoegen..

De speklappen kruiden met paprika en zout, en dan bakken in de koekepan.Schep een beetje olie van de gebakken speklappen over de saus.

serveren als volgt:

schep kruimige aardappelen op een bord, sla erbij ,dan de karnemelksesaus erover, Strooi er rauwe ui en bieslook over. Speklapje erbij en smullen maar!

 

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

Video
Tag / Lijst: Eten en drinken, Streekgerecht, Recept, Dinxperlo

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Galerij

Joar winnen met toeten halen

12 mei 2014
Arina Breukelaar
Galerij

Doopjurk van bruidsjurk

05 februari 2015
Mevrouw J.J.Wijnhoud

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden

De natering moet een feestje zijn

23 oktober 2015
Werner Willemsen

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem
Video

Ies en Gies is Pannegies

17 maart 2015
Hans Berends

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers
Video

Hanenkraai wedstrijd

30 oktober 2015
Dinant Rohaan

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso

Krentenweggen als wederdienst

29 september 2015
Albert Geurink

Aanzegger, aanspreker, begrafenisondernemer...

09 februari 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen