Ook in de Achterhoek maken we karnemelkse saus:

Sla met karnemelkse saus en een speklapje

" een beetje van mijn moeder en een beetje van mijzelf:"

 

Ingrediënten

1000 gram geschilde aardappelen

800 gram kropsla of ijsbergsla

4 speklappen

1 ui

bieslook

1 ei

5 el maizena

750 ml karnemelk

 

Bereiden

Sla wassen, scheuren of snijden, ui en bieslook fijn snijden

Aardappelen 20 min koken, afgieten en kruimig laten worden

karnemelk met een ei (al roerend)langzaam aan warm maken, dan papje maken van maizena met wat water,dit door de karnemelk roeren en langzaam aan de kook brengen. Goed blijven roeren (anders gaat het schiften) een paar minuten doorkoken. Zout naar behoefte toevoegen..

De speklappen kruiden met paprika en zout, en dan bakken in de koekepan.Schep een beetje olie van de gebakken speklappen over de saus.

serveren als volgt:

schep kruimige aardappelen op een bord, sla erbij ,dan de karnemelksesaus erover, Strooi er rauwe ui en bieslook over. Speklapje erbij en smullen maar!

 

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

Video
Tag / Lijst: Eten en drinken, Streekgerecht, Recept, Dinxperlo

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Video

Sluitliederen onder de Pinksterkroon

20 mei 2015
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge
Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer
Video

Klootschieten

25 augustus 2014
Jacques van Hooijdonk
Audio

De staaf van de smid

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh
Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG