Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Tag / Lijst: Eten en drinken, Twello, Streekgerecht, Recept, Keuze van de redactie

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Video

Elke maandag de 'boerendeun'

18 maart 2015
Janine Stortelder
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers
Galerij

Joar winnen met toeten halen

12 mei 2014
Arina Breukelaar

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers
Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers

Driekoningen, ik kan het lied nog zo zingen

06 januari 2015
Marian v't Hullenaar-Seegers

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert
Video

Zwarte Cross

23 maart 2015
Tante Rikie
GalerijVideo

De paasos

07 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Hanenkraai wedstrijd

30 oktober 2015
Dinant Rohaan
Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG
AudioVideo

De zoute ringen van Herwijnen

16 januari 2015
Dittie van Zee