Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept Keuze van de redactie

Meer verhalen

Video

Airborne wandeltocht, één groot festijn

31 maart 2015
Riky Arends-Otten

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden
Audio

De schat van de Ravenhorst

20 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Bijen houden is een boeiende hobby

25 juni 2015
Wilfred Muis

Radiozendmarkt

28 mei 2014
marijke buter

Ambachtelijk snoep maken

31 augustus 2015
Hanneke Hoed

De familievete in een Achterhoeks dorp

07 augustus 2014
Margreet Boot

Vernoemd naar grootouders

08 april 2015
Ans Jonker

Indonesisch eten

05 februari 2015
Simone Cornelissen
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak
Audio

Tuutlied

28 mei 2014
Wim Monnich

Schooltradities van De Marlijn

10 maart 2016
Hettie Sipman
Video

Mechteld ten Ham

05 november 2014
Lizette van Hoven

De Bebbenbek

12 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink
VideoGalerij

Mijn levende Sarahverhaal

27 mei 2014
magda

Eten op nieuwjaarsdag

25 september 2014
Mevr. Beijnen