Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Tag / Lijst: Eten en drinken, Twello, Streekgerecht, Recept, Keuze van de redactie

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef

De ballade van een muzikant

25 november 2015
Andries Zwart
Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee
VideoAudio

Carnavalsstunt

07 februari 2015
De Oude Gierpont
GalerijVideo

Roggebroodweging Muldersfluite

30 december 2014
Harry Somsen
Video

Ganzenhoeders in Gelselaar

29 mei 2015
Herman Wannink
Galerij

Tik takken

05 juli 2015
Dick Jagtenberg

Erebogen met Koninginnedag

06 januari 2015
Mieke de Borst-van Herwijnen
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers
Video

Sluitliederen onder de Pinksterkroon

20 mei 2015
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge

De modelbotter in de huiskamer

26 oktober 2015
Lex Terpstra
Video

Ies en Gies is Pannegies

17 maart 2015
Hans Berends

Carbidschieten rukt op naar de stad

28 december 2015
Ina Brethouwer

Nieuwjaarsduik, een sociale, frisse traditie

03 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf