Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Tag / Lijst: Eten en drinken, Twello, Streekgerecht, Recept, Keuze van de redactie

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Video

Verlichtingsdagen

10 december 2015
Alfred Sprong

Achterhoekse heufkeze

24 november 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

De buurt uitschieten

15 september 2015
Willem Arentsen

De modelbotter in de huiskamer

26 oktober 2015
Lex Terpstra

Poortklokluiden

12 mei 2014
J. Kreijenbroek
Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry

Eper Bijenmarkt

15 december 2015
M. de Voogd