Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Tag / Lijst: Eten en drinken, Twello, Streekgerecht, Recept, Keuze van de redactie

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

VideoGalerij

Hummelose Volksfeest

07 augustus 2014
Harold Pelgrom
Video

Popverbranden

10 februari 2015
Wim de Boer

Gilden stemmen: wel of niet koningschieten?

25 april 2015
Jan Wannet, gilden Huissen
Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink
AudioVideo

Oud en Nieuw in de buurt

11 juli 2014
Willi Wilbrink
AudioVideo

De draak van Gelderland

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden
Galerij

Doopjurk van bruidsjurk

05 februari 2015
Mevrouw J.J.Wijnhoud

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek
Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak