Elk jaar tijdens de Mosterd Muziekdag wordt de mosterdsoep van Doesburgse horeca getest door een vakkundige jury. De horeca bedrijven doen mee in drie categorieën: De echte Doesburgse mosterdsoep, mosterdsoep vis en een vegetarische mosterdsoep.

Het recept voor de echte Doesburgse Mosterdsoep voor 4 personen:

Benodigdheden

- 50 gram boter

- 60 gram bloem

- 150 gram Doesburgse mosterd

- 100 gram spekblokjes

- 1 liter runderbouillon

- 1 bosje lente-uitjes fijngesneden

- 3 deciliter koksroom

 

Bereiding

* Zet de spekjes even aan en doe de boter erbij met de mosterd. Laat dit heel even smoren.

* Doe de bloem erbij en maak er een bolletje van.

* Doe er koude runderbouillon bij

* Breng dit aan de kook, terwijl je blijft roeren

* Room erbij en de lente-uitjes

 

Eet smakelijk!

 

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

Video
Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Recept Doesburg

Meer verhalen

Video

Lüdovicus en de Wodanseik

11 mei 2014
Mijngelderland

'Jenne met de benne' op kerstavond

22 november 2014
B. Kleijn Winkel
Video

Ik kwam weer thuis, in de Betuwe

15 maart 2016
Hilde Vos
VideoGalerij

Buurtgebruiken rondom het huwelijk

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Video

Schuttersgilde St. Sebastianus

09 mei 2014
Rick Basten

Dansen in Sonsbeek

05 februari 2015
mevrouw G.Vach

Streekliedjes in dialect

09 mei 2014
Linda

Een bijzondere kerkdienst

28 juli 2014
A. Heetebrij

De Veluwse heidekoek

26 februari 2016
Ton Kamphuis

Traditioneel schapenscheren

12 mei 2014
André Karper

Onweer

08 maart 2015
Gerry

Arnhemse of beter Drielse aardappelkoek

05 februari 2016
Paul Hoftijzer

Knikkeren

10 juni 2014
Vanessa

Beeldhouwen in Bredevoort

06 oktober 2015
Paul Hoftijzer

Butterfahrten

06 mei 2015
 Gerhard Kwak
Audio

De staaf van de smid

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Oud-Lunterse Dag

23 juni 2014
Albert Hendriksen

Het Ooyse kermis feestmaal

11 mei 2014
Willem Franck