Elk jaar tijdens de Mosterd Muziekdag wordt de mosterdsoep van Doesburgse horeca getest door een vakkundige jury. De horeca bedrijven doen mee in drie categorieën: De echte Doesburgse mosterdsoep, mosterdsoep vis en een vegetarische mosterdsoep.

Het recept voor de echte Doesburgse Mosterdsoep voor 4 personen:

Benodigdheden

- 50 gram boter

- 60 gram bloem

- 150 gram Doesburgse mosterd

- 100 gram spekblokjes

- 1 liter runderbouillon

- 1 bosje lente-uitjes fijngesneden

- 3 deciliter koksroom

 

Bereiding

* Zet de spekjes even aan en doe de boter erbij met de mosterd. Laat dit heel even smoren.

* Doe de bloem erbij en maak er een bolletje van.

* Doe er koude runderbouillon bij

* Breng dit aan de kook, terwijl je blijft roeren

* Room erbij en de lente-uitjes

 

Eet smakelijk!

 

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

Video
Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Recept Doesburg

Meer verhalen

De terugkeer van de spookhond Kladdegat

12 maart 2015
Evert van Olst

Boterlammetje

12 mei 2014
Janna te Peele

Fruitcorso

02 september 2014
Sjaan van Es
Video

Een pinksterpop op ons dak

25 augustus 2014
Ada Kieft

Generaties lang vernoemd naar Opa

12 maart 2015
Gerdien van der Zee

Kraamvrouwenkost

13 maart 2015
Gerhard Kwak
Video

Foekepot

07 mei 2014
Marleen Klunder
Galerij

Wassen met de hand

17 juni 2014
Gerritje de Boer-Wilbrink
Video

Vroeg Carnaval in Nöttedarp

20 januari 2016
Clemens Elshoff

Normaal gooit met gouden LP

15 juni 2015
Jan Greven alias brekken Gijs  

Indonesisch eten

05 februari 2015
Simone Cornelissen

Meijer-eten

12 mei 2014
Theo Meijer

Molukse nationale dag

18 juni 2014
Marsalina Patty
Galerij

Borskorn

12 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Pakjesavond met brokken chocolade

14 mei 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers

Radiozendmarkt

28 mei 2014
marijke buter