Elk jaar tijdens de Mosterd Muziekdag wordt de mosterdsoep van Doesburgse horeca getest door een vakkundige jury. De horeca bedrijven doen mee in drie categorieën: De echte Doesburgse mosterdsoep, mosterdsoep vis en een vegetarische mosterdsoep.

Het recept voor de echte Doesburgse Mosterdsoep voor 4 personen:

Benodigdheden

- 50 gram boter

- 60 gram bloem

- 150 gram Doesburgse mosterd

- 100 gram spekblokjes

- 1 liter runderbouillon

- 1 bosje lente-uitjes fijngesneden

- 3 deciliter koksroom

 

Bereiding

* Zet de spekjes even aan en doe de boter erbij met de mosterd. Laat dit heel even smoren.

* Doe de bloem erbij en maak er een bolletje van.

* Doe er koude runderbouillon bij

* Breng dit aan de kook, terwijl je blijft roeren

* Room erbij en de lente-uitjes

 

Eet smakelijk!

 

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

Video
Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Recept Doesburg

Meer verhalen

Video

De witte pauwen van Staverden

03 juli 2014
Hajo de Roo
Video

Meidenmarkt in Nunspeet

11 mei 2014
Jette

Pannenkoek met worst

12 mei 2014
Reini Meutstege

Spelen met een varkensblaas

12 februari 2015
Gerhard Kwak

Sacramentsprocessie in Loil

31 juli 2015
Ap Dieker

De grote kookpot op de boerderij

13 april 2015
Jan Reijnen

Vernoemd naar grootouders

08 april 2015
Ans Jonker

Kleding ontwerpen door moulage

01 juni 2015
Mirte Engelhard
Galerij

Jarenlang met Bennie Jolink op de foto

18 december 2015
Jan Gert De Boer
Galerij

Zilveren bijltje om schip te water te laten

24 februari 2015
Carla Dubbink
VideoGalerij

Smaltappel en Gortepap

12 december 2014
Bram Masselink

Verkleden met Koninginnedag

15 juni 2014
Ria Rozendal

Chocoladefestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier
Video

De huisslachting

09 september 2014
Eibert Kuiper

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Kraomschudderswegge met gedicht

05 juni 2014
Marijke Jansen

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry