Elk jaar tijdens de Mosterd Muziekdag wordt de mosterdsoep van Doesburgse horeca getest door een vakkundige jury. De horeca bedrijven doen mee in drie categorieën: De echte Doesburgse mosterdsoep, mosterdsoep vis en een vegetarische mosterdsoep.

Het recept voor de echte Doesburgse Mosterdsoep voor 4 personen:

Benodigdheden

- 50 gram boter

- 60 gram bloem

- 150 gram Doesburgse mosterd

- 100 gram spekblokjes

- 1 liter runderbouillon

- 1 bosje lente-uitjes fijngesneden

- 3 deciliter koksroom

 

Bereiding

* Zet de spekjes even aan en doe de boter erbij met de mosterd. Laat dit heel even smoren.

* Doe de bloem erbij en maak er een bolletje van.

* Doe er koude runderbouillon bij

* Breng dit aan de kook, terwijl je blijft roeren

* Room erbij en de lente-uitjes

 

Eet smakelijk!

 

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

Video
Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Recept Doesburg

Meer verhalen

Video

Kniepertjes met oud en nieuw

08 mei 2014
Guus van Kleef

Huiskamer Filmfestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier
Video

Breien is (een) kunst

22 februari 2016
Carolien Evers

Zuurkool “verrot lekker”

14 oktober 2015
Ina Brethouwer

Landgoederen hebben een regiofunctie

01 december 2015
Eimert Fikse

Luiertaart

17 augustus 2015
Thea Slats

Op brommers achter de brandweer aan

03 februari 2015
Dhr. J. Attema

Muziek in het Neder-Saksische dialect

11 januari 2016
Jan Ottink
Video

De ambachtelijke slager

04 mei 2015
G. ter Weele

Spoken bij de Sinderense kapel

12 augustus 2014
Dick Gussinklo

Merklap of letterdoek

15 april 2015
Gerhard Kwak
Video

Mooi-Ann van Velp

22 april 2015
Gery Groot Zwaaftink

Bloempap

26 februari 2015
van Dale

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters

Broodpap

13 mei 2015
Gerhard Kwak

Stokvis eten met Hallse kermis

12 mei 2014
Mien Wensink
Video

De dikke boom

21 april 2015
Eric Borrias

Groesbeeks Kermisbrood

11 mei 2014
Jette

Spelen met een varkensblaas

12 februari 2015
Gerhard Kwak