Elk jaar tijdens de Mosterd Muziekdag wordt de mosterdsoep van Doesburgse horeca getest door een vakkundige jury. De horeca bedrijven doen mee in drie categorieën: De echte Doesburgse mosterdsoep, mosterdsoep vis en een vegetarische mosterdsoep.

Het recept voor de echte Doesburgse Mosterdsoep voor 4 personen:

Benodigdheden

- 50 gram boter

- 60 gram bloem

- 150 gram Doesburgse mosterd

- 100 gram spekblokjes

- 1 liter runderbouillon

- 1 bosje lente-uitjes fijngesneden

- 3 deciliter koksroom

 

Bereiding

* Zet de spekjes even aan en doe de boter erbij met de mosterd. Laat dit heel even smoren.

* Doe de bloem erbij en maak er een bolletje van.

* Doe er koude runderbouillon bij

* Breng dit aan de kook, terwijl je blijft roeren

* Room erbij en de lente-uitjes

 

Eet smakelijk!

 

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

Video
Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Recept Doesburg

Meer verhalen

Mosterd Muziekdag in Doesburg

11 november 2014
Albert

Hoort, hoort! Zegt het voort!

26 oktober 2015
Frans van den Bos

Hattem herdenkt de bevrijding

29 april 2015
Elly v.d Wetering
Galerij

Goudsmeden

24 februari 2015
Carla Dubbink

Ambachtelijk snoep maken

31 augustus 2015
Hanneke Hoed

Nieuwjaar winnen

27 mei 2014
Rita van Liere
Audio

Dankdag en biddag

08 maart 2015
Theo van Dalen

Witte Wieven bij Solse Gat

26 februari 2015
Ben Veenhuis

Spoken bij de Sinderense kapel

12 augustus 2014
Dick Gussinklo

Carbidschieten rukt op naar de stad

28 december 2015
Ina Brethouwer
Galerij

Zwoerdrolletjes

08 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

De Woeste Hoeve

21 augustus 2014
Peter Otterloo

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk
Video

Gezond door kruiden?

13 mei 2015
Elvira van Tinteren

Halloween is hot !

29 oktober 2015
Patrick Uding

Eten op nieuwjaarsdag

25 september 2014
Mevr. Beijnen
Galerij

Borskorn

12 februari 2015
Gerhard Kwak

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters