Elk jaar tijdens de Mosterd Muziekdag wordt de mosterdsoep van Doesburgse horeca getest door een vakkundige jury. De horeca bedrijven doen mee in drie categorieën: De echte Doesburgse mosterdsoep, mosterdsoep vis en een vegetarische mosterdsoep.

Het recept voor de echte Doesburgse Mosterdsoep voor 4 personen:

Benodigdheden

- 50 gram boter

- 60 gram bloem

- 150 gram Doesburgse mosterd

- 100 gram spekblokjes

- 1 liter runderbouillon

- 1 bosje lente-uitjes fijngesneden

- 3 deciliter koksroom

 

Bereiding

* Zet de spekjes even aan en doe de boter erbij met de mosterd. Laat dit heel even smoren.

* Doe de bloem erbij en maak er een bolletje van.

* Doe er koude runderbouillon bij

* Breng dit aan de kook, terwijl je blijft roeren

* Room erbij en de lente-uitjes

 

Eet smakelijk!

 

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

Video
Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Recept Doesburg

Meer verhalen

Kleding ontwerpen door moulage

01 juni 2015
Mirte Engelhard
Galerij

Honing- en Bijenmarkt Eerbeek

09 juli 2014
Ton Fleur
Video

Het kerkelijk gebruik van de doop

12 maart 2015
Anki Rijpma-Smit

Koeien in de wei laten lopen

12 mei 2014
Marijke Jansen
Video

Wasberrekoek

03 november 2014
Debby Peters

De familievete in een Achterhoeks dorp

07 augustus 2014
Margreet Boot
VideoGalerij

Papklok

09 juli 2014
A Timmer- Jansen
Galerij

Doopjurk van bruidsjurk

05 februari 2015
Mevrouw J.J.Wijnhoud

Veilig Carbidschieten

13 december 2014
Theo de Klein
Video

Ingenieursfeesten

30 oktober 2014
Antoon Kanis

Verjaardagsboeket

05 februari 2015
Tariel Gwedelidze

Banketstaaf: een exclusieve lekkernij

30 november 2015
Paul Hoftijzer
Video

Verlichtingsdagen

10 december 2015
Alfred Sprong
Video

De legende van het Solse Gat

26 augustus 2014
Corry

Veurkauwen

11 augustus 2014
Gerda Tiessink
Galerij

Verkleedpartijen

23 juni 2014
Dianne Wesselink
Video

Valkhof in de zon

14 april 2015
William Smulders
VideoGalerij

Blijde incomste

19 augustus 2014
Joris Leijten