Elk jaar tijdens de Mosterd Muziekdag wordt de mosterdsoep van Doesburgse horeca getest door een vakkundige jury. De horeca bedrijven doen mee in drie categorieën: De echte Doesburgse mosterdsoep, mosterdsoep vis en een vegetarische mosterdsoep.

Het recept voor de echte Doesburgse Mosterdsoep voor 4 personen:

Benodigdheden

- 50 gram boter

- 60 gram bloem

- 150 gram Doesburgse mosterd

- 100 gram spekblokjes

- 1 liter runderbouillon

- 1 bosje lente-uitjes fijngesneden

- 3 deciliter koksroom

 

Bereiding

* Zet de spekjes even aan en doe de boter erbij met de mosterd. Laat dit heel even smoren.

* Doe de bloem erbij en maak er een bolletje van.

* Doe er koude runderbouillon bij

* Breng dit aan de kook, terwijl je blijft roeren

* Room erbij en de lente-uitjes

 

Eet smakelijk!

 

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

Video
Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Recept Doesburg

Meer verhalen

Video

Het fruitcorso, geen sinecure

08 september 2014
dhr.Groeneyk

Pinksterfeest in Gorssel?

16 oktober 2015
Marten Brascamp

Liedjes bij bruiloft

08 augustus 2014
Albert Steert

Caspar en de twee andere koningen

04 januari 2016
Paul Hoftijzer

Achterhoekse Americana

02 februari 2016
Serge Epskamp

De Karbonadekoets

27 juni 2014
Jo Berendsen

Op vakantie gaan

12 mei 2014
marijke jansen

Lathumse Volksfeesten

03 maart 2015
Sylvia van Orden

De duivelspop op het paasvuur

30 maart 2015
Jan Wannet

Boterlammetje

12 mei 2014
Janna te Peele

Witte Wieven bij Solse Gat

26 februari 2015
Ben Veenhuis
AudioGalerij

De Funkenmarieke van de Braoiers Lauwe

08 februari 2015
Dorien van Kerkhof

Ketelkoek op tweede kerstdag

16 december 2015
Paul Hoftijzer

Vrouw Haverkamp

08 december 2015
Bart Schlief

Het liefdeslaantje van Vorden

06 januari 2016
Ina Brethouwer

Bikkelspel

18 augustus 2015
Gerhard Kwak