Elk jaar tijdens de Mosterd Muziekdag wordt de mosterdsoep van Doesburgse horeca getest door een vakkundige jury. De horeca bedrijven doen mee in drie categorieën: De echte Doesburgse mosterdsoep, mosterdsoep vis en een vegetarische mosterdsoep.

Het recept voor de echte Doesburgse Mosterdsoep voor 4 personen:

Benodigdheden

- 50 gram boter

- 60 gram bloem

- 150 gram Doesburgse mosterd

- 100 gram spekblokjes

- 1 liter runderbouillon

- 1 bosje lente-uitjes fijngesneden

- 3 deciliter koksroom

 

Bereiding

* Zet de spekjes even aan en doe de boter erbij met de mosterd. Laat dit heel even smoren.

* Doe de bloem erbij en maak er een bolletje van.

* Doe er koude runderbouillon bij

* Breng dit aan de kook, terwijl je blijft roeren

* Room erbij en de lente-uitjes

 

Eet smakelijk!

 

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

Video
Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Recept Doesburg

Meer verhalen

De ballade van een muzikant

25 november 2015
Andries Zwart

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer

Pinksterfeest in Gorssel?

16 oktober 2015
Marten Brascamp

Jaarmarkt Oldebroek

19 augustus 2014
Ep Boeve

Poppetjes maken van klei

18 juni 2014
Willem Wiegers

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden

Scheprecht van een molenaar

04 juli 2014
Sylvia van Hunnik

Brood met worst

05 december 2014
Erna Bosch

Takkenzwaaien

06 augustus 2014
PR St. Sebastianus
Galerij

Tik takken

05 juli 2015
Dick Jagtenberg
Galerij

Doopjurk van bruidsjurk

05 februari 2015
Mevrouw J.J.Wijnhoud
Galerij

Liemerse schink

13 januari 2015
Gerhard Kwak
Video

Het platteland is niet te koop!!

25 mei 2015
Kiek now us
Video

De dikke boom

21 april 2015
Eric Borrias

Corvee op vakantiepark Mooi Veluwe

16 januari 2015
Olga Verlegh

Houtbewerking en 'vrije' kunst

10 februari 2016
Piet Post

Eiertikken met de fietsclub

13 juli 2015
Gerhard Kwak

Landgoederen hebben een regiofunctie

01 december 2015
Eimert Fikse

De noodklok

11 juli 2014
Gerrit Klokman