Henk Jansen is tot z'n 36e kok geweest en ging daarna in de zorg, op dit moment is hij hobbykok.

Bij Kulturhus De Borg in Babberich is eens in de 2 weken een project van Caleidoz....."samen eten" wat georganiseerd wordt door vrijwilligers.
De maximale bezetting is 30 personen er is sprake van een wachtlijst.

Henk werkt met ong.7 vrijwilligers, incl. de bediening. Ze gaan het 3e seizoen in en het einde is nog lang niet in zicht.



De prijs van een menu is 7 euro, inclusief een toetje.

Dit keer het volgende menu van Henk:

Salade met karnemelksaus (Achterhoeks gerecht)

Wat je nodig hebt:

400gr.vastkokende aardappels,
1 snufje nootmuskaat,
3 eieren,
125gr.grooktje spekblokjes,
1 el.bloem,250ml karnemelk,
1 zakje gem.sla,
1 pot jonge kapucijners,
1 komkommer,
1 bosje radijs,
1 rode ui,
olijfolie,
1 bakje tuinkers.

Aardappels:

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook, schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in ong.
15 min.gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Breng op smaak met nootmuskaat.

Eieren:

Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in ong. 8 min.hard, giet ze af en spoel ze koud, pel en snijd ze in partjes.

Karnemelksaus:

Verwarm een pan en bak de spekblokjes in ong 8 min.uit. Voeg de bloem toe en bak ong. 2 minuten mee. Schenk de karnemelk erbij en breng het geheel al roerende aan de kook. Breng op smaak met n beetje versgemalen peper.

Salade:

Was en pluk de sla, giet de kapucijners af en spoel ze schoon. Snijd de komkommer in blokjes en de radijsjes in vieren. Pel en snijd de ui in halve ringen.
Meng de sla, kapucijners, komkommer, radijsjes, uien en een scheutje oflijfolie extra vierge. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Knip de tuinkers los.



Serveren:

Verdeel de aardappels over borden, verdeel de salade naast de aardappels, leg de eieren erop, lepel de saus er royaal overheen en strooi de tuinkers erover.

Gerelateerde verhalen

Karnemelksesaus Karnemelksesaus
Kruudmoes Kruudmoes

Tag / Lijst: Eten en drinken, Recept, Streekgerecht, Ontmoeten, Babberich

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Krentenweggen als wederdienst

29 september 2015
Albert Geurink
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso

Aanzegger, aanspreker, begrafenisondernemer...

09 februari 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk
Video

Klootschieten

25 augustus 2014
Jacques van Hooijdonk

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers

Driekoningen, ik kan het lied nog zo zingen

06 januari 2015
Marian v't Hullenaar-Seegers
Galerij

Joar winnen met toeten halen

12 mei 2014
Arina Breukelaar

Jong gehuwden stukje

07 februari 2015
Gerhard Kwak
AudioVideo

Oud en Nieuw in de buurt

11 juli 2014
Willi Wilbrink

De natering moet een feestje zijn

23 oktober 2015
Werner Willemsen

Carbidschieten rukt op naar de stad

28 december 2015
Ina Brethouwer
Video

Mei-avond

28 april 2015
Mieke Veken
Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein
Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee
Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
VideoGalerij

Hummelose Volksfeest

07 augustus 2014
Harold Pelgrom
AudioVideo

De zoute ringen van Herwijnen

16 januari 2015
Dittie van Zee