Keuring
KOC Bronckhorst is een club die jaarlijks een wedstrijd organiseert voor kinderen in de leeftijd tussen de 6 en 16 jaar oud.
In de jaren '50- '60 werden er al dergelijke wedstrijden georganiseerd in de regio. Vaak vanuit de agrarische school georganiseerd in samenwerking met VVB's. Door gewijzigde structuren binnen school en verenigingen zijn deze wedstrijden helaas ophouden te bestaan. Tot een aantal jaren geleden, in 2009 een aantal initiatiefnemers deze wedstrijd in de Gemeente Bronckhorst weer nieuw leven hebben ingeblazen. Met als doel kinderen goed leren omgaan met dieren. Ze goed te verzorgen en je daar ook verantwoordelijk voor voelen. De dieren met respect te behandelen. Daarnaast ook als doel kinderen te betrekken bij de agrarische sector, inbrengen van een  competitie element middels een onderlinge wedstrijd en vooral ook voor de gezelligheid, het samenzijn.  Want wat is er mooier dan op de eindkeuring die stralende gezichten te zien, die vol trots hun kalfjes presenteren aan publiek en jury.

Verzorging
Kinderen gaan in een periode van 3 maanden (mei t/m augustus) een kalfje verzorgen. Het kalf regelmatig borstelen, wassen en de staart en oren scheren. Het hok netjes schoon houden en het kalfje netjes kunnen leiden en voorbrengen voor een vakjury. Ook houden zij een wedstrijdboekje bij met daarin de details over het kalfje. Een soort paspoort van het kalf met daarin ook bijgehouden wat het kalfje allemaal eet en drinkt vanaf de geboorte tot aan de eindkeuring. De kinderen worden 2x aan huis bezocht door een jury en beoordeeld om tenslotte op de eindkeuring het eindresultaat te laten zien. Op deze dag showen zij het kalfje voor de jury en het publiek en zijn er mooie prijzen te winnen. Prijzen in de verschillende leeftijdsklassen van de kinderen.

In 2009 begonnen met 15 kinderen op de eindkeuring met in 2015 al 38 enthousiaste deelnemers!

Voor meer informatie kunt u mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bekijk hier het fragment uit onze tv-uitzending:

Video
Categories:: Sport en vrije tijd Dieren Augustus Bronckhorst

Meer verhalen

Video

Paardenmarkt en het Paardenmoppen toernooi

03 april 2015
Rien de la Cousine
Galerij

Kidskoningin Zutphen

16 september 2014
Ciska Lagendijk

Abe-worst

01 april 2015
Gerhard Kwak
Video

Mei-avond

28 april 2015
Mieke Veken

Hattem viert Sint Maarten op 10 november

17 februari 2015
Gerrit Kouwenhoven
VideoGalerij

Het vertolken van oude zeemansliederen

26 november 2014
Harrie Biesterbos

Voor-/achterdeur

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Video

Hanenkraai wedstrijd

30 oktober 2015
Dinant Rohaan
Video

Trouwen? Je ex krijgt een pop!

03 maart 2016
Gerrit Hettelaar

Martinusdag

26 maart 2016
Mare Tip (6 jaar)

Hoort, hoort! Zegt het voort!

26 oktober 2015
Frans van den Bos
Galerij

Wassen met de hand

17 juni 2014
Gerritje de Boer-Wilbrink

Frühschoppen

12 februari 2015
Geert Smits

Paasvuur in Epe

18 februari 2015
Dhr. Barnhoorn
VideoGalerij

Dikke Jennensoep

04 augustus 2014
Gerry Klein Overmeen