Keuring
KOC Bronckhorst is een club die jaarlijks een wedstrijd organiseert voor kinderen in de leeftijd tussen de 6 en 16 jaar oud.
In de jaren '50- '60 werden er al dergelijke wedstrijden georganiseerd in de regio. Vaak vanuit de agrarische school georganiseerd in samenwerking met VVB's. Door gewijzigde structuren binnen school en verenigingen zijn deze wedstrijden helaas ophouden te bestaan. Tot een aantal jaren geleden, in 2009 een aantal initiatiefnemers deze wedstrijd in de Gemeente Bronckhorst weer nieuw leven hebben ingeblazen. Met als doel kinderen goed leren omgaan met dieren. Ze goed te verzorgen en je daar ook verantwoordelijk voor voelen. De dieren met respect te behandelen. Daarnaast ook als doel kinderen te betrekken bij de agrarische sector, inbrengen van een  competitie element middels een onderlinge wedstrijd en vooral ook voor de gezelligheid, het samenzijn.  Want wat is er mooier dan op de eindkeuring die stralende gezichten te zien, die vol trots hun kalfjes presenteren aan publiek en jury.

Verzorging
Kinderen gaan in een periode van 3 maanden (mei t/m augustus) een kalfje verzorgen. Het kalf regelmatig borstelen, wassen en de staart en oren scheren. Het hok netjes schoon houden en het kalfje netjes kunnen leiden en voorbrengen voor een vakjury. Ook houden zij een wedstrijdboekje bij met daarin de details over het kalfje. Een soort paspoort van het kalf met daarin ook bijgehouden wat het kalfje allemaal eet en drinkt vanaf de geboorte tot aan de eindkeuring. De kinderen worden 2x aan huis bezocht door een jury en beoordeeld om tenslotte op de eindkeuring het eindresultaat te laten zien. Op deze dag showen zij het kalfje voor de jury en het publiek en zijn er mooie prijzen te winnen. Prijzen in de verschillende leeftijdsklassen van de kinderen.

In 2009 begonnen met 15 kinderen op de eindkeuring met in 2015 al 38 enthousiaste deelnemers!

Voor meer informatie kunt u mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bekijk hier het fragment uit onze tv-uitzending:

Video
Categories:: Sport en vrije tijd Dieren Augustus Bronckhorst

Meer verhalen

Video

Midwinterhoornblazen

12 mei 2014
Bert Bloemert

Achterhoekse Americana

02 februari 2016
Serge Epskamp

Smaltappel bakken in reuzel

06 maart 2015
Gerhard Kwak

De Dikke Broeder bakken

11 mei 2014
Jette

Baby's in de trouwjurk

16 maart 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen

Landgoederen hebben een regiofunctie

01 december 2015
Eimert Fikse
Galerij

Bloodbrood

09 februari 2015
Gerhard Kwak

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk

Vernoemd naar grootouders

08 april 2015
Ans Jonker

De optocht van De Neutenkrakers

30 januari 2015
C. Wolters

Een bijzondere kerkdienst

28 juli 2014
A. Heetebrij

De coloradokever

28 april 2015
Gerhard Kwak
GalerijAudio

Halfvastenoptocht in Angerlo

06 maart 2015
Danny Berntssen

Middeleeuws Festijn bij Kasteel de Kelder

29 januari 2016
Arend Hordijk

De pindasoep uit Ghana naar Beek

26 januari 2016
Corry Vermeulen
VideoGalerij

Olieslaan uit beukennootjes

12 juli 2014
Ben van Os

Hutspot met bruine bonen

20 februari 2015
Mevrouw van Eede