Ik sluit elke week af met het gebruik om Sabbat te vieren. Sabbat is de zaterdagrust maar die begint op vrijdag als de zon onder is. In het Jodendom begint een nieuwe dag namelijk niet zodra de zon op komt maar zodra hij onder gaat. Dan eten we het Heilig Avondmaal.De echte gelovigen beginnen die maaltijd met een gevlochten brood dat gebroken en gedeeld wordt.

Ik doe dat niet maar kook gewoon een lekkere maaltijd, geen specifiek gerecht.

Ook steken wij een paar kaarsen aan bij het begin van de viering. Die kaarsen mogen niet door ons gedoofd worden maar branden helemaal op.

Tag / Lijst: Dagelijks leven, Eten, Religie, Putten

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

De buurt uitschieten

15 september 2015
Willem Arentsen

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk

Pinksterpoppen in Buren

09 juni 2015
Mia van Os

De modelbotter in de huiskamer

26 oktober 2015
Lex Terpstra

Maartekeur

09 augustus 2015
Jef de Jager

Achterhoekse heufkeze

24 november 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink
Video

Mei-avond

28 april 2015
Mieke Veken

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers
Galerij

'N Duvels drankje

11 juli 2015
Paul Hoftijzer

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer

Een boom vol herinneringen

19 december 2014
Ann 't Hoen

Erwtensoep met pannenkoeken

09 november 2015
Truus Peters
Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn

Kerststallen al eeuwen oud.

23 december 2014
henk van Dorland

Carnaval met melk en peerdemennekes

05 februari 2015
Frédérique Donders
Audio

De staaf van de smid

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Krentenweggen als wederdienst

29 september 2015
Albert Geurink

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer
Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG

Carbidschieten rukt op naar de stad

28 december 2015
Ina Brethouwer