Ik sluit elke week af met het gebruik om Sabbat te vieren. Sabbat is de zaterdagrust maar die begint op vrijdag als de zon onder is. In het Jodendom begint een nieuwe dag namelijk niet zodra de zon op komt maar zodra hij onder gaat. Dan eten we het Heilig Avondmaal.De echte gelovigen beginnen die maaltijd met een gevlochten brood dat gebroken en gedeeld wordt.

Ik doe dat niet maar kook gewoon een lekkere maaltijd, geen specifiek gerecht.

Ook steken wij een paar kaarsen aan bij het begin van de viering. Die kaarsen mogen niet door ons gedoofd worden maar branden helemaal op.

Categories:: Dagelijks leven Eten Religie Putten

Meer verhalen

De lagere school, van 1967-1974

05 juni 2014
Marijke Jansen

Generaties lang vernoemd naar Opa

12 maart 2015
Gerdien van der Zee
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh

Rode zakdoek

18 maart 2015
Gerhard Kwak

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar

Leven met de dieren in één ruimte

27 juni 2014
Sylvia van Hunnik
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers
Video

De bedrogen duivel

03 oktober 2014
Anja van Buren
Video

De tuin van het bruidspaar versieren

13 augustus 2014
O. Heinen

Bijen houden is een boeiende hobby

25 juni 2015
Wilfred Muis

Met trekker en wagen naar Normaal!

20 november 2015
Lisa Reyneveld

Zomaar een carnavalszaterdag in Waskuupstad

24 februari 2015
Eugene te Wildt
Galerij

Rolpens

15 februari 2015
Gerhard Kwak

Altijd vooraan in aangepast hemd

30 november 2015
Agatha kleinNijenhuis

Joodse gerechten in olie

14 december 2015
Paul Hoftijzer

De vrek van de Plaggeweg

11 mei 2014
Mijngelderland

Kaarsjes op Eerste Kerstdag

21 november 2014
Marianne Charbon
Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer
Galerij

Liemerse schink

13 januari 2015
Gerhard Kwak