Ik sluit elke week af met het gebruik om Sabbat te vieren. Sabbat is de zaterdagrust maar die begint op vrijdag als de zon onder is. In het Jodendom begint een nieuwe dag namelijk niet zodra de zon op komt maar zodra hij onder gaat. Dan eten we het Heilig Avondmaal.De echte gelovigen beginnen die maaltijd met een gevlochten brood dat gebroken en gedeeld wordt.

Ik doe dat niet maar kook gewoon een lekkere maaltijd, geen specifiek gerecht.

Ook steken wij een paar kaarsen aan bij het begin van de viering. Die kaarsen mogen niet door ons gedoofd worden maar branden helemaal op.

Tag / Lijst: Dagelijks leven, Eten, Religie, Putten

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Galerij

Joar winnen met toeten halen

12 mei 2014
Arina Breukelaar
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo

Het vat leegmaken

17 september 2015
Ap Dieker

Kerststallen al eeuwen oud.

23 december 2014
henk van Dorland

Halloween is hot !

29 oktober 2015
Patrick Uding

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek

Poortklokluiden

12 mei 2014
J. Kreijenbroek
Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG
Video

Meiboom zetten

12 mei 2014
G.J. Uwland

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef

Nieuwjaarsduik, een sociale, frisse traditie

03 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf