Onze pannenkoeken zijn GROEN! En dan bedoel ik niet duurzaam en milieu verantwoord, maar letterlijk! Dit komt omdat ik spinazie door het beslag doe. Omdat ik de hoeveelheid spinazie heb opgevoerd over de tijd, merken de kinderen niks vreemds. Nu vinden ze het volkomen normaal dat onze pannenkoeken groen zijn en eten ze ze met heel veel smaak op (gewoon met stroop of suiker erop). Zij blij en ik blij dat ze zo naast wat lekkers ook nog wat gezonds binnen krijgen.

Het recept is simpel. Gewoon beslag maken zoals je altijd doet. Spinazie ontdooien (geen a la crème!). Vocht er goed uitdrukken. In beslag doen. Met staafmixer spinazie goed klein door beslag mixen. Gewoon bakken zoals gewend. Suiker en/of stroop erop en smullen maar!

Ps. Verse spinazie kan ook maar daar blijft t vocht dan in, dan moet je misschien wat minder melk gebruiken.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Arnhem

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Video

Verlichtingsdagen

10 december 2015
Alfred Sprong
Video

Elke maandag de 'boerendeun'

18 maart 2015
Janine Stortelder
Video

Schuttersfeest Didam

09 mei 2014
Maria Wigman OVD didam

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek
AudioVideo

Oud en Nieuw in de buurt

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein
Video

Midwinterhoornblazen

12 mei 2014
Bert Bloemert

Achterhoekse heufkeze

24 november 2015
Gerhard Kwak
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh
AudioVideo

De zoute ringen van Herwijnen

16 januari 2015
Dittie van Zee
Video

Ganzenhoeders in Gelselaar

29 mei 2015
Herman Wannink

Kraamtijd in de Achterhoek

16 juni 2015
Paul Hoftijzer

Een boom vol herinneringen

19 december 2014
Ann 't Hoen