Onze pannenkoeken zijn GROEN! En dan bedoel ik niet duurzaam en milieu verantwoord, maar letterlijk! Dit komt omdat ik spinazie door het beslag doe. Omdat ik de hoeveelheid spinazie heb opgevoerd over de tijd, merken de kinderen niks vreemds. Nu vinden ze het volkomen normaal dat onze pannenkoeken groen zijn en eten ze ze met heel veel smaak op (gewoon met stroop of suiker erop). Zij blij en ik blij dat ze zo naast wat lekkers ook nog wat gezonds binnen krijgen.

Het recept is simpel. Gewoon beslag maken zoals je altijd doet. Spinazie ontdooien (geen a la crème!). Vocht er goed uitdrukken. In beslag doen. Met staafmixer spinazie goed klein door beslag mixen. Gewoon bakken zoals gewend. Suiker en/of stroop erop en smullen maar!

Ps. Verse spinazie kan ook maar daar blijft t vocht dan in, dan moet je misschien wat minder melk gebruiken.

Categories:: Eten en drinken Arnhem

Meer verhalen

Biest

12 september 2014
A. Klaassen
VideoGalerij

Hummelose Volksfeest

07 augustus 2014
Harold Pelgrom
Video

Jan van Riemsdijk; liedjeszanger en dichter

02 november 2015
Ton van de Vosse

Slachtschotel

06 februari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Wassen met de hand

17 juni 2014
Gerritje de Boer-Wilbrink

Staringavonden

15 juni 2015
Alma van der Schoot

De Klokkenmaker

30 oktober 2015
Piet van Apeldoorn
Video

Een bruidskoe van mijn oudste zus

23 juni 2014
Anton Koster

Groesbeeks Kermisbrood

11 mei 2014
Jette

Zomaar een carnavalszaterdag in Waskuupstad

24 februari 2015
Eugene te Wildt

Zonder uitlaat rijden op Koninginnedag

20 februari 2015
André Oostindiën

Gezegdes en het vroegere boerenleven in De Lebbenbrugge

11 januari 2016
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge
Galerij

Buurtgebruiken rondom geboorte

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Van ekkes en umme....

05 oktober 2014
annet kooijmans
AudioVideo

De zoute ringen van Herwijnen

16 januari 2015
Dittie van Zee
Video

De traditie van het eerste kievitsei

21 november 2014
Antoinette Thole
Video

Verlichtingsdagen

10 december 2015
Alfred Sprong