Onze pannenkoeken zijn GROEN! En dan bedoel ik niet duurzaam en milieu verantwoord, maar letterlijk! Dit komt omdat ik spinazie door het beslag doe. Omdat ik de hoeveelheid spinazie heb opgevoerd over de tijd, merken de kinderen niks vreemds. Nu vinden ze het volkomen normaal dat onze pannenkoeken groen zijn en eten ze ze met heel veel smaak op (gewoon met stroop of suiker erop). Zij blij en ik blij dat ze zo naast wat lekkers ook nog wat gezonds binnen krijgen.

Het recept is simpel. Gewoon beslag maken zoals je altijd doet. Spinazie ontdooien (geen a la crème!). Vocht er goed uitdrukken. In beslag doen. Met staafmixer spinazie goed klein door beslag mixen. Gewoon bakken zoals gewend. Suiker en/of stroop erop en smullen maar!

Ps. Verse spinazie kan ook maar daar blijft t vocht dan in, dan moet je misschien wat minder melk gebruiken.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Arnhem

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

GalerijAudio

Halfvastenoptocht in Angerlo

06 maart 2015
Danny Berntssen
Video

Sluitliederen onder de Pinksterkroon

20 mei 2015
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer

Krentenweggen als wederdienst

29 september 2015
Albert Geurink
Video

Processies

01 juni 2014
G.H. van Hunen
Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Midwinterhoornblazen

12 mei 2014
Bert Bloemert
Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink
Video

Nijmeegse Vierdaagse

09 mei 2014
Marc Wingens
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo
Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters

Gilden stemmen: wel of niet koningschieten?

25 april 2015
Jan Wannet, gilden Huissen

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk