Onze pannenkoeken zijn GROEN! En dan bedoel ik niet duurzaam en milieu verantwoord, maar letterlijk! Dit komt omdat ik spinazie door het beslag doe. Omdat ik de hoeveelheid spinazie heb opgevoerd over de tijd, merken de kinderen niks vreemds. Nu vinden ze het volkomen normaal dat onze pannenkoeken groen zijn en eten ze ze met heel veel smaak op (gewoon met stroop of suiker erop). Zij blij en ik blij dat ze zo naast wat lekkers ook nog wat gezonds binnen krijgen.

Het recept is simpel. Gewoon beslag maken zoals je altijd doet. Spinazie ontdooien (geen a la crème!). Vocht er goed uitdrukken. In beslag doen. Met staafmixer spinazie goed klein door beslag mixen. Gewoon bakken zoals gewend. Suiker en/of stroop erop en smullen maar!

Ps. Verse spinazie kan ook maar daar blijft t vocht dan in, dan moet je misschien wat minder melk gebruiken.

Categories:: Eten en drinken Arnhem

Meer verhalen

Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee
Galerij

Shetlandmendag Voorst

22 juli 2014
Rein Hazelaar
Galerij

Olde Wievenbrood

29 juli 2015
Paul Hoftijzer
Galerij

Vakantietraditie in Nunspeet

17 november 2014
George Bootsma

De vlier: brengt zegen en schrikt heksen af

16 september 2015
Ina Brethouwer

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers

Meisjes uit Hoenderloo

18 juni 2014
An Sambeek

De melkbus

22 juli 2014
jan Reijnen

Schooltradities van De Marlijn

10 maart 2016
Hettie Sipman

Muziek in het Neder-Saksische dialect

11 januari 2016
Jan Ottink

Smaltappel bakken in reuzel

06 maart 2015
Gerhard Kwak

Oude kleren aan naar een optreden van Normaal

20 februari 2015
André Oostindiën

Kerstnachtmuziek Ammerzoden

14 december 2015
Wim Durksz

Soepvleis uut Wenters

27 februari 2015
Gerhard Kwak

De vrek van de Plaggeweg

11 mei 2014
Mijngelderland

Monniken zingen bij zonsopgang

02 april 2015
Stan Hollaardt

Staringavonden

15 juni 2015
Alma van der Schoot

Arnhemse of beter Drielse aardappelkoek

05 februari 2016
Paul Hoftijzer