Onze pannenkoeken zijn GROEN! En dan bedoel ik niet duurzaam en milieu verantwoord, maar letterlijk! Dit komt omdat ik spinazie door het beslag doe. Omdat ik de hoeveelheid spinazie heb opgevoerd over de tijd, merken de kinderen niks vreemds. Nu vinden ze het volkomen normaal dat onze pannenkoeken groen zijn en eten ze ze met heel veel smaak op (gewoon met stroop of suiker erop). Zij blij en ik blij dat ze zo naast wat lekkers ook nog wat gezonds binnen krijgen.

Het recept is simpel. Gewoon beslag maken zoals je altijd doet. Spinazie ontdooien (geen a la crème!). Vocht er goed uitdrukken. In beslag doen. Met staafmixer spinazie goed klein door beslag mixen. Gewoon bakken zoals gewend. Suiker en/of stroop erop en smullen maar!

Ps. Verse spinazie kan ook maar daar blijft t vocht dan in, dan moet je misschien wat minder melk gebruiken.

Categories:: Eten en drinken Arnhem

Meer verhalen

Fruitcorso

02 september 2014
Sjaan van Es

Kleding ontwerpen door moulage

01 juni 2015
Mirte Engelhard
VideoGalerij

Het vertolken van oude zeemansliederen

26 november 2014
Harrie Biesterbos

Zuurkool “verrot lekker”

14 oktober 2015
Ina Brethouwer

Paard springen over levend paard!

18 juni 2014
Marjan Heil

Eieren rollen

28 oktober 2014
Stien Meuleman

Muziek in het Neder-Saksische dialect

11 januari 2016
Jan Ottink

Doesburgs Volkslied

17 juli 2015
Hans Terberg
Galerij

Wassen met de hand

17 juni 2014
Gerritje de Boer-Wilbrink
VideoGalerij

Hummelose Volksfeest

07 augustus 2014
Harold Pelgrom

De plaats van David: rij zes, graf zes

24 juni 2014
Ida en Johannes Dennissen

Lathumse Volksfeesten

03 maart 2015
Sylvia van Orden
Video

Vroeg Carnaval in Nöttedarp

20 januari 2016
Clemens Elshoff

Merklap of letterdoek

15 april 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink

Grenstreffen

22 juli 2014
Herman Roerdink
Video

Klootschieten

25 augustus 2014
Jacques van Hooijdonk

Meisjes uit Hoenderloo

18 juni 2014
An Sambeek