Onze pannenkoeken zijn GROEN! En dan bedoel ik niet duurzaam en milieu verantwoord, maar letterlijk! Dit komt omdat ik spinazie door het beslag doe. Omdat ik de hoeveelheid spinazie heb opgevoerd over de tijd, merken de kinderen niks vreemds. Nu vinden ze het volkomen normaal dat onze pannenkoeken groen zijn en eten ze ze met heel veel smaak op (gewoon met stroop of suiker erop). Zij blij en ik blij dat ze zo naast wat lekkers ook nog wat gezonds binnen krijgen.

Het recept is simpel. Gewoon beslag maken zoals je altijd doet. Spinazie ontdooien (geen a la crème!). Vocht er goed uitdrukken. In beslag doen. Met staafmixer spinazie goed klein door beslag mixen. Gewoon bakken zoals gewend. Suiker en/of stroop erop en smullen maar!

Ps. Verse spinazie kan ook maar daar blijft t vocht dan in, dan moet je misschien wat minder melk gebruiken.

Categories:: Eten en drinken Arnhem

Meer verhalen

Audio

De eik en de 7 kolken

23 januari 2015
Gery Groot Zwaaftink

De Bebbenbek

12 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

De Ossenmarkt in Putten

11 mei 2014
Jette

Martinusdag

26 maart 2016
Mare Tip (6 jaar)

Hattem herdenkt de bevrijding

29 april 2015
Elly v.d Wetering

De geur van drogend wasgoed

07 december 2015
Gerhard Kwak

Muziek in het Neder-Saksische dialect

11 januari 2016
Jan Ottink
VideoGalerij

Heideweek gemeente Ede

20 november 2014
Bestuur Stichting Heideweek
Video

De dikke boom

21 april 2015
Eric Borrias

Verse worst na de nachtmis

05 februari 2015
Mevrouw G.Vach

Doesburgs Volkslied

17 juli 2015
Hans Terberg
Video

Chocolade paaseieren

13 maart 2015
Annemieke Hulshof

Apeldoornse Vierdaagse

18 juni 2014
J. van Milligen

Netjes lopen in de avondvierdaagse

09 juli 2015
Wilma Wilbrink

Stokvis eten met Hallse kermis

12 mei 2014
Mien Wensink
Video

Ies en Gies is Pannegies

17 maart 2015
Hans Berends

Butterfahrten

06 mei 2015
 Gerhard Kwak
Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn