Onze pannenkoeken zijn GROEN! En dan bedoel ik niet duurzaam en milieu verantwoord, maar letterlijk! Dit komt omdat ik spinazie door het beslag doe. Omdat ik de hoeveelheid spinazie heb opgevoerd over de tijd, merken de kinderen niks vreemds. Nu vinden ze het volkomen normaal dat onze pannenkoeken groen zijn en eten ze ze met heel veel smaak op (gewoon met stroop of suiker erop). Zij blij en ik blij dat ze zo naast wat lekkers ook nog wat gezonds binnen krijgen.

Het recept is simpel. Gewoon beslag maken zoals je altijd doet. Spinazie ontdooien (geen a la crème!). Vocht er goed uitdrukken. In beslag doen. Met staafmixer spinazie goed klein door beslag mixen. Gewoon bakken zoals gewend. Suiker en/of stroop erop en smullen maar!

Ps. Verse spinazie kan ook maar daar blijft t vocht dan in, dan moet je misschien wat minder melk gebruiken.

Categories:: Eten en drinken Arnhem

Meer verhalen

Apeldoornse Vierdaagse

18 juni 2014
J. van Milligen

De Dikke Broeder bakken

11 mei 2014
Jette
Video

Meidenmarkt in Nunspeet

11 mei 2014
Jette

Dobbelen om sinterklaaslekkernijen

25 november 2014
Nederlands Bakkerijmuseum
Video

Doesburg Binnenste Buiten

01 juli 2014
Jaap Geurtsen
Galerij

Wassen met de hand

17 juni 2014
Gerritje de Boer-Wilbrink
Video

De kluizenaar en de duvel

28 april 2015
Eric Borrias
Audio

Dankdag en biddag

08 maart 2015
Theo van Dalen
Video

Vroeg Carnaval in Nöttedarp

20 januari 2016
Clemens Elshoff
Video

De dikke boom

21 april 2015
Eric Borrias
Video

Sluitliederen onder de Pinksterkroon

20 mei 2015
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge

Jong gehuwden stukje

07 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Dood en begraven

05 augustus 2014
albert steert

Communieservies

25 februari 2015
Gerhard Kwak

Oud-Lunterse Dag

23 juni 2014
Albert Hendriksen

Veurkauwen

11 augustus 2014
Gerda Tiessink
Video

Wasberrekoek

03 november 2014
Debby Peters