Onze pannenkoeken zijn GROEN! En dan bedoel ik niet duurzaam en milieu verantwoord, maar letterlijk! Dit komt omdat ik spinazie door het beslag doe. Omdat ik de hoeveelheid spinazie heb opgevoerd over de tijd, merken de kinderen niks vreemds. Nu vinden ze het volkomen normaal dat onze pannenkoeken groen zijn en eten ze ze met heel veel smaak op (gewoon met stroop of suiker erop). Zij blij en ik blij dat ze zo naast wat lekkers ook nog wat gezonds binnen krijgen.

Het recept is simpel. Gewoon beslag maken zoals je altijd doet. Spinazie ontdooien (geen a la crème!). Vocht er goed uitdrukken. In beslag doen. Met staafmixer spinazie goed klein door beslag mixen. Gewoon bakken zoals gewend. Suiker en/of stroop erop en smullen maar!

Ps. Verse spinazie kan ook maar daar blijft t vocht dan in, dan moet je misschien wat minder melk gebruiken.

Categories:: Eten en drinken Arnhem

Meer verhalen

VideoGalerij

De koortsboom in Overasselt

08 mei 2014
Jan Reijnen

Een WimKokje doen

30 juni 2014
Saskia van Heijster

Koffie branden met de huisbrander

15 oktober 2015
Gerhard Kwak

Touwscheren bij een huwelijk

03 juni 2015
Jan Lubberts

De bakker aan de deur

17 maart 2015
Teunis Bunt

Staringavonden

15 juni 2015
Alma van der Schoot

De lagere school, van 1967-1974

05 juni 2014
Marijke Jansen
Galerij

Steven was schaapherder

06 juli 2014
Maarten Matser
VideoGalerij

Blijde incomste

19 augustus 2014
Joris Leijten
Video

Kruudmoes bij de Apeldoornse Vierdaagse

03 juni 2014
Arjan Hoefakker

De geur van drogend wasgoed

07 december 2015
Gerhard Kwak

Spelen met een varkensblaas

12 februari 2015
Gerhard Kwak

Faust in Waardenburg

13 oktober 2014
M. Peters

Herdersverhaal uit de Loenermark

21 mei 2014
Sjoerd Stellingwerf
Video

Ik kwam weer thuis, in de Betuwe

15 maart 2016
Hilde Vos

De Veluwse heidekoek

26 februari 2016
Ton Kamphuis
AudioVideo

De zoute ringen van Herwijnen

16 januari 2015
Dittie van Zee

Erwtensoep met pannenkoeken

09 november 2015
Truus Peters