Onze pannenkoeken zijn GROEN! En dan bedoel ik niet duurzaam en milieu verantwoord, maar letterlijk! Dit komt omdat ik spinazie door het beslag doe. Omdat ik de hoeveelheid spinazie heb opgevoerd over de tijd, merken de kinderen niks vreemds. Nu vinden ze het volkomen normaal dat onze pannenkoeken groen zijn en eten ze ze met heel veel smaak op (gewoon met stroop of suiker erop). Zij blij en ik blij dat ze zo naast wat lekkers ook nog wat gezonds binnen krijgen.

Het recept is simpel. Gewoon beslag maken zoals je altijd doet. Spinazie ontdooien (geen a la crème!). Vocht er goed uitdrukken. In beslag doen. Met staafmixer spinazie goed klein door beslag mixen. Gewoon bakken zoals gewend. Suiker en/of stroop erop en smullen maar!

Ps. Verse spinazie kan ook maar daar blijft t vocht dan in, dan moet je misschien wat minder melk gebruiken.

Categories:: Eten en drinken Arnhem

Meer verhalen

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers
Galerij

Buurt en buurtgewoonten

11 juli 2014
Willi Wilbrink

De kloot laten soezen

26 augustus 2014
Harrie Dinkelman

Aan de zwaluwen het weer aflezen

15 juli 2015
Ina Brethouwer

Stiefselavond

28 februari 2015
Gerry Klein Overmeen

Salueer niet meer, of toch nog ?

08 maart 2016
Ed van Seters

Arnhemse of beter Drielse aardappelkoek

05 februari 2016
Paul Hoftijzer

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer

Een bijzondere kerkdienst

28 juli 2014
A. Heetebrij
Galerij

De Koning van Huissen

17 juni 2014
Harry Berendsen

Communieservies

25 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Tour Culinair de Liemers

02 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius
Video

De huisslachting

09 september 2014
Eibert Kuiper

Oma's 'moes' op Nieuwjaarsdag

27 juni 2014
Johan en Francis Tiemens

Gemis van kroeg als bindmiddel

24 juni 2014
J. le Poole

Koffie branden met de huisbrander

15 oktober 2015
Gerhard Kwak

Woodbrookers aan en op de Kalenberg

23 juni 2015
Arris H.Kramer

De noodklok

11 juli 2014
Gerrit Klokman