Onze pannenkoeken zijn GROEN! En dan bedoel ik niet duurzaam en milieu verantwoord, maar letterlijk! Dit komt omdat ik spinazie door het beslag doe. Omdat ik de hoeveelheid spinazie heb opgevoerd over de tijd, merken de kinderen niks vreemds. Nu vinden ze het volkomen normaal dat onze pannenkoeken groen zijn en eten ze ze met heel veel smaak op (gewoon met stroop of suiker erop). Zij blij en ik blij dat ze zo naast wat lekkers ook nog wat gezonds binnen krijgen.

Het recept is simpel. Gewoon beslag maken zoals je altijd doet. Spinazie ontdooien (geen a la crème!). Vocht er goed uitdrukken. In beslag doen. Met staafmixer spinazie goed klein door beslag mixen. Gewoon bakken zoals gewend. Suiker en/of stroop erop en smullen maar!

Ps. Verse spinazie kan ook maar daar blijft t vocht dan in, dan moet je misschien wat minder melk gebruiken.

Categories:: Eten en drinken Arnhem

Meer verhalen

Meijer-eten

12 mei 2014
Theo Meijer

Dobbelen om sinterklaaslekkernijen

25 november 2014
Nederlands Bakkerijmuseum

Maartekeur

09 augustus 2015
Jef de Jager

Zomerfeest Ugchelen

27 juli 2015
Margriet van der Doe

Oogstfeest/proef lichtenvoorde

12 oktober 2015
Oogstfeest / Proef Lichtenvoorde
Galerij

Zwoerdrolletjes

08 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Carbidschieten

11 mei 2014
Jette

De koningin vertelt over feest in Huppel

14 oktober 2014
Gea Schreurs

Verkleden met Koninginnedag

15 juni 2014
Ria Rozendal
Galerij

Jarenlang met Bennie Jolink op de foto

18 december 2015
Jan Gert De Boer

Een bijzondere kerkdienst

28 juli 2014
A. Heetebrij
Video

De traditionele paasstollen

11 maart 2015
Hugo Jansen

Galgenmaal à la Keltie bij afscheid Normaal

14 december 2015
Keltie de kok
Galerij

Kidskoningin Zutphen

16 september 2014
Ciska Lagendijk

Op vakantie gaan

12 mei 2014
marijke jansen
Video

Doesburg Binnenste Buiten

01 juli 2014
Jaap Geurtsen
VideoAudio

De spookpaarden

07 november 2014
Eric Borrias