Mijn moeder was "verschrikkelijk" handig. Sinds een paar jaar woonden wij in Vierhouten, op de Veluwe. Mooi plaatsje. En zij had gehoord van het Veluws gerecht "Pannegies". Dus dat moest gemaakt worden op feest- en hoogtij dagen.Ik weet nog hoe zij heeft staan tobben met kiloos lams of schapenvlees, soms zelfs kip. Ui, bloem, roomboter, peterselie, peper, zout, nootmuskaat.Soms gebruikte zij er gort in. En we aten het natuurlijk met stoofpeertjes.De hele buurt kreeg soms een portie van haar. De hele familie kwam ervoor over uit Rotterdam, Den Briel of Bennekom.Totdat Pa het welletjes vond, hij verdiende tenslotte ook geen kapitalen.Maar tot op hoge leeftijd maakte zij voor ons en haar kleinkinderen een heerlijke stoofpot, de restjes aten zijde andere dag, en dat was haast nog lekkerder!

Gerelateerde verhalen

Ies en Gies is Pannegies Ies en Gies is Pannegies

Tag / Lijst: Eten en drinken, Vierhouten, Veluwe, Vlees

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Kerststallen al eeuwen oud.

23 december 2014
henk van Dorland
AudioVideo

De zoute ringen van Herwijnen

16 januari 2015
Dittie van Zee

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer

Aanzegger, aanspreker, begrafenisondernemer...

09 februari 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen

Erebogen met Koninginnedag

06 januari 2015
Mieke de Borst-van Herwijnen

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso
Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink
Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee
VideoAudio

Carnavalsstunt

07 februari 2015
De Oude Gierpont

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk

Achterhoekse heufkeze

24 november 2015
Gerhard Kwak