Mijn moeder was "verschrikkelijk" handig. Sinds een paar jaar woonden wij in Vierhouten, op de Veluwe. Mooi plaatsje. En zij had gehoord van het Veluws gerecht "Pannegies". Dus dat moest gemaakt worden op feest- en hoogtij dagen.Ik weet nog hoe zij heeft staan tobben met kiloos lams of schapenvlees, soms zelfs kip. Ui, bloem, roomboter, peterselie, peper, zout, nootmuskaat.Soms gebruikte zij er gort in. En we aten het natuurlijk met stoofpeertjes.De hele buurt kreeg soms een portie van haar. De hele familie kwam ervoor over uit Rotterdam, Den Briel of Bennekom.Totdat Pa het welletjes vond, hij verdiende tenslotte ook geen kapitalen.Maar tot op hoge leeftijd maakte zij voor ons en haar kleinkinderen een heerlijke stoofpot, de restjes aten zijde andere dag, en dat was haast nog lekkerder!

Gerelateerde verhalen

Ies en Gies is Pannegies Ies en Gies is Pannegies

Categories:: Eten en drinken Vierhouten Veluwe Vlees

Meer verhalen

Butterfahrten

06 mei 2015
 Gerhard Kwak

Op vakantie gaan

12 mei 2014
marijke jansen

Binden met wilgentenen

31 maart 2015
Jan Reijnen

Foppen en vossenjacht

17 februari 2015
Jaap Prins

Drie generaties huisslachters

20 juni 2014
Piet van der Linden

Brood met worst

05 december 2014
Erna Bosch

Jaromir te Zutphen

18 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink

Kerststallen al eeuwen oud.

23 december 2014
henk van Dorland
Video

De traditie van het eerste kievitsei

21 november 2014
Antoinette Thole
Video

Mannen onder elkaar bij de barbier

21 april 2015
Jean van Rossum

Bräöderkes of knorhaantjes

05 augustus 2015
Gerhard Kwak

Wild stropen 'soms' een noodzakelijk kwaad ?

03 februari 2016
Aris Blankenspoor

Rode zakdoek

18 maart 2015
Gerhard Kwak

Koffie leuten

25 augustus 2014
g.abbink

Vakantiekinderspelen

22 oktober 2014
Rita en Lena van Liere
Video

Koek slaan

12 augustus 2014
Gea

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters

Sinterklaos

16 januari 2015
Joop Boxstart
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek