Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept Keuze van de redactie

Meer verhalen

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers

Slachtvisite bij museum Smedekinck

29 oktober 2014
Klein Lebbink

Staringavonden

15 juni 2015
Alma van der Schoot
Video

Eibertjesdag Nunspeet

09 oktober 2014
Bert Vlug

Met de veekar naar Normaal

02 december 2015
Mark Beerepoot

Pannenkoekentaart op pannenkoekdag

09 maart 2016
Saakje het bakmeisje

Het vrolijke melkers-spel voor jong en oud

11 juni 2015
Gerda Jansen Verwaijen
Video

Ies en Gies is Pannegies

17 maart 2015
Hans Berends

Het dorsen van graan met de vlegel

19 januari 2015
Theo Giesen

Tafel dekken en woonkamer wisselen

21 november 2014
Barones van Mariënwaerdt

Het Ooyse kermis feestmaal

11 mei 2014
Willem Franck
Video

De Woeste Hoeve

21 augustus 2014
Peter Otterloo
Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Vlees keuren

18 juni 2014
Wim Kersten

Op de striekplank bij Ritn Ditn

07 maart 2016
Hans Hubers
Video

Sluitliederen onder de Pinksterkroon

20 mei 2015
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge