Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept Keuze van de redactie

Meer verhalen

Video

De Boerenbruiloft

11 december 2014
Doortje Voortman

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden

Handige ouders

29 juni 2015
Teunie

Op naar Spanje, met Normaal op de achtergrond!

03 december 2015
Michelle van Assen

Dansen in Sonsbeek

05 februari 2015
mevrouw G.Vach

'Jenne met de benne' op kerstavond

22 november 2014
B. Kleijn Winkel

Sigaretten en bowl op verjaardagen

16 februari 2015
Jaap Prins

Maartekeur

09 augustus 2015
Jef de Jager

Requiem voor iedereen

04 november 2015
Johan Koornstra
Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee

Takkenzwaaien

06 augustus 2014
PR St. Sebastianus

De pindasoep uit Ghana naar Beek

26 januari 2016
Corry Vermeulen

Elke maandag naar de stoffenmarkt

08 juli 2015
Annie van den Beld

De kloot laten soezen

26 augustus 2014
Harrie Dinkelman

Zingen op Koninginnedag

02 juli 2014
Rita Brouwer
Galerij

Verkleedpartijen

23 juni 2014
Dianne Wesselink

Touwscheren bij een huwelijk

03 juni 2015
Jan Lubberts