Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept Keuze van de redactie

Meer verhalen

VideoGalerij

Elke 5 jaar bogenbouw Dodewaard

24 april 2015
Westereng Bogenbouw
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas
Galerij

Een nat pak op de pont

12 augustus 2014
Jan Reijnen
Galerij

Oranjefeest op de rotonde

23 juni 2014
Giorgio Ambrawo
Video

Carbidschieten

11 mei 2014
Jette

December-herinneringen aan een banketbakkerij

05 november 2015
Jan Kreijenbroek

De ballade van een muzikant

25 november 2015
Andries Zwart
Video

Tour Culinair de Liemers

02 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius
VideoGalerij

Papklok

09 juli 2014
A Timmer- Jansen

Erebogen met Koninginnedag

06 januari 2015
Mieke de Borst-van Herwijnen

Butterfahrten

06 mei 2015
 Gerhard Kwak

Oud-Lunterse Dag

23 juni 2014
Albert Hendriksen
Video

Elke maandag de 'boerendeun'

18 maart 2015
Janine Stortelder
Galerij

Slagwapen en smeermiddel

24 februari 2015
Gerhard Kwak

Robuust en elegant de botter

30 december 2015
Lotte van der Krogt

Aaltjesdagen

14 maart 2016
Stichting Aaltjesdagen

Muziek in het Neder-Saksische dialect

11 januari 2016
Jan Ottink

Houtbewerking en 'vrije' kunst

10 februari 2016
Piet Post

Koninginnedag in Arnhem

03 februari 2015
Henk Hermeling