Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept Keuze van de redactie

Meer verhalen

“De duker zal ow halen”

18 mei 2015
Ina Brethouwer

Høkbestendige Gebitjens

01 december 2015
Bas Geijs
Galerij

Honing- en Bijenmarkt Eerbeek

09 juli 2014
Ton Fleur
Video

Kalveropfokclubwedstrijd Bronckhorst

10 juni 2015
KOC Bronckhorst

Trouwkleding dragen op trouwdag

02 september 2014
Marco Loef

Touwtje springen met een net afgetrokken shirt

18 november 2015
Gavin van der Star
Galerij

Joar winnen met toeten halen

12 mei 2014
Arina Breukelaar
Video

Heggenvlechten, de natuurlijke veekering

29 februari 2016
Hans van Berlo

Niets zeggen dan hebben we meer!

11 januari 2016
Andres mol

Bijen houden is een boeiende hobby

25 juni 2015
Wilfred Muis
Galerij

'N Duvels drankje

11 juli 2015
Paul Hoftijzer

Vernoemen naar naast familielid

20 februari 2015
Mevrouw van de Krol
Galerij

Eten uit de krant

09 mei 2014
Willem Franck
Galerij

Buurt en buurtgewoonten

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Luiertaart

17 augustus 2015
Thea Slats

Doesburgs Volkslied

17 juli 2015
Hans Terberg

Achterhoekse Americana

02 februari 2016
Serge Epskamp