Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept Keuze van de redactie

Meer verhalen

Galerij

Slagwapen en smeermiddel

24 februari 2015
Gerhard Kwak

Van ballon tot baron

01 maart 2016
Edcar Vermeulen

Kraamtijd in de Achterhoek

16 juni 2015
Paul Hoftijzer
Video

Kersenpittenspuwen

02 juli 2014
Erik van der Pol

Verkleden met Koninginnedag

15 juni 2014
Ria Rozendal

Kniepertjes bakken

29 juni 2015
J. Roessink
VideoGalerij

Papklok

09 juli 2014
A Timmer- Jansen

Kraomschudderswegge met gedicht

05 juni 2014
Marijke Jansen

Bruidstaart bij 1 jaar huwelijk

18 juni 2014
Max Voorberg

Oogstfeest/proef lichtenvoorde

12 oktober 2015
Oogstfeest / Proef Lichtenvoorde
VideoGalerij

De kermis in Keijenborg

25 september 2014
S. Bergervoet
Video

Aardbeiendag in Zaltbommel

17 april 2015
TRIP Zaltbommel

Jong gehuwden stukje

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Rode zakdoek

18 maart 2015
Gerhard Kwak

Trouwkleding dragen op trouwdag

02 september 2014
Marco Loef

Niets zeggen dan hebben we meer!

11 januari 2016
Andres mol

Slachten in de oorlog

18 juni 2014
G.H. de Bruin-Hartgers
Video

Pakjesavond met brokken chocolade

14 mei 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers