Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept Keuze van de redactie

Meer verhalen

Het recept van pannenkoek met worst

07 december 2014
Stien Meuleman

Boerenkool met gort

03 februari 2015
Mevrouw van der Hoek

Beugelen in Opijnen

16 januari 2016
Angela Van De Koppel
Video

De touwslager

09 juni 2015
Dick Jagtenberg

Op dansles bij Meijler en Mulder

29 maart 2016
Gerhard Kwak

Ontbijt op school

22 juli 2015
Gerhard Kwak

Grenstreffen

22 juli 2014
Herman Roerdink

De Klokkenmaker

30 oktober 2015
Piet van Apeldoorn

De Dikke Broeder bakken

11 mei 2014
Jette

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters
Galerij

Werkpaarden vervangen door petroleum

04 januari 2015
Wim Monnich

Zonder uitlaat rijden op Koninginnedag

20 februari 2015
André Oostindiën

Koude klompen

17 december 2015
Gerhard Kwak

Originele Achterhoekse Smokkeltocht

04 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

Gekookte oren voor de hond

27 oktober 2014
Rita van Liere

Van ekkes en umme....

05 oktober 2014
annet kooijmans
Video

De carriere van een schaapsherder

18 februari 2016
Elly Jansen