Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept Keuze van de redactie

Meer verhalen

Een broodje tin

01 februari 2016
Martijn van Zon

Doesburgs Volkslied

17 juli 2015
Hans Terberg
Video

Wasberrekoek

03 november 2014
Debby Peters
Audio

Het hijgende paard in de holle weg

14 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
Galerij

Keizer schieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes

Van ballon tot baron

01 maart 2016
Edcar Vermeulen

Monniken zingen bij zonsopgang

02 april 2015
Stan Hollaardt

Kiepenpap voor het goede doel

07 maart 2016
Marjolijn van Manen
Video

De doop van examenkandidaten

19 februari 2016
Jan Terbeek
Galerij

Gatgraven

09 oktober 2014
Halbo Bosker
Audio

Tuutlied

28 mei 2014
Wim Monnich
Galerij

Steven was schaapherder

06 juli 2014
Maarten Matser

De grote kookpot op de boerderij

13 april 2015
Jan Reijnen
Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Netjes lopen in de avondvierdaagse

09 juli 2015
Wilma Wilbrink

Altijd vooraan in aangepast hemd

30 november 2015
Agatha kleinNijenhuis

Vrouw Haverkamp

08 december 2015
Bart Schlief
Audio

De koolhazen

20 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink