Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept Keuze van de redactie

Meer verhalen

Lammetjesdag en schaapsscheerdersfeest

28 december 2015
Geesje Eleveld

Omenten van fruitbomen

18 november 2015
Jan Reijnen

Het worstenhoorntje

22 januari 2016
Gerhard Kwak
Video

Walnoot tikken in Elburg

18 mei 2014
Jan L

Hansje in den Kelder

27 augustus 2014
Didy Kars

Het Galaconcert van On-Ganse

05 februari 2015
Frédérique Donders

Een bijzonder huwelijksaanzoek

11 juni 2015
Jacobiene Otten
Galerij

Twee mannen met elkaar in de onecht verbonden

12 februari 2015
Herman en Rene

Handige ouders

29 juni 2015
Teunie
Video

Vlees keuren

18 juni 2014
Wim Kersten

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer

De plaats van David: rij zes, graf zes

24 juni 2014
Ida en Johannes Dennissen

Belang en waarde van het KNIL

20 augustus 2014
Aarnout Mijling

Pakjes rondbrengen met paard en wagen

02 februari 2015
Mevr. van der Zeeland
Galerij

Vendelzwaaien

09 september 2014
Wim Sanders