Elk jaar tijdens de derde dag van de Apeldoornse Vierdaagse deelt een controleur langs het parcours kruudmoes uit de andere controleurs. Het uitdelen van kruudmoes is in de bossen rondom Apeldoorn inmiddels écht een traditie geworden tijdens het wandelfestijn. Kruudmoes is een ware delicatesse voor veel rásechte Veluwenaren. Het is mooi hoe Gerry precies het recept beschrijft. Maar voor mensen die het nog nooit hebben gegeten, ziet de mengelmoes van ingrediënten er op het eerste gezicht nog niet gelijk uit om van te watertanden. Als geboren en getogen Veluwenaar die nog nooit Kruudmoes had geproefd, móest ik het natuurlijk ook eens proeven. Zie hieronder de reportage uit het archief van Omroep Gelderland die collega Taco Koopmans en ik ooit maakten voor ons lokale nieuwsprogramma TV Apeldoorn Nieuws..

Gerelateerde verhalen

Kruudmoes Kruudmoes

Video
Categories:: Eten en drinken Apeldoorn Streekgerecht Juli Vierdaagse

Meer verhalen

Video

De ambachtelijke slager

04 mei 2015
G. ter Weele

Bruid strooi wat uit

20 maart 2015
Meneer Wilbrink en Meneer Cornelissen

Butterfahrten

06 mei 2015
 Gerhard Kwak

Van ballon tot baron

01 maart 2016
Edcar Vermeulen
Galerij

Nägelholt

19 februari 2015
Gerhard Kwak

Op zaterdag ging scheren voor knippen

04 januari 2015
Jan Reijnen

Kito de Dijkpoortkat en Herman Willem Daendels

22 april 2015
Sandra Oosterveen
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Palingroken in een historische context

31 maart 2016
Paul Hoftijzer

Piepkesbal Geesteren

07 augustus 2015
Stichting Piepkesbal

Tafel dekken en woonkamer wisselen

21 november 2014
Barones van Mariënwaerdt
VideoGalerij

Elke 5 jaar bogenbouw Dodewaard

24 april 2015
Westereng Bogenbouw

Zomaar een carnavalszaterdag in Waskuupstad

24 februari 2015
Eugene te Wildt
Video

Blauwe Gerrit

23 mei 2014
Sylvia van Hunnik
Galerij

'N Duvels drankje

11 juli 2015
Paul Hoftijzer

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk

Gemis van kroeg als bindmiddel

24 juni 2014
J. le Poole
Video

De doop van examenkandidaten

19 februari 2016
Jan Terbeek