Of het typisch Gelders is, is niet bekend, maar watergruwel of krentjebrij werd bij ons thuis altijd gegeten. Je kunt het kant en klaar in de winkel kopen maar het werd ook zelf gemaakt, van gort, krenten, rozijnen, kaneelstokjes, bessensap en suiker. Gruwel komt trouwens van het woord gruel, dat in het Engels nog bestaat als 'dunne pap'.

Video
Categories:: Eten en drinken Apeldoorn Nagerecht

Meer verhalen

Pannenkoekentaart op pannenkoekdag

09 maart 2016
Saakje het bakmeisje

Een gupse water in het gezicht

26 juni 2015
N. Weijenberg-Dekker

Altijd vooraan in aangepast hemd

30 november 2015
Agatha kleinNijenhuis

De natering moet een feestje zijn

23 oktober 2015
Werner Willemsen

De Karbonadekoets

27 juni 2014
Jo Berendsen

Mandenmakerij: een harde wereld

15 december 2014
Dick Jagtenberg

Flipje hielp kinderen de winter door

29 juli 2014
Alexandra van Steen

Buurtgebruiken bij rouw en ziekte

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Alles voor de jeugd!

18 juni 2014
Joan van Buren

Griesmeelpudding met stevenssaus

20 mei 2015
Paul Hoftijzer
Video

De witte juffer van Kernhem

16 september 2014
Peter
Galerij

Een traditionele Achterhoekse bruiloft

21 oktober 2014
Harm en Mielke van Egmond

De Zwarte vrouwe van Staverden

26 februari 2015
Redactie
Video

Paardenmarkt en het Paardenmoppen toernooi

03 april 2015
Rien de la Cousine

Zwembadchips

20 mei 2015
Gerhard Kwak
VideoGalerij

Heideweek gemeente Ede

20 november 2014
Bestuur Stichting Heideweek