Of het typisch Gelders is, is niet bekend, maar watergruwel of krentjebrij werd bij ons thuis altijd gegeten. Je kunt het kant en klaar in de winkel kopen maar het werd ook zelf gemaakt, van gort, krenten, rozijnen, kaneelstokjes, bessensap en suiker. Gruwel komt trouwens van het woord gruel, dat in het Engels nog bestaat als 'dunne pap'.

Video
Categories:: Eten en drinken Apeldoorn Nagerecht

Meer verhalen

Kerstnachtmuziek Ammerzoden

14 december 2015
Wim Durksz

Op brommers achter de brandweer aan

03 februari 2015
Dhr. J. Attema

Vernoemen naar naast familielid

20 februari 2015
Mevrouw van de Krol

Eper Bijenmarkt

15 december 2015
M. de Voogd

Pikballen

19 november 2015
Gerhard Kwak
Video

Halloween, hier moet je bij zijn !

29 oktober 2015
Roor de Gans

Oogstfeest/proef lichtenvoorde

12 oktober 2015
Oogstfeest / Proef Lichtenvoorde
Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn

De kool en de geit

18 augustus 2014
Dini van der Velde
Galerij

Honing- en Bijenmarkt Eerbeek

09 juli 2014
Ton Fleur

Boerenkool met gort

03 februari 2015
Mevrouw van der Hoek
Galerij

De Sinterklaastafel

25 augustus 2014
Jan Kreijenbroek

Krentenweggen als wederdienst

29 september 2015
Albert Geurink

Touwtje springen met een net afgetrokken shirt

18 november 2015
Gavin van der Star
Video

Breien is (een) kunst

22 februari 2016
Carolien Evers

Oude gebruiken bewaard gebleven in museumwoningen

26 november 2015
R. van der Weide
Video

Vlees keuren

18 juni 2014
Wim Kersten

De pindasoep uit Ghana naar Beek

26 januari 2016
Corry Vermeulen

De grote kookpot op de boerderij

13 april 2015
Jan Reijnen