Of het typisch Gelders is, is niet bekend, maar watergruwel of krentjebrij werd bij ons thuis altijd gegeten. Je kunt het kant en klaar in de winkel kopen maar het werd ook zelf gemaakt, van gort, krenten, rozijnen, kaneelstokjes, bessensap en suiker. Gruwel komt trouwens van het woord gruel, dat in het Engels nog bestaat als 'dunne pap'.

Video
Categories:: Eten en drinken Apeldoorn Nagerecht

Meer verhalen

Galerij

Hooikist

14 februari 2015
Gerhard Kwak

Wild stropen 'soms' een noodzakelijk kwaad ?

03 februari 2016
Aris Blankenspoor

De kunst van het webbingvlechten

17 november 2015
Kees Mijnsbergen
Video

De witte juffer van Kernhem

16 september 2014
Peter

Eten op nieuwjaarsdag

25 september 2014
Mevr. Beijnen

Eigen pan of papier mee naar de slager

20 april 2015
Gerhard Kwak

Sabbatviering

26 februari 2015
Ben Veenhuis
Video

Mijn hondjes op de dierenbegraafplaats

15 april 2015
Diana Jansen

Touwscheren bij een huwelijk

03 juni 2015
Jan Lubberts
Galerij

Vendelzwaaien

09 september 2014
Wim Sanders

Uitgeblazen eieren beschilderen

01 maart 2015
Gerry Klein Overmeen

Jaromir te Zutphen

18 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink

Diekhook in 't Lech

20 april 2015
Marloes Fleissner

Witte Wieven bij Solse Gat

26 februari 2015
Ben Veenhuis

Bruidstaart bij 1 jaar huwelijk

18 juni 2014
Max Voorberg

Ketelkoek op tweede kerstdag

16 december 2015
Paul Hoftijzer

Drie generaties huisslachters

20 juni 2014
Piet van der Linden