Of het typisch Gelders is, is niet bekend, maar watergruwel of krentjebrij werd bij ons thuis altijd gegeten. Je kunt het kant en klaar in de winkel kopen maar het werd ook zelf gemaakt, van gort, krenten, rozijnen, kaneelstokjes, bessensap en suiker. Gruwel komt trouwens van het woord gruel, dat in het Engels nog bestaat als 'dunne pap'.

Video
Categories:: Eten en drinken Apeldoorn Nagerecht

Meer verhalen

Oude kleren aan naar een optreden van Normaal

20 februari 2015
André Oostindiën
Video

Paul Mulder en zijn Land aon de grens

23 maart 2016
Paul Mulder

Kent u het woord sjibbolet?

19 november 2015
Marten Brascamp

De grote kookpot op de boerderij

13 april 2015
Jan Reijnen
Galerij

Veluwse schellars

29 januari 2015
Gerhard Kwak
Video

De taal van de molenwieken

22 september 2014
Ans Roefs
Video

Kersenpittenspuwen

02 juli 2014
Erik van der Pol

De geur van drogend wasgoed

07 december 2015
Gerhard Kwak

Zwemmen in de IJssel

10 oktober 2014
Wim Snel
Video

Zwarte Cross

23 maart 2015
Tante Rikie

høken van de eind 70er jaren tut noe

09 december 2015
Elmi Schut
Video

Het fruitcorso, geen sinecure

08 september 2014
dhr.Groeneyk

Palm palm Pasen

06 mei 2015
Leo van der Linde

Broodpap

13 mei 2015
Gerhard Kwak

Joodse gerechten in olie

14 december 2015
Paul Hoftijzer
Video

Kruudmoes bij de Apeldoornse Vierdaagse

03 juni 2014
Arjan Hoefakker
Video

Klootschieten

25 augustus 2014
Jacques van Hooijdonk

Kerstnachtmuziek Ammerzoden

14 december 2015
Wim Durksz