Of het typisch Gelders is, is niet bekend, maar watergruwel of krentjebrij werd bij ons thuis altijd gegeten. Je kunt het kant en klaar in de winkel kopen maar het werd ook zelf gemaakt, van gort, krenten, rozijnen, kaneelstokjes, bessensap en suiker. Gruwel komt trouwens van het woord gruel, dat in het Engels nog bestaat als 'dunne pap'.

Video
Categories:: Eten en drinken Apeldoorn Nagerecht

Meer verhalen

GalerijVideo

De paasos

07 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Palingroken in een historische context

31 maart 2016
Paul Hoftijzer

Woodbrookers aan en op de Kalenberg

23 juni 2015
Arris H.Kramer

Slachten in de oorlog

18 juni 2014
G.H. de Bruin-Hartgers

Knikkeren

10 juni 2014
Vanessa
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers
Galerij

Verkleedpartijen

23 juni 2014
Dianne Wesselink

Herdersverhaal uit de Loenermark

21 mei 2014
Sjoerd Stellingwerf
Galerij

Vakantietraditie in Nunspeet

17 november 2014
George Bootsma

Verjaardagstaart maken

05 februari 2015
Simone Cornelissen
Video

Haantje Pik; Veluwse Palmpaashaasjes

24 maart 2016
Paul Hoftijzer

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar

Foppen en vossenjacht

17 februari 2015
Jaap Prins

Van ekkes en umme....

05 oktober 2014
annet kooijmans
Galerij

De Sinterklaastafel

25 augustus 2014
Jan Kreijenbroek

Aaltjesdagen

14 maart 2016
Stichting Aaltjesdagen

32 jaar lang naar Normaal: van Arnhem tot Arnhem

16 december 2015
Harold van Kooten

Faust in Waardenburg

13 oktober 2014
M. Peters

Vergeten snoep

04 juli 2014
Grady Hendriks
Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer