Of het typisch Gelders is, is niet bekend, maar watergruwel of krentjebrij werd bij ons thuis altijd gegeten. Je kunt het kant en klaar in de winkel kopen maar het werd ook zelf gemaakt, van gort, krenten, rozijnen, kaneelstokjes, bessensap en suiker. Gruwel komt trouwens van het woord gruel, dat in het Engels nog bestaat als 'dunne pap'.

Video
Categories:: Eten en drinken Apeldoorn Nagerecht

Meer verhalen

De Veluwse heidekoek

26 februari 2016
Ton Kamphuis

Oude kleren aan naar een optreden van Normaal

20 februari 2015
André Oostindiën

Achterhoekse Americana

02 februari 2016
Serge Epskamp

Achterhoekse heufkeze

24 november 2015
Gerhard Kwak

Eper Bijenmarkt

15 december 2015
M. de Voogd
Video

Aubade voor Wilhelmina

17 juni 2014
Riny Boersma

Luiertaart

17 augustus 2015
Thea Slats

De koningin vertelt over feest in Huppel

14 oktober 2014
Gea Schreurs
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak
AudioGalerij

De Funkenmarieke van de Braoiers Lauwe

08 februari 2015
Dorien van Kerkhof
Video

Ik kwam weer thuis, in de Betuwe

15 maart 2016
Hilde Vos

Poppetjes maken van klei

18 juni 2014
Willem Wiegers

Abe-worst

01 april 2015
Gerhard Kwak
VideoGalerij

De koortsboom in Overasselt

08 mei 2014
Jan Reijnen

Zonder uitlaat rijden op Koninginnedag

20 februari 2015
André Oostindiën

Boterlammetje

12 mei 2014
Janna te Peele

Ambachtelijk snoep maken

31 augustus 2015
Hanneke Hoed

Naveltje bloot en andere geboortelikeuren

30 maart 2015
Willem Heuzinkveld

Een bijzondere kerkdienst

28 juli 2014
A. Heetebrij