Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

De bakker aan de deur

17 maart 2015
Teunis Bunt

Corle's volksfeestlied

12 mei 2014
Janna te Peele
Galerij

Keizer schieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes

Pinksterfeest in Gorssel?

16 oktober 2015
Marten Brascamp
Galerij

Zwoerdrolletjes

08 februari 2015
Gerhard Kwak

Frühschoppen

12 februari 2015
Geert Smits

Eieren rollen

28 oktober 2014
Stien Meuleman
Galerij

Spelen met een snorrebotje

02 maart 2015
Gerhard Kwak

Kermis in Beuningen

20 mei 2015
Mevrouw van Raay

Ketelkoek op tweede kerstdag

16 december 2015
Paul Hoftijzer
Video

De ambachtelijke slager

04 mei 2015
G. ter Weele
Video

Kalveropfokclubwedstrijd Bronckhorst

10 juni 2015
KOC Bronckhorst

Jong gehuwden stukje

07 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Doesburg Binnenste Buiten

01 juli 2014
Jaap Geurtsen

Veurkauwen

11 augustus 2014
Gerda Tiessink

De Klokkenmaker

30 oktober 2015
Piet van Apeldoorn

De duivelspop op het paasvuur

30 maart 2015
Jan Wannet