Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

Grote schoonmaak

08 maart 2015
Gerry

Niets zeggen dan hebben we meer!

11 januari 2016
Andres mol
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp

De kerstrollade

24 december 2015
Gerhard Kwak

Appelenpap

10 april 2015
Gerhard Kwak

Meisjes uit Hoenderloo

18 juni 2014
An Sambeek

De tovenaar en de schipper

26 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Meijer-eten

12 mei 2014
Theo Meijer
Video

Mei-avond

28 april 2015
Mieke Veken
Video

Het wonderkruisje van het Reijerink

13 april 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

De witte juffer van Kwadenoord

03 november 2014
Erica Broers

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek
Video

De Ossenmarkt in Putten

11 mei 2014
Jette

Carbidschieten rukt op naar de stad

28 december 2015
Ina Brethouwer
VideoGalerij

Elke 5 jaar bogenbouw Dodewaard

24 april 2015
Westereng Bogenbouw
Galerij

Buurtgebruiken rondom geboorte

11 juli 2014
Willi Wilbrink