Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

VideoGalerij

Hanzedag Doesburg

19 juli 2014
Frieda Oosten

De Klokkenmaker

30 oktober 2015
Piet van Apeldoorn

'nDrom

02 september 2015
Hans Mellendijk

Een bijzondere kerkdienst

28 juli 2014
A. Heetebrij

December-herinneringen aan een banketbakkerij

05 november 2015
Jan Kreijenbroek
Video

Erfhuis op de Oud Veluwse Markt

18 november 2014
Ad Guldie

Eigen pan of papier mee naar de slager

20 april 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Vakantietraditie in Nunspeet

17 november 2014
George Bootsma

De plaats van David: rij zes, graf zes

24 juni 2014
Ida en Johannes Dennissen
Galerij

Zwoerdrolletjes

08 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

De dikke boom

21 april 2015
Eric Borrias

Klarendalse feestweek

03 februari 2015
Henk Hermeling

Handige ouders

29 juni 2015
Teunie

Bloemencorso Rekken

06 juli 2015
J. Roessink
Video

De tuin van het bruidspaar versieren

13 augustus 2014
O. Heinen

Belang en waarde van het KNIL

20 augustus 2014
Aarnout Mijling
Video

Kersenpittenspuwen

02 juli 2014
Erik van der Pol

Schooiersvrowke

12 mei 2014
Marijke Jansen