Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

De Bebbenbek

12 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink

Slachtvisite bij museum Smedekinck

29 oktober 2014
Klein Lebbink

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden

De duivelspop op het paasvuur

30 maart 2015
Jan Wannet

Stokvis eten met Hallse kermis

12 mei 2014
Mien Wensink
Galerij

Balkenbrij

06 februari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Nägelholt

19 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Doesburg Binnenste Buiten

01 juli 2014
Jaap Geurtsen

Opbaren in het lijkenhuisje

01 april 2015
Johannes de Jong
Galerij

11.11 app groep uit de Heksenketel

29 januari 2015
Jan Willem van der Hogen
VideoGalerij

Olieslaan uit beukennootjes

12 juli 2014
Ben van Os

Diekhook in 't Lech

20 april 2015
Marloes Fleissner

Hansje in den Kelder

27 augustus 2014
Didy Kars

December-herinneringen aan een banketbakkerij

05 november 2015
Jan Kreijenbroek

Het huwelijk vroeger

08 augustus 2014
Albert Steert
Galerij

Ringsteken (rijden) in Loil

21 november 2014
Ap Dieker
Galerij

Twee mannen met elkaar in de onecht verbonden

12 februari 2015
Herman en Rene
Video

Overvliegende scouts

06 mei 2015
Jeroen Brummelman

Stiefselavond

28 februari 2015
Gerry Klein Overmeen