Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

Banketstaaf: een exclusieve lekkernij

30 november 2015
Paul Hoftijzer

Kerststallen al eeuwen oud.

23 december 2014
henk van Dorland

De melkbus

22 juli 2014
jan Reijnen

Achterhoekse heufkeze

24 november 2015
Gerhard Kwak
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh
Video

Mechteld ten Ham

05 november 2014
Lizette van Hoven
Video

Haantje Pik; Veluwse Palmpaashaasjes

24 maart 2016
Paul Hoftijzer

Achterhoekse Americana

02 februari 2016
Serge Epskamp

Blote benen met Pasen

08 maart 2015
Gerry

Liedjes bij bruiloft

08 augustus 2014
Albert Steert

Foppen en vossenjacht

17 februari 2015
Jaap Prins

Bloempap

26 februari 2015
van Dale

Touwscheren bij een huwelijk

03 juni 2015
Jan Lubberts

Bielemannen in Hummelo

22 augustus 2014
Henk Greven
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers

De pindasoep uit Ghana naar Beek

26 januari 2016
Corry Vermeulen

Stokvis eten met Hallse kermis

12 mei 2014
Mien Wensink
Video

Eibertjesdag Nunspeet

09 oktober 2014
Bert Vlug
Video

Airborne wandeltocht, één groot festijn

31 maart 2015
Riky Arends-Otten