Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

Aaltens Volkslied

06 mei 2015
Ina Brethouwer

Knikkeren

10 juni 2014
Vanessa

Slachtschotel

06 februari 2015
Gerhard Kwak

Woodbrookers aan en op de Kalenberg

23 juni 2015
Arris H.Kramer
Galerij

Nägelholt

19 februari 2015
Gerhard Kwak

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso
Galerij

Kidskoningin Zutphen

16 september 2014
Ciska Lagendijk

Riviervissen in de Waal

23 november 2015
Gijs Sepers

Op dansles bij Meijler en Mulder

29 maart 2016
Gerhard Kwak

Eerst koffie, dan Toldiek

04 december 2015
Kim de Witte

Een WimKokje doen

30 juni 2014
Saskia van Heijster

Bruiloft in de tent

20 mei 2015
Riet Winkel

Mandenmakerij: een harde wereld

15 december 2014
Dick Jagtenberg

Pinksterpoppen in Buren

09 juni 2015
Mia van Os
Video

Mariken van Nieumeghen

03 oktober 2014
Peter

Gasthuiscarillon in de oorlog

15 december 2015
K.Laansma

Schooltradities van De Marlijn

10 maart 2016
Hettie Sipman
Video

De dierentolk

27 mei 2015
Joke Bouwman