Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

Folk-song over Bommel-gevoel

17 december 2015
Laurens Krah
Audio

De koolhazen

20 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Zomerfeest Ugchelen

27 juli 2015
Margriet van der Doe
Video

De Boelekearl

11 augustus 2014
G. Raterink-Gussinklo

Grote schoonmaak

08 maart 2015
Gerry
Video

De dikke boom

21 april 2015
Eric Borrias
Video

De huisslachting

09 september 2014
Eibert Kuiper

Het dorsen van graan met de vlegel

19 januari 2015
Theo Giesen
Galerij

Goudsmeden

24 februari 2015
Carla Dubbink
Video

De Nijmeegse Kermis

26 juni 2014
Joop Noordzij

Molen de Hoop weer in gebruik

25 januari 2016
Jeannette Beelen
Galerij

Borskorn

12 februari 2015
Gerhard Kwak

Ridders van de Slof

10 februari 2015
Anja Scholten

De buurt uitschieten

15 september 2015
Willem Arentsen

Biest

12 september 2014
A. Klaassen

Een gupse water in het gezicht

26 juni 2015
N. Weijenberg-Dekker

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden
Video

Beleg en ontzet van Huissen

12 mei 2014
Jan Wannet

Verkleden met Koninginnedag

15 juni 2014
Ria Rozendal