Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

Herdersverhaal uit de Loenermark

21 mei 2014
Sjoerd Stellingwerf

Mandenmakerij: een harde wereld

15 december 2014
Dick Jagtenberg

Bruiloft in de tent

20 mei 2015
Riet Winkel

Vakantiekinderspelen

22 oktober 2014
Rita en Lena van Liere

Grote schoonmaak

08 maart 2015
Gerry

Carnaval met melk en peerdemennekes

05 februari 2015
Frédérique Donders

Het Galaconcert van On-Ganse

05 februari 2015
Frédérique Donders
Galerij

Gatgraven

09 oktober 2014
Halbo Bosker

De coloradokever

28 april 2015
Gerhard Kwak

Koekboom

26 februari 2015
Mevrouw Breman

Daar komt de naam 'klootjesvolk' vandaan...

26 juni 2014
Sylvia van Hunnik

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry
Galerij

Een nat pak op de pont

12 augustus 2014
Jan Reijnen
Video

De Boelekearl

11 augustus 2014
G. Raterink-Gussinklo
Video

Maatwerk van de zadelmaker

17 maart 2016
Herman van de Bunt
Galerij

Slagwapen en smeermiddel

24 februari 2015
Gerhard Kwak

Galgenmaal à la Keltie bij afscheid Normaal

14 december 2015
Keltie de kok