Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

Video

Jan van Riemsdijk; liedjeszanger en dichter

02 november 2015
Ton van de Vosse
Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink

Robuust en elegant de botter

30 december 2015
Lotte van der Krogt

Bloesemtocht Geldermalsen

13 oktober 2014
Marja Kemperman

'nDrom

02 september 2015
Hans Mellendijk
VideoGalerij

Maak je eigen steen

01 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius

Het vat leegmaken

17 september 2015
Ap Dieker

Requiem voor iedereen

04 november 2015
Johan Koornstra

De kloostermoppen van Hernen

08 april 2015
André Kersten

Grenstreffen

22 juli 2014
Herman Roerdink

Haren van de zeis

13 juni 2015
Ina Brethouwer

Van ballon tot baron

01 maart 2016
Edcar Vermeulen

Pinksterfeest in Gorssel?

16 oktober 2015
Marten Brascamp
Video

Paardenmarkt en het Paardenmoppen toernooi

03 april 2015
Rien de la Cousine

Kinderspeelgoed in de jaren '30

08 juli 2014
Beerd van 't Hul
Video

Het Geldersch Volkslied

03 november 2014
h.b.barmentloo
Galerij

Rolpens

15 februari 2015
Gerhard Kwak

Passie voor boekbinden en restaureren

19 januari 2016
Yvonne de Graaff