Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

Video

Het Ubbergs Volkslied zingen

08 juli 2014
Jan Willem van der Hogen
Video

”De Aalzangers” brengen verleden tot leven!

18 januari 2016
Sam Schaftenaar

Gortepap met stroop

20 juli 2015
Lilian Schimmel

Generaties lang vernoemd naar Opa

12 maart 2015
Gerdien van der Zee
Video

Klootschieten

25 augustus 2014
Jacques van Hooijdonk

Touwscheren bij een huwelijk

03 juni 2015
Jan Lubberts

Woeziks Jupke verbranden

12 februari 2015
CV de Wozokotten
VideoGalerij

Olieslaan uit beukennootjes

12 juli 2014
Ben van Os
Video

Puttense boerendansers

09 september 2014
Peter Eggermont

Hattem herdenkt de bevrijding

29 april 2015
Elly v.d Wetering

Onweer

08 maart 2015
Gerry
Galerij

Reuzel met kaantjes

06 februari 2015
Gerhard Kwak

De Veluwse heidekoek

26 februari 2016
Ton Kamphuis

Alles voor de jeugd!

18 juni 2014
Joan van Buren
Video

Valkhof in de zon

14 april 2015
William Smulders
Galerij

Olde Wievenbrood

29 juli 2015
Paul Hoftijzer