Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

Carbidschieten rukt op naar de stad

28 december 2015
Ina Brethouwer

De boerenwagen op de roggebroodweging

19 augustus 2014
monique nijman
Galerij

Twee mannen met elkaar in de onecht verbonden

12 februari 2015
Herman en Rene
Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG

De vlier: brengt zegen en schrikt heksen af

16 september 2015
Ina Brethouwer

Genoemd naar de patroonheilige van de kerk

17 maart 2015
A.Wijnhoud-Freriks

Slachtvisite bij museum Smedekinck

29 oktober 2014
Klein Lebbink

Communicatie via briefjes

09 mei 2014
R.J.Vreekamp

Teerton verbranden op oudejaarsavond

25 november 2015
Piet Schuijn
VideoGalerij

Koningschieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes

Ketelkoek op tweede kerstdag

16 december 2015
Paul Hoftijzer

Robuust en elegant de botter

30 december 2015
Lotte van der Krogt

Sociëteit Apeldoorn

18 juni 2014
Gerard Schurink
Video

Schaapscheerders maaltijd

07 augustus 2014
Gertjan Janssen

Gooien met bier, water en zand

01 december 2015
Ine Pennink

Eigen pan of papier mee naar de slager

20 april 2015
Gerhard Kwak
Video

Valkhof in de zon

14 april 2015
William Smulders

Spoken bij de Sinderense kapel

12 augustus 2014
Dick Gussinklo