Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

Spelen met een varkensblaas

12 februari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Gelderse worst

09 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Kruudmoes bij de Apeldoornse Vierdaagse

03 juni 2014
Arjan Hoefakker
Galerij

Nägelholt

19 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Trouwen? Je ex krijgt een pop!

03 maart 2016
Gerrit Hettelaar
Video

Ada van Andelst

08 juni 2015
Eric Borrias

Banketstaaf: een exclusieve lekkernij

30 november 2015
Paul Hoftijzer

Bier kopen om te gooien bij Normaal

07 december 2015
Maria Te Stroet

De Karbonadekoets

27 juni 2014
Jo Berendsen

Sociëteit Apeldoorn

18 juni 2014
Gerard Schurink
VideoGalerij

De kermis in Keijenborg

25 september 2014
S. Bergervoet

Liefde via het schrobgat

04 december 2015
Gerrit Kistemaker

Caspar en de twee andere koningen

04 januari 2016
Paul Hoftijzer
Galerij

Een traditionele Achterhoekse bruiloft

21 oktober 2014
Harm en Mielke van Egmond
Galerij

Longewos en ander lekkers?

17 februari 2015
Gerhard Kwak

Veilig Carbidschieten

13 december 2014
Theo de Klein
Video

Disse kant, een muzikale ode aan De Liemers

12 december 2014
Joop Boxstart