Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

Video

Een beestachtige moord

29 mei 2015
Eric Borrias
Video

Hangop

03 juli 2015
De boerinnen van Varik

Buurtgebruiken bij rouw en ziekte

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Video

Midwinterhoornblazen

12 mei 2014
Bert Bloemert
VideoAudio

De spookpaarden

07 november 2014
Eric Borrias
Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein
Video

Kniepertjes met oud en nieuw

08 mei 2014
Guus van Kleef

De duivelspop op het paasvuur

30 maart 2015
Jan Wannet

Spelen met een varkensblaas

12 februari 2015
Gerhard Kwak

Bussentrappertie

19 augustus 2014
Theo Meijer

Ridders van de Slof

10 februari 2015
Anja Scholten

Woeziks Jupke verbranden

12 februari 2015
CV de Wozokotten
Video

Pakjesavond met brokken chocolade

14 mei 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers
VideoGalerij

Koningschieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes

Stokvis eten met Hallse kermis

12 mei 2014
Mien Wensink