Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Putten, Streekgerecht, Recept

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Kerststallen al eeuwen oud.

23 december 2014
henk van Dorland

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers
Galerij

Reveille en serenade

16 juni 2014
Truus Peters
Audio

De eerste Brug over de Waal

06 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Poortklokluiden

12 mei 2014
J. Kreijenbroek
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas
Galerij

'N Duvels drankje

11 juli 2015
Paul Hoftijzer

Krentenweggen als wederdienst

29 september 2015
Albert Geurink
Galerij

Doopjurk van bruidsjurk

05 februari 2015
Mevrouw J.J.Wijnhoud
Video

Mei-avond

28 april 2015
Mieke Veken

Maartekeur

09 augustus 2015
Jef de Jager
Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek
GalerijVideo

Roggebroodweging Muldersfluite

30 december 2014
Harry Somsen

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem