Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Putten, Streekgerecht, Recept

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Eerste noaber, tweede noaber, derde noaber

17 november 2014
Chrisje Mogendorff-Ooïnk

Achterhoek Spektakeltoer

29 augustus 2015
Ina Brethouwer

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers

Erwtensoep met pannenkoeken

09 november 2015
Truus Peters

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer
Video

Het fruitcorso, geen sinecure

08 september 2014
dhr.Groeneyk
Video

Zwarte Cross

23 maart 2015
Tante Rikie
Audio

De eerste Brug over de Waal

06 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

De modelbotter in de huiskamer

26 oktober 2015
Lex Terpstra
Video

Nijmeegse Vierdaagse

09 mei 2014
Marc Wingens
Video

Popverbranden

10 februari 2015
Wim de Boer

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas
Video

Klootschieten

25 augustus 2014
Jacques van Hooijdonk

Maartekeur

09 augustus 2015
Jef de Jager