Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Apeldoornse Vierdaagse

18 juni 2014
J. van Milligen

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk
VideoGalerij

Olieslaan uit beukennootjes

12 juli 2014
Ben van Os
Video

De doop van examenkandidaten

19 februari 2016
Jan Terbeek

Alles in de pan met allebak

29 december 2015
Angela Bakker

Grenstreffen

22 juli 2014
Herman Roerdink

Slachtschotel

06 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Aardbeiendag in Zaltbommel

17 april 2015
TRIP Zaltbommel

Monniken zingen bij zonsopgang

02 april 2015
Stan Hollaardt
Video

Kaarsenmaken

13 oktober 2014
Jan Klarenbeek
Video

De Boelekearl

11 augustus 2014
G. Raterink-Gussinklo

Foppen en vossenjacht

17 februari 2015
Jaap Prins
Galerij

Buurtspraak

02 oktober 2014
G. Broere

Lammetjesdag en schaapsscheerdersfeest

28 december 2015
Geesje Eleveld
Video

De zwanenprins

10 april 2015
Eric Borrias

Gortepap met stroop

20 juli 2015
Lilian Schimmel

Woeziks Jupke verbranden

12 februari 2015
CV de Wozokotten
Audio

Tuutlied

28 mei 2014
Wim Monnich

Buurtgebruiken bij rouw en ziekte

11 juli 2014
Willi Wilbrink