Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Putten, Streekgerecht, Recept

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Galerij

Joar winnen met toeten halen

12 mei 2014
Arina Breukelaar
Audio

De staaf van de smid

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek
Galerij

Reveille en serenade

16 juni 2014
Truus Peters
Video

Sluitliederen onder de Pinksterkroon

20 mei 2015
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge

Krentenweggen als wederdienst

29 september 2015
Albert Geurink
Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers

De natering moet een feestje zijn

23 oktober 2015
Werner Willemsen
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers

Het Ruitergat

11 maart 2015
Bernadette Dijkkamp
Video

Meiboom zetten

12 mei 2014
G.J. Uwland

Carnaval met melk en peerdemennekes

05 februari 2015
Frédérique Donders
Audio

De eerste Brug over de Waal

06 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers
Video

Mei-avond

28 april 2015
Mieke Veken
Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers
Video

De Boerenbruiloft

11 december 2014
Doortje Voortman

Een boom vol herinneringen

19 december 2014
Ann 't Hoen

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso
Video

Schuttersfeest Didam

09 mei 2014
Maria Wigman OVD didam