Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Putten, Streekgerecht, Recept

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Video

Vroeg Carnaval in Nöttedarp

20 januari 2016
Clemens Elshoff
Audio

De staaf van de smid

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Jong gehuwden stukje

07 februari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer

Aanzegger, aanspreker, begrafenisondernemer...

09 februari 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen
Galerij

Buurtgebruiken rondom geboorte

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Erebogen met Koninginnedag

06 januari 2015
Mieke de Borst-van Herwijnen
Video

Nijmeegse Vierdaagse

09 mei 2014
Marc Wingens
Video

Meiboom zetten

12 mei 2014
G.J. Uwland

Kraamtijd in de Achterhoek

16 juni 2015
Paul Hoftijzer
Video

Het fruitcorso, geen sinecure

08 september 2014
dhr.Groeneyk
Video

Klootschieten

25 augustus 2014
Jacques van Hooijdonk
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas

Achterhoek Spektakeltoer

29 augustus 2015
Ina Brethouwer