Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Putten, Streekgerecht, Recept

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Het vat leegmaken

17 september 2015
Ap Dieker
Galerij

Reveille en serenade

16 juni 2014
Truus Peters
Galerij

Buurtgebruiken rondom geboorte

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee
Video

Zwarte Cross

23 maart 2015
Tante Rikie
Audio

De eerste Brug over de Waal

06 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Eerste noaber, tweede noaber, derde noaber

17 november 2014
Chrisje Mogendorff-Ooïnk
Video

Ies en Gies is Pannegies

17 maart 2015
Hans Berends
Video

De Boerenbruiloft

11 december 2014
Doortje Voortman
VideoGalerij

Koningschieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes
Video

Klootschieten

25 augustus 2014
Jacques van Hooijdonk
VideoGalerij

Hummelose Volksfeest

07 augustus 2014
Harold Pelgrom

Carbidschieten rukt op naar de stad

28 december 2015
Ina Brethouwer
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers

Gilden stemmen: wel of niet koningschieten?

25 april 2015
Jan Wannet, gilden Huissen
Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn

Een boom vol herinneringen

19 december 2014
Ann 't Hoen
Galerij

Joar winnen met toeten halen

12 mei 2014
Arina Breukelaar

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry