Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Putten, Streekgerecht, Recept

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso

Het vat leegmaken

17 september 2015
Ap Dieker
Galerij

Reveille en serenade

16 juni 2014
Truus Peters

Brood met worst

05 december 2014
Erna Bosch

Het Ruitergat

11 maart 2015
Bernadette Dijkkamp

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry
GalerijVideo

De paasos

07 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Vroeg Carnaval in Nöttedarp

20 januari 2016
Clemens Elshoff

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers

Aanzegger, aanspreker, begrafenisondernemer...

09 februari 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen
Video

Klootschieten

25 augustus 2014
Jacques van Hooijdonk

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers