Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Putten, Streekgerecht, Recept

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef

Zuurkool “verrot lekker”

14 oktober 2015
Ina Brethouwer
Video

Zwarte Cross

23 maart 2015
Tante Rikie

De buurt uitschieten

15 september 2015
Willem Arentsen
VideoAudio

Carnavalsstunt

07 februari 2015
De Oude Gierpont
Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso

Carbidschieten rukt op naar de stad

28 december 2015
Ina Brethouwer

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers
Video

Ies en Gies is Pannegies

17 maart 2015
Hans Berends
Audio

De staaf van de smid

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers