Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Putten, Streekgerecht, Recept

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Video

Elke maandag de 'boerendeun'

18 maart 2015
Janine Stortelder

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry

De buurt uitschieten

15 september 2015
Willem Arentsen
Video

Verlichtingsdagen

10 december 2015
Alfred Sprong

De modelbotter in de huiskamer

26 oktober 2015
Lex Terpstra

Kerststallen al eeuwen oud.

23 december 2014
henk van Dorland

Carnaval met melk en peerdemennekes

05 februari 2015
Frédérique Donders
Galerij

Reveille en serenade

16 juni 2014
Truus Peters
GalerijAudio

Halfvastenoptocht in Angerlo

06 maart 2015
Danny Berntssen

Poortklokluiden

12 mei 2014
J. Kreijenbroek

Achterhoek Spektakeltoer

29 augustus 2015
Ina Brethouwer

Gilden stemmen: wel of niet koningschieten?

25 april 2015
Jan Wannet, gilden Huissen
AudioVideo

De zoute ringen van Herwijnen

16 januari 2015
Dittie van Zee
Galerij

'N Duvels drankje

11 juli 2015
Paul Hoftijzer
Audio

De eerste Brug over de Waal

06 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink