Wij zijn een Apeldoornse carnavalsvereniging die al sinds 1968 bestaat! Onze hoofdactiviteit is natuurlijk het organiseren van alle carnavalsactiviteiten voor het carnavalsweekend .

Een sociale vereniging, niet alleen met carnaval

Al meer dan 40 jaar gaan wij elk jaar carnaval vieren met de Bewoners van het Verpleeghuis het Zonnehuis in Beekbergen, dit is een zeer waardevolle avond voor ons om deze mensen een avond vol plezier en lol te brengen, ook gaan we al vele jaren met hen mee als begeleider bij de rolstoelvierdaagse, doen we mee bij het Zonnehuis met NL Doet Dag en organiseren we samen met de vrijwilligers van het Zonnehuis 2x per een Bingo voor de bewoners . Sinds enkele jaren gaan we op de zaterdag voor het carnavalsweekend ook naar de Klup in Apeldoorn om met deze ook een leuke carnavalsmiddag te hebben. Je ziet dat het “sociale” zeer hoog bij onze vereniging in het vaandel staat!

 

Vlinderen

Jaren geleden bestonden er nog wel 12 carnavalsverenigingen in Apeldoorn, hiervan zijn er nu nog 4 overgebleven. In die jaren was ”Vlinderen” (het van de ene horecagelegenheid naar de andere gaan) heel gewoon en werd erg veel gedaan. Sedert een aantal jaren is dit verleden tijd. Toch willen wij met onze Hofhouding proberen die gewoonte weer op te pakken en organiseren in samenwerking met Rogier de Frankrijker van de “Reizende Barmannen” op 15 februari een vlindertocht in Apeldoorn. Op de dinsdag gaan we samen met c.s. ‘’t Sleutelveugeltjen (Stadsprins Apeldoorn) altijd Vlinderen in Arnhem en omgeving. We sluiten dit af met een stampottenbuffet.

 

Drukke dagen

Daarnaast doen mee aan de carnavalsoptocht in Klarenbeek, op de zaterdagavond hebben we onze eigen Hollandse avond in onze Residentie het Duivensportcentrum in Apeldoorn, op de zondag gaan we dus vlinderen in Apeldoorn, de maandag gaan we onze bevriende verenigingen in Loo (Duiven) en in Zevenaar bezoeken. We sluiten het carnavalsweekend af met het popverbranden.

Galerij
Categories:: Feestdagen Carnaval Apeldoorn Februari Keuze van de redactie

Meer verhalen

Van ekkes en umme....

05 oktober 2014
annet kooijmans

Paard springen over levend paard!

18 juni 2014
Marjan Heil

høken van de eind 70er jaren tut noe

09 december 2015
Elmi Schut

Kermis in Beuningen

20 mei 2015
Mevrouw van Raay
Galerij

Slagwapen en smeermiddel

24 februari 2015
Gerhard Kwak

Radiozendmarkt

28 mei 2014
marijke buter

De streekdrachten van de Noord-Veluwe

18 juni 2015
Rein Lotterman
VideoGalerij

Hanzedag Doesburg

19 juli 2014
Frieda Oosten
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh

Knoop in het touw (knup int touw)

12 augustus 2014
Theo Meijer

Zomerfeest Westendorp

11 juni 2014
Magda van Dalen

Eén borreltje en dan wegwezen

06 november 2015
Gerhard Kwak

Smaltappel bakken in reuzel

06 maart 2015
Gerhard Kwak

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers

Netjes lopen in de avondvierdaagse

09 juli 2015
Wilma Wilbrink

Gasthuiscarillon in de oorlog

15 december 2015
K.Laansma

De bakker aan de deur

17 maart 2015
Teunis Bunt