Wij zijn een Apeldoornse carnavalsvereniging die al sinds 1968 bestaat! Onze hoofdactiviteit is natuurlijk het organiseren van alle carnavalsactiviteiten voor het carnavalsweekend .

Een sociale vereniging, niet alleen met carnaval

Al meer dan 40 jaar gaan wij elk jaar carnaval vieren met de Bewoners van het Verpleeghuis het Zonnehuis in Beekbergen, dit is een zeer waardevolle avond voor ons om deze mensen een avond vol plezier en lol te brengen, ook gaan we al vele jaren met hen mee als begeleider bij de rolstoelvierdaagse, doen we mee bij het Zonnehuis met NL Doet Dag en organiseren we samen met de vrijwilligers van het Zonnehuis 2x per een Bingo voor de bewoners . Sinds enkele jaren gaan we op de zaterdag voor het carnavalsweekend ook naar de Klup in Apeldoorn om met deze ook een leuke carnavalsmiddag te hebben. Je ziet dat het “sociale” zeer hoog bij onze vereniging in het vaandel staat!

 

Vlinderen

Jaren geleden bestonden er nog wel 12 carnavalsverenigingen in Apeldoorn, hiervan zijn er nu nog 4 overgebleven. In die jaren was ”Vlinderen” (het van de ene horecagelegenheid naar de andere gaan) heel gewoon en werd erg veel gedaan. Sedert een aantal jaren is dit verleden tijd. Toch willen wij met onze Hofhouding proberen die gewoonte weer op te pakken en organiseren in samenwerking met Rogier de Frankrijker van de “Reizende Barmannen” op 15 februari een vlindertocht in Apeldoorn. Op de dinsdag gaan we samen met c.s. ‘’t Sleutelveugeltjen (Stadsprins Apeldoorn) altijd Vlinderen in Arnhem en omgeving. We sluiten dit af met een stampottenbuffet.

 

Drukke dagen

Daarnaast doen mee aan de carnavalsoptocht in Klarenbeek, op de zaterdagavond hebben we onze eigen Hollandse avond in onze Residentie het Duivensportcentrum in Apeldoorn, op de zondag gaan we dus vlinderen in Apeldoorn, de maandag gaan we onze bevriende verenigingen in Loo (Duiven) en in Zevenaar bezoeken. We sluiten het carnavalsweekend af met het popverbranden.

Galerij
Categories:: Feestdagen Carnaval Apeldoorn Februari Keuze van de redactie

Meer verhalen

Belang en waarde van het KNIL

20 augustus 2014
Aarnout Mijling

Achterhoekse brokkebonensoep

05 juni 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Oranjefeest op de rotonde

23 juni 2014
Giorgio Ambrawo
Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee
Galerij

Goudsmeden

24 februari 2015
Carla Dubbink
Video

Mechteld ten Ham

05 november 2014
Lizette van Hoven

De Kleeftocht

20 mei 2014
Guido Lavalaye

Requiem voor iedereen

04 november 2015
Johan Koornstra
Galerij

Høkerskeet in Zevenaar

19 mei 2015
Max Hetterscheid
Video

Bakerpraatjes, vroeger en nu

20 april 2015
Silvia de Haan
Video

Lüdovicus en de Wodanseik

11 mei 2014
Mijngelderland

Doesburgs Volkslied

17 juli 2015
Hans Terberg
Video

Het Geldersch Volkslied

03 november 2014
h.b.barmentloo
Video

De dikke boom

21 april 2015
Eric Borrias

Niets zeggen dan hebben we meer!

11 januari 2016
Andres mol
Video

Walnoot tikken in Elburg

18 mei 2014
Jan L
Galerij

Longewos en ander lekkers?

17 februari 2015
Gerhard Kwak

Maaien met de zeis

06 augustus 2014
Jan Reijnen