Wij zijn een Apeldoornse carnavalsvereniging die al sinds 1968 bestaat! Onze hoofdactiviteit is natuurlijk het organiseren van alle carnavalsactiviteiten voor het carnavalsweekend .

Een sociale vereniging, niet alleen met carnaval

Al meer dan 40 jaar gaan wij elk jaar carnaval vieren met de Bewoners van het Verpleeghuis het Zonnehuis in Beekbergen, dit is een zeer waardevolle avond voor ons om deze mensen een avond vol plezier en lol te brengen, ook gaan we al vele jaren met hen mee als begeleider bij de rolstoelvierdaagse, doen we mee bij het Zonnehuis met NL Doet Dag en organiseren we samen met de vrijwilligers van het Zonnehuis 2x per een Bingo voor de bewoners . Sinds enkele jaren gaan we op de zaterdag voor het carnavalsweekend ook naar de Klup in Apeldoorn om met deze ook een leuke carnavalsmiddag te hebben. Je ziet dat het “sociale” zeer hoog bij onze vereniging in het vaandel staat!

 

Vlinderen

Jaren geleden bestonden er nog wel 12 carnavalsverenigingen in Apeldoorn, hiervan zijn er nu nog 4 overgebleven. In die jaren was ”Vlinderen” (het van de ene horecagelegenheid naar de andere gaan) heel gewoon en werd erg veel gedaan. Sedert een aantal jaren is dit verleden tijd. Toch willen wij met onze Hofhouding proberen die gewoonte weer op te pakken en organiseren in samenwerking met Rogier de Frankrijker van de “Reizende Barmannen” op 15 februari een vlindertocht in Apeldoorn. Op de dinsdag gaan we samen met c.s. ‘’t Sleutelveugeltjen (Stadsprins Apeldoorn) altijd Vlinderen in Arnhem en omgeving. We sluiten dit af met een stampottenbuffet.

 

Drukke dagen

Daarnaast doen mee aan de carnavalsoptocht in Klarenbeek, op de zaterdagavond hebben we onze eigen Hollandse avond in onze Residentie het Duivensportcentrum in Apeldoorn, op de zondag gaan we dus vlinderen in Apeldoorn, de maandag gaan we onze bevriende verenigingen in Loo (Duiven) en in Zevenaar bezoeken. We sluiten het carnavalsweekend af met het popverbranden.

Galerij
Categories:: Feestdagen Carnaval Apeldoorn Februari Keuze van de redactie

Meer verhalen

Liefde via het schrobgat

04 december 2015
Gerrit Kistemaker

Schooltradities van De Marlijn

10 maart 2016
Hettie Sipman
VideoGalerij

Maak je eigen steen

01 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius

Knikkeren

10 juni 2014
Vanessa

Het Ruitergat

11 maart 2015
Bernadette Dijkkamp

Zo ontstond 'Oldebroek'

28 juli 2014
Dini van der Velde
Galerij

Tik takken

05 juli 2015
Dick Jagtenberg

Eerst koffie, dan Toldiek

04 december 2015
Kim de Witte

Elke maandag naar de stoffenmarkt

08 juli 2015
Annie van den Beld
Video

Mariken van Nieumeghen

03 oktober 2014
Peter
Galerij

Jarenlang met Bennie Jolink op de foto

18 december 2015
Jan Gert De Boer
Video

Chocolade paaseieren

13 maart 2015
Annemieke Hulshof
Video

Aubade voor Wilhelmina

17 juni 2014
Riny Boersma

Martinusdag

26 maart 2016
Mare Tip (6 jaar)
VideoGalerij

Olieslaan uit beukennootjes

12 juli 2014
Ben van Os
Video

Hanenkraai wedstrijd

30 oktober 2015
Dinant Rohaan
Video

Ingenieursfeesten

30 oktober 2014
Antoon Kanis