Wij zijn een Apeldoornse carnavalsvereniging die al sinds 1968 bestaat! Onze hoofdactiviteit is natuurlijk het organiseren van alle carnavalsactiviteiten voor het carnavalsweekend .

Een sociale vereniging, niet alleen met carnaval

Al meer dan 40 jaar gaan wij elk jaar carnaval vieren met de Bewoners van het Verpleeghuis het Zonnehuis in Beekbergen, dit is een zeer waardevolle avond voor ons om deze mensen een avond vol plezier en lol te brengen, ook gaan we al vele jaren met hen mee als begeleider bij de rolstoelvierdaagse, doen we mee bij het Zonnehuis met NL Doet Dag en organiseren we samen met de vrijwilligers van het Zonnehuis 2x per een Bingo voor de bewoners . Sinds enkele jaren gaan we op de zaterdag voor het carnavalsweekend ook naar de Klup in Apeldoorn om met deze ook een leuke carnavalsmiddag te hebben. Je ziet dat het “sociale” zeer hoog bij onze vereniging in het vaandel staat!

 

Vlinderen

Jaren geleden bestonden er nog wel 12 carnavalsverenigingen in Apeldoorn, hiervan zijn er nu nog 4 overgebleven. In die jaren was ”Vlinderen” (het van de ene horecagelegenheid naar de andere gaan) heel gewoon en werd erg veel gedaan. Sedert een aantal jaren is dit verleden tijd. Toch willen wij met onze Hofhouding proberen die gewoonte weer op te pakken en organiseren in samenwerking met Rogier de Frankrijker van de “Reizende Barmannen” op 15 februari een vlindertocht in Apeldoorn. Op de dinsdag gaan we samen met c.s. ‘’t Sleutelveugeltjen (Stadsprins Apeldoorn) altijd Vlinderen in Arnhem en omgeving. We sluiten dit af met een stampottenbuffet.

 

Drukke dagen

Daarnaast doen mee aan de carnavalsoptocht in Klarenbeek, op de zaterdagavond hebben we onze eigen Hollandse avond in onze Residentie het Duivensportcentrum in Apeldoorn, op de zondag gaan we dus vlinderen in Apeldoorn, de maandag gaan we onze bevriende verenigingen in Loo (Duiven) en in Zevenaar bezoeken. We sluiten het carnavalsweekend af met het popverbranden.

Galerij
Categories:: Feestdagen Carnaval Apeldoorn Februari Keuze van de redactie

Meer verhalen

VideoGalerij

Olieslaan uit beukennootjes

12 juli 2014
Ben van Os

Tafel dekken en woonkamer wisselen

21 november 2014
Barones van Mariënwaerdt
Video

De kluizenaar en de duvel

28 april 2015
Eric Borrias
Video

De Ossenmarkt in Putten

11 mei 2014
Jette

Communicatie via briefjes

09 mei 2014
R.J.Vreekamp

Koffie leuten

25 augustus 2014
g.abbink
Video

De doop van examenkandidaten

19 februari 2016
Jan Terbeek

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer
Galerij

De Sinterklaastafel

25 augustus 2014
Jan Kreijenbroek

Op zaterdag ging scheren voor knippen

04 januari 2015
Jan Reijnen

Het worstenhoorntje

22 januari 2016
Gerhard Kwak

Aaltjesdagen

14 maart 2016
Stichting Aaltjesdagen

Voor-/achterdeur

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Video

Mooi-Ann van Velp

22 april 2015
Gery Groot Zwaaftink

Kiepenpap voor het goede doel

07 maart 2016
Marjolijn van Manen

Jaromir te Zutphen

18 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink

Hattemerbroek

22 juli 2014
Dini van der Velde
Video

De Boerenbruiloft

11 december 2014
Doortje Voortman