Vanaf ons jeugd gingen we met onze vader mee naar Normaal bij ons in de tentfeesten. Later ging ik met de vriendengroep. Ook heeft Normaal centraal gestaan met hun liederen op de begrafenis van onze moeder. Het lied Een Kwestie Van Balans, heeft ieder onthouden.

Zelf heb ik, evenals vele Anhängers, de beruchte haan verenigd met een tatoeage. Deze haan staat symbool voor Normaal, maar ook voor een hardwerkend agrariër. De haan kijkt boos om weer te geven dat het van alle kanten moeilijk gemaakt wordt om nog goed te kunnen presenteren. Ik heb zelf de haan laten zetten bij het 30 jarige bestaan van Normaal. Maar ook voor mij gelijk een afsluiting van het gedwongen moeten stoppen in de agrarische sector, waar ik tenslotte mijn diploma's voor bepaald heb maar ook gelijk in crisistijd veel te duur werd. Zo heeft de haan voor mij veel meer waarde dan alleen Normaal. Ik heb hem dan ook bewust op mijn enkel laten zetten zodat hij, als nodig is, qua werk bedekt kan worden en ik toch representatief kan zijn. Tenslotte heb ik hem voor mijzelf en niet voor een ander en ik heb mijn eigen reden waarom hij gezet is. Maar hij zal mij altijd herinneringen geven aan die hele mooi tijd en aan de liederen van Normaal waar ik als aanhanger en zoals vele mijzelf in weer kan vinden.

Zo nu zelf kids van 2.5 jaar en 2 weken oud, en de oudste danst in de kamer en auto mee op Normaal. Kids cd vindt ze niks. Ik denk dat ondanks zij Normaal niet zoals mij zal leren kennen, toch ook net als ons Normaal zal kennen. En herkennen ook als ze ouder zal zijn. Zo hier 3 generatie Normaal Anhängers!

Categories:: Normaal Muziek

Meer verhalen

Galerij

Veluwse schellars

29 januari 2015
Gerhard Kwak

Westerbouwing

03 februari 2015
Mevrouw Eutjes
Audio

De staaf van de smid

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
Galerij

Goudsmeden

24 februari 2015
Carla Dubbink
Video

De Boerenbruiloft

11 december 2014
Doortje Voortman
VideoGalerij

Olieslaan uit beukennootjes

12 juli 2014
Ben van Os
Galerij

11.11 app groep uit de Heksenketel

29 januari 2015
Jan Willem van der Hogen
Video

Meiboom zetten

12 mei 2014
G.J. Uwland

Traditioneel schapenscheren

12 mei 2014
André Karper
Video

De bedrogen duivel

03 oktober 2014
Anja van Buren

Altijd vooraan in aangepast hemd

30 november 2015
Agatha kleinNijenhuis
Video

Elke maandag de 'boerendeun'

18 maart 2015
Janine Stortelder

Arnhemse of beter Drielse aardappelkoek

05 februari 2016
Paul Hoftijzer

Pannenkoek met worst

12 mei 2014
Reini Meutstege