Vanaf ons jeugd gingen we met onze vader mee naar Normaal bij ons in de tentfeesten. Later ging ik met de vriendengroep. Ook heeft Normaal centraal gestaan met hun liederen op de begrafenis van onze moeder. Het lied Een Kwestie Van Balans, heeft ieder onthouden.

Zelf heb ik, evenals vele Anhängers, de beruchte haan verenigd met een tatoeage. Deze haan staat symbool voor Normaal, maar ook voor een hardwerkend agrariër. De haan kijkt boos om weer te geven dat het van alle kanten moeilijk gemaakt wordt om nog goed te kunnen presenteren. Ik heb zelf de haan laten zetten bij het 30 jarige bestaan van Normaal. Maar ook voor mij gelijk een afsluiting van het gedwongen moeten stoppen in de agrarische sector, waar ik tenslotte mijn diploma's voor bepaald heb maar ook gelijk in crisistijd veel te duur werd. Zo heeft de haan voor mij veel meer waarde dan alleen Normaal. Ik heb hem dan ook bewust op mijn enkel laten zetten zodat hij, als nodig is, qua werk bedekt kan worden en ik toch representatief kan zijn. Tenslotte heb ik hem voor mijzelf en niet voor een ander en ik heb mijn eigen reden waarom hij gezet is. Maar hij zal mij altijd herinneringen geven aan die hele mooi tijd en aan de liederen van Normaal waar ik als aanhanger en zoals vele mijzelf in weer kan vinden.

Zo nu zelf kids van 2.5 jaar en 2 weken oud, en de oudste danst in de kamer en auto mee op Normaal. Kids cd vindt ze niks. Ik denk dat ondanks zij Normaal niet zoals mij zal leren kennen, toch ook net als ons Normaal zal kennen. En herkennen ook als ze ouder zal zijn. Zo hier 3 generatie Normaal Anhängers!

Categories:: Normaal Muziek

Meer verhalen

Verjaardagstaart maken

05 februari 2015
Simone Cornelissen
VideoGalerij

Maak je eigen steen

01 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius
Video

Sluitliederen onder de Pinksterkroon

20 mei 2015
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas

Gekookte oren voor de hond

27 oktober 2014
Rita van Liere

Bussentrappertie

19 augustus 2014
Theo Meijer

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden
Video

De Zeebeer

26 mei 2015
Bakker Rien

Aaltjesdagen

14 maart 2016
Stichting Aaltjesdagen
Video

De carriere van een schaapsherder

18 februari 2016
Elly Jansen

Hattemerbroek

22 juli 2014
Dini van der Velde

De coloradokever

28 april 2015
Gerhard Kwak
Video

Mariken van Nieumeghen

03 oktober 2014
Peter
AudioVideo

De zoute ringen van Herwijnen

16 januari 2015
Dittie van Zee

Riviervissen in de Waal

23 november 2015
Gijs Sepers