Vanaf ons jeugd gingen we met onze vader mee naar Normaal bij ons in de tentfeesten. Later ging ik met de vriendengroep. Ook heeft Normaal centraal gestaan met hun liederen op de begrafenis van onze moeder. Het lied Een Kwestie Van Balans, heeft ieder onthouden.

Zelf heb ik, evenals vele Anhängers, de beruchte haan verenigd met een tatoeage. Deze haan staat symbool voor Normaal, maar ook voor een hardwerkend agrariër. De haan kijkt boos om weer te geven dat het van alle kanten moeilijk gemaakt wordt om nog goed te kunnen presenteren. Ik heb zelf de haan laten zetten bij het 30 jarige bestaan van Normaal. Maar ook voor mij gelijk een afsluiting van het gedwongen moeten stoppen in de agrarische sector, waar ik tenslotte mijn diploma's voor bepaald heb maar ook gelijk in crisistijd veel te duur werd. Zo heeft de haan voor mij veel meer waarde dan alleen Normaal. Ik heb hem dan ook bewust op mijn enkel laten zetten zodat hij, als nodig is, qua werk bedekt kan worden en ik toch representatief kan zijn. Tenslotte heb ik hem voor mijzelf en niet voor een ander en ik heb mijn eigen reden waarom hij gezet is. Maar hij zal mij altijd herinneringen geven aan die hele mooi tijd en aan de liederen van Normaal waar ik als aanhanger en zoals vele mijzelf in weer kan vinden.

Zo nu zelf kids van 2.5 jaar en 2 weken oud, en de oudste danst in de kamer en auto mee op Normaal. Kids cd vindt ze niks. Ik denk dat ondanks zij Normaal niet zoals mij zal leren kennen, toch ook net als ons Normaal zal kennen. En herkennen ook als ze ouder zal zijn. Zo hier 3 generatie Normaal Anhängers!

Categories:: Normaal Muziek

Meer verhalen

Een broodje tin

01 februari 2016
Martijn van Zon

Handige ouders

29 juni 2015
Teunie
VideoGalerij

Papklok

09 juli 2014
A Timmer- Jansen

Bloempap

26 februari 2015
van Dale

Verse worst na de nachtmis

05 februari 2015
Mevrouw G.Vach
Video

Kralenbreien

23 mei 2014
Bertha
Galerij

Oranjefeest op de rotonde

23 juni 2014
Giorgio Ambrawo
Galerij

Zwoerdrolletjes

08 februari 2015
Gerhard Kwak

Als jij eet, eet iedereen

22 januari 2016
Frits Schoonderwal
Video

Paul Mulder en zijn Land aon de grens

23 maart 2016
Paul Mulder
Video

Erfhuis op de Oud Veluwse Markt

18 november 2014
Ad Guldie

Meijer-eten

12 mei 2014
Theo Meijer

Verjaardagsboeket

05 februari 2015
Tariel Gwedelidze
AudioGalerij

De Funkenmarieke van de Braoiers Lauwe

08 februari 2015
Dorien van Kerkhof

Bennie Jolink wacht nadat Eend is gejat

25 november 2015
Rob Hanhart

Generaties lang vernoemd naar Opa

12 maart 2015
Gerdien van der Zee