Vanaf ons jeugd gingen we met onze vader mee naar Normaal bij ons in de tentfeesten. Later ging ik met de vriendengroep. Ook heeft Normaal centraal gestaan met hun liederen op de begrafenis van onze moeder. Het lied Een Kwestie Van Balans, heeft ieder onthouden.

Zelf heb ik, evenals vele Anhängers, de beruchte haan verenigd met een tatoeage. Deze haan staat symbool voor Normaal, maar ook voor een hardwerkend agrariër. De haan kijkt boos om weer te geven dat het van alle kanten moeilijk gemaakt wordt om nog goed te kunnen presenteren. Ik heb zelf de haan laten zetten bij het 30 jarige bestaan van Normaal. Maar ook voor mij gelijk een afsluiting van het gedwongen moeten stoppen in de agrarische sector, waar ik tenslotte mijn diploma's voor bepaald heb maar ook gelijk in crisistijd veel te duur werd. Zo heeft de haan voor mij veel meer waarde dan alleen Normaal. Ik heb hem dan ook bewust op mijn enkel laten zetten zodat hij, als nodig is, qua werk bedekt kan worden en ik toch representatief kan zijn. Tenslotte heb ik hem voor mijzelf en niet voor een ander en ik heb mijn eigen reden waarom hij gezet is. Maar hij zal mij altijd herinneringen geven aan die hele mooi tijd en aan de liederen van Normaal waar ik als aanhanger en zoals vele mijzelf in weer kan vinden.

Zo nu zelf kids van 2.5 jaar en 2 weken oud, en de oudste danst in de kamer en auto mee op Normaal. Kids cd vindt ze niks. Ik denk dat ondanks zij Normaal niet zoals mij zal leren kennen, toch ook net als ons Normaal zal kennen. En herkennen ook als ze ouder zal zijn. Zo hier 3 generatie Normaal Anhängers!

Categories:: Normaal Muziek

Meer verhalen

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer

De Nijkerkse Zonnedagen

26 maart 2015
Museum Nijkerk
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Pa's verzameling

07 juli 2015
Teunie
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas
Galerij

Borskorn

12 februari 2015
Gerhard Kwak

De Bebbenbek

12 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink

Carbidschieten rukt op naar de stad

28 december 2015
Ina Brethouwer

Maaien met de zeis

06 augustus 2014
Jan Reijnen
Galerij

Werkpaarden vervangen door petroleum

04 januari 2015
Wim Monnich

Eerst koffie, dan Toldiek

04 december 2015
Kim de Witte

Op zaoterdag in de teil

24 september 2014
An Bloemberg

Stiefselavond

28 februari 2015
Gerry Klein Overmeen

Oude gebruiken bewaard gebleven in museumwoningen

26 november 2015
R. van der Weide
Galerij

Joar winnen met toeten halen

12 mei 2014
Arina Breukelaar