Vanaf ons jeugd gingen we met onze vader mee naar Normaal bij ons in de tentfeesten. Later ging ik met de vriendengroep. Ook heeft Normaal centraal gestaan met hun liederen op de begrafenis van onze moeder. Het lied Een Kwestie Van Balans, heeft ieder onthouden.

Zelf heb ik, evenals vele Anhängers, de beruchte haan verenigd met een tatoeage. Deze haan staat symbool voor Normaal, maar ook voor een hardwerkend agrariër. De haan kijkt boos om weer te geven dat het van alle kanten moeilijk gemaakt wordt om nog goed te kunnen presenteren. Ik heb zelf de haan laten zetten bij het 30 jarige bestaan van Normaal. Maar ook voor mij gelijk een afsluiting van het gedwongen moeten stoppen in de agrarische sector, waar ik tenslotte mijn diploma's voor bepaald heb maar ook gelijk in crisistijd veel te duur werd. Zo heeft de haan voor mij veel meer waarde dan alleen Normaal. Ik heb hem dan ook bewust op mijn enkel laten zetten zodat hij, als nodig is, qua werk bedekt kan worden en ik toch representatief kan zijn. Tenslotte heb ik hem voor mijzelf en niet voor een ander en ik heb mijn eigen reden waarom hij gezet is. Maar hij zal mij altijd herinneringen geven aan die hele mooi tijd en aan de liederen van Normaal waar ik als aanhanger en zoals vele mijzelf in weer kan vinden.

Zo nu zelf kids van 2.5 jaar en 2 weken oud, en de oudste danst in de kamer en auto mee op Normaal. Kids cd vindt ze niks. Ik denk dat ondanks zij Normaal niet zoals mij zal leren kennen, toch ook net als ons Normaal zal kennen. En herkennen ook als ze ouder zal zijn. Zo hier 3 generatie Normaal Anhängers!

Categories:: Normaal Muziek

Meer verhalen

Video

Heggenvlechten, de natuurlijke veekering

29 februari 2016
Hans van Berlo
Video

Ada van Andelst

08 juni 2015
Eric Borrias

Palm palm Pasen

06 mei 2015
Leo van der Linde

Vergeten snoep

04 juli 2014
Grady Hendriks
VideoGalerij

Kastelenrit Vorden

26 september 2014
Willy Bogers

Haren van de zeis

13 juni 2015
Ina Brethouwer

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo
AudioVideo

Oud en Nieuw in de buurt

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Deerns kieken op Hemelvaartsdag

24 april 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Steven was schaapherder

06 juli 2014
Maarten Matser

Riviervissen in de Waal

23 november 2015
Gijs Sepers

Koekboom

26 februari 2015
Mevrouw Breman

Kraamtijd in de Achterhoek

16 juni 2015
Paul Hoftijzer

Gevulde koeken

22 september 2014
Hans van den Hoorn