Al weer heel wat jaren geleden had ik weekenddienst als tandarts in Wehl. Voornamelijk voor pijnklachten die niet langer kunnen wachten. Mijn vrouw nam de telefoon aan en zei dat er iemand belde omdat die een voortand kwijt was maar geen pijn had. Ik zei dat dat wel tot de volgende dag kon wachten. Waarop zij zei dat het dringend was en als ik wist wie zij aan de telefoon had, dat ik dan wellicht gelijk wilde helpen. Bennie Jolink had een afgebroken voortand en kon daardoor moeilijk zingen en zag er niet uit vlak voor een optreden. Het was een lastige klus om er tijdelijk iets stevigs op te maken en dat duurde drie kwartier. Tijdens de behandeling hebben we veel kunnen praten omdat ik vaak buiten de mond bezig was.

Het ging natuurlijk over Normaal, over muziek en mijn jukeboxen-  en grote singlecollectie. Een Normaal “Anhanger” en een muziekliefhebber vonden elkaar. Toen het klaar was vroeg Bennie mij wat het kostte. Moeilijk in te schatten voor iets tijdelijks, dus stelde ik voor dat hij met een paar T-shirts kon betalen. Helaas was ik niet thuis, toen hij een week later persoonlijk een paar hele bijzondere langs kwam brengen. Op het eerste concert hierna stond ik zoals gebruikelijk vooraan. Toen Bennie en ik oogcontact hadden wees hij al zingend even op zijn voortand en gaf een vette knipoog. Het afgebeelde T-shirt heeft lang in de wachtkamer gehangen en er is door bewonderaars  en verzamelaars veel belangstelling voor geweest. Uiteraard een onbetaalbaar T-shirt. Ik maak als tandarts in Wehl nog steeds vele "Høkbestendige Gebitjens" !

Anhangers & høkers

Op donderdag 17 december is dit verhaal samen met de verhalen van andere anhangers te zien bij Omroep Gelderland. Vanaf 18.20, elk uur herhaling.

Categories:: Normaal Muziek Wehl

Meer verhalen

Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Doesburgs Volkslied

17 juli 2015
Hans Terberg

Diekhook in 't Lech

20 april 2015
Marloes Fleissner

Butterfahrten

06 mei 2015
 Gerhard Kwak
Audio

Het hijgende paard in de holle weg

14 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Bikkelspel

18 augustus 2015
Gerhard Kwak

Zonder uitlaat rijden op Koninginnedag

20 februari 2015
André Oostindiën

Flipje hielp kinderen de winter door

29 juli 2014
Alexandra van Steen

Soepvleis uut Wenters

27 februari 2015
Gerhard Kwak

Poortklokluiden

12 mei 2014
J. Kreijenbroek

Faust in Waardenburg

13 oktober 2014
M. Peters

Appelenpap

10 april 2015
Gerhard Kwak

Molen de Hoop weer in gebruik

25 januari 2016
Jeannette Beelen

Luiertaart

17 augustus 2015
Thea Slats
Video

Hangop

03 juli 2015
De boerinnen van Varik

Herdersverhaal uit de Loenermark

21 mei 2014
Sjoerd Stellingwerf

Poppetjes maken van klei

18 juni 2014
Willem Wiegers