Al weer heel wat jaren geleden had ik weekenddienst als tandarts in Wehl. Voornamelijk voor pijnklachten die niet langer kunnen wachten. Mijn vrouw nam de telefoon aan en zei dat er iemand belde omdat die een voortand kwijt was maar geen pijn had. Ik zei dat dat wel tot de volgende dag kon wachten. Waarop zij zei dat het dringend was en als ik wist wie zij aan de telefoon had, dat ik dan wellicht gelijk wilde helpen. Bennie Jolink had een afgebroken voortand en kon daardoor moeilijk zingen en zag er niet uit vlak voor een optreden. Het was een lastige klus om er tijdelijk iets stevigs op te maken en dat duurde drie kwartier. Tijdens de behandeling hebben we veel kunnen praten omdat ik vaak buiten de mond bezig was.

Het ging natuurlijk over Normaal, over muziek en mijn jukeboxen-  en grote singlecollectie. Een Normaal “Anhanger” en een muziekliefhebber vonden elkaar. Toen het klaar was vroeg Bennie mij wat het kostte. Moeilijk in te schatten voor iets tijdelijks, dus stelde ik voor dat hij met een paar T-shirts kon betalen. Helaas was ik niet thuis, toen hij een week later persoonlijk een paar hele bijzondere langs kwam brengen. Op het eerste concert hierna stond ik zoals gebruikelijk vooraan. Toen Bennie en ik oogcontact hadden wees hij al zingend even op zijn voortand en gaf een vette knipoog. Het afgebeelde T-shirt heeft lang in de wachtkamer gehangen en er is door bewonderaars  en verzamelaars veel belangstelling voor geweest. Uiteraard een onbetaalbaar T-shirt. Ik maak als tandarts in Wehl nog steeds vele "Høkbestendige Gebitjens" !

Anhangers & høkers

Op donderdag 17 december is dit verhaal samen met de verhalen van andere anhangers te zien bij Omroep Gelderland. Vanaf 18.20, elk uur herhaling.

Categories:: Normaal Muziek Wehl

Meer verhalen

Video

Ganzenhoeders in Gelselaar

29 mei 2015
Herman Wannink

Kito de Dijkpoortkat en Herman Willem Daendels

22 april 2015
Sandra Oosterveen

Naveltje bloot en andere geboortelikeuren

30 maart 2015
Willem Heuzinkveld
Audio

De eik en de 7 kolken

23 januari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Zo ontstond 'Oldebroek'

28 juli 2014
Dini van der Velde

Paasvuur in Epe

18 februari 2015
Dhr. Barnhoorn

Bräöderkes of knorhaantjes

05 augustus 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Spelen met een snorrebotje

02 maart 2015
Gerhard Kwak

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer

Høkbestendige Gebitjens

01 december 2015
Bas Geijs
Galerij

Høkerskeet in Zevenaar

19 mei 2015
Max Hetterscheid

Pinksterpoppen in Buren

09 juni 2015
Mia van Os

Leven met de dieren in één ruimte

27 juni 2014
Sylvia van Hunnik

Ongel: de voorganger van frituurvet

13 januari 2016
Gerhard Kwak
Video

200 eieren met Pasen

18 juni 2014
Nijenhuis