Al weer heel wat jaren geleden had ik weekenddienst als tandarts in Wehl. Voornamelijk voor pijnklachten die niet langer kunnen wachten. Mijn vrouw nam de telefoon aan en zei dat er iemand belde omdat die een voortand kwijt was maar geen pijn had. Ik zei dat dat wel tot de volgende dag kon wachten. Waarop zij zei dat het dringend was en als ik wist wie zij aan de telefoon had, dat ik dan wellicht gelijk wilde helpen. Bennie Jolink had een afgebroken voortand en kon daardoor moeilijk zingen en zag er niet uit vlak voor een optreden. Het was een lastige klus om er tijdelijk iets stevigs op te maken en dat duurde drie kwartier. Tijdens de behandeling hebben we veel kunnen praten omdat ik vaak buiten de mond bezig was.

Het ging natuurlijk over Normaal, over muziek en mijn jukeboxen-  en grote singlecollectie. Een Normaal “Anhanger” en een muziekliefhebber vonden elkaar. Toen het klaar was vroeg Bennie mij wat het kostte. Moeilijk in te schatten voor iets tijdelijks, dus stelde ik voor dat hij met een paar T-shirts kon betalen. Helaas was ik niet thuis, toen hij een week later persoonlijk een paar hele bijzondere langs kwam brengen. Op het eerste concert hierna stond ik zoals gebruikelijk vooraan. Toen Bennie en ik oogcontact hadden wees hij al zingend even op zijn voortand en gaf een vette knipoog. Het afgebeelde T-shirt heeft lang in de wachtkamer gehangen en er is door bewonderaars  en verzamelaars veel belangstelling voor geweest. Uiteraard een onbetaalbaar T-shirt. Ik maak als tandarts in Wehl nog steeds vele "Høkbestendige Gebitjens" !

Anhangers & høkers

Op donderdag 17 december is dit verhaal samen met de verhalen van andere anhangers te zien bij Omroep Gelderland. Vanaf 18.20, elk uur herhaling.

Categories:: Normaal Muziek Wehl

Meer verhalen

Video

De traditionele paasstollen

11 maart 2015
Hugo Jansen

Streekroman brengt tradities in beeld

22 maart 2016
Gerda Geven en Marjon Hoeks
Video

Eibertjesdag Nunspeet

09 oktober 2014
Bert Vlug

Kermis in Beuningen

20 mei 2015
Mevrouw van Raay
Video

Tour Culinair de Liemers

02 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius
VideoGalerij

Krentenwegge als kraamcadeau

08 mei 2014
Gerda Bijzet

Ongel: de voorganger van frituurvet

13 januari 2016
Gerhard Kwak
Video

Overvliegende scouts

06 mei 2015
Jeroen Brummelman

Jaromir te Zutphen

18 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink

Vernoemen naar naast familielid

20 februari 2015
Mevrouw van de Krol

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer

Bloemencorso Rekken

06 juli 2015
J. Roessink
AudioVideo

Oud en Nieuw in de buurt

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Handige pleister

22 juni 2015
Gerhard Kwak

De modelbotter in de huiskamer

26 oktober 2015
Lex Terpstra

Vrouw Haverkamp

08 december 2015
Bart Schlief

Zure haring op oudjaarsavond

12 mei 2014
Reini Meutstege