Al weer heel wat jaren geleden had ik weekenddienst als tandarts in Wehl. Voornamelijk voor pijnklachten die niet langer kunnen wachten. Mijn vrouw nam de telefoon aan en zei dat er iemand belde omdat die een voortand kwijt was maar geen pijn had. Ik zei dat dat wel tot de volgende dag kon wachten. Waarop zij zei dat het dringend was en als ik wist wie zij aan de telefoon had, dat ik dan wellicht gelijk wilde helpen. Bennie Jolink had een afgebroken voortand en kon daardoor moeilijk zingen en zag er niet uit vlak voor een optreden. Het was een lastige klus om er tijdelijk iets stevigs op te maken en dat duurde drie kwartier. Tijdens de behandeling hebben we veel kunnen praten omdat ik vaak buiten de mond bezig was.

Het ging natuurlijk over Normaal, over muziek en mijn jukeboxen-  en grote singlecollectie. Een Normaal “Anhanger” en een muziekliefhebber vonden elkaar. Toen het klaar was vroeg Bennie mij wat het kostte. Moeilijk in te schatten voor iets tijdelijks, dus stelde ik voor dat hij met een paar T-shirts kon betalen. Helaas was ik niet thuis, toen hij een week later persoonlijk een paar hele bijzondere langs kwam brengen. Op het eerste concert hierna stond ik zoals gebruikelijk vooraan. Toen Bennie en ik oogcontact hadden wees hij al zingend even op zijn voortand en gaf een vette knipoog. Het afgebeelde T-shirt heeft lang in de wachtkamer gehangen en er is door bewonderaars  en verzamelaars veel belangstelling voor geweest. Uiteraard een onbetaalbaar T-shirt. Ik maak als tandarts in Wehl nog steeds vele "Høkbestendige Gebitjens" !

Anhangers & høkers

Op donderdag 17 december is dit verhaal samen met de verhalen van andere anhangers te zien bij Omroep Gelderland. Vanaf 18.20, elk uur herhaling.

Categories:: Normaal Muziek Wehl

Meer verhalen

Video

Botterdagen Elburg

13 oktober 2014
Teis van de Weerdhof
Galerij

Volksfeest Winterswijk

12 november 2014
Merel Lindenhovius

Brood met worst

05 december 2014
Erna Bosch

Een  Botter vol verhalen….

26 januari 2016
Rob Spierenburg
Video

Bakerpraatjes, vroeger en nu

20 april 2015
Silvia de Haan

De vlier: brengt zegen en schrikt heksen af

16 september 2015
Ina Brethouwer

Herdersverhaal uit de Loenermark

21 mei 2014
Sjoerd Stellingwerf

Kerkklok Niftrik luidt weer voor overledene

11 februari 2016
Hans van den Hoorn

Chocoladefestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier

Radiozendmarkt

28 mei 2014
marijke buter

De kerstrollade

24 december 2015
Gerhard Kwak
Video

Schuttersgilde St. Sebastianus

09 mei 2014
Rick Basten
Galerij

Werkpaarden vervangen door petroleum

04 januari 2015
Wim Monnich

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry

Op de lat schrieven

27 mei 2015
Gerhard Kwak

Pikballen

19 november 2015
Gerhard Kwak

Houtbewerking en 'vrije' kunst

10 februari 2016
Piet Post