Al weer heel wat jaren geleden had ik weekenddienst als tandarts in Wehl. Voornamelijk voor pijnklachten die niet langer kunnen wachten. Mijn vrouw nam de telefoon aan en zei dat er iemand belde omdat die een voortand kwijt was maar geen pijn had. Ik zei dat dat wel tot de volgende dag kon wachten. Waarop zij zei dat het dringend was en als ik wist wie zij aan de telefoon had, dat ik dan wellicht gelijk wilde helpen. Bennie Jolink had een afgebroken voortand en kon daardoor moeilijk zingen en zag er niet uit vlak voor een optreden. Het was een lastige klus om er tijdelijk iets stevigs op te maken en dat duurde drie kwartier. Tijdens de behandeling hebben we veel kunnen praten omdat ik vaak buiten de mond bezig was.

Het ging natuurlijk over Normaal, over muziek en mijn jukeboxen-  en grote singlecollectie. Een Normaal “Anhanger” en een muziekliefhebber vonden elkaar. Toen het klaar was vroeg Bennie mij wat het kostte. Moeilijk in te schatten voor iets tijdelijks, dus stelde ik voor dat hij met een paar T-shirts kon betalen. Helaas was ik niet thuis, toen hij een week later persoonlijk een paar hele bijzondere langs kwam brengen. Op het eerste concert hierna stond ik zoals gebruikelijk vooraan. Toen Bennie en ik oogcontact hadden wees hij al zingend even op zijn voortand en gaf een vette knipoog. Het afgebeelde T-shirt heeft lang in de wachtkamer gehangen en er is door bewonderaars  en verzamelaars veel belangstelling voor geweest. Uiteraard een onbetaalbaar T-shirt. Ik maak als tandarts in Wehl nog steeds vele "Høkbestendige Gebitjens" !

Anhangers & høkers

Op donderdag 17 december is dit verhaal samen met de verhalen van andere anhangers te zien bij Omroep Gelderland. Vanaf 18.20, elk uur herhaling.

Categories:: Normaal Muziek Wehl

Meer verhalen

De Nijkerkse Zonnedagen

26 maart 2015
Museum Nijkerk
Video

Het carbidhart

22 mei 2015
Wouter

Spiegels bedekken bij overlijden

18 juni 2014
Marjan Heil

Kraomschudderswegge met gedicht

05 juni 2014
Marijke Jansen
Video

De Ossenmarkt in Putten

11 mei 2014
Jette

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar

Monniken zingen bij zonsopgang

02 april 2015
Stan Hollaardt

De streekdrachten van de Noord-Veluwe

18 juni 2015
Rein Lotterman
Video

Ies en Gies is Pannegies

17 maart 2015
Hans Berends

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek
Video

De zwanenprins

10 april 2015
Eric Borrias
Video

Blauwe Gerrit

23 mei 2014
Sylvia van Hunnik
Galerij

Vakantietraditie in Nunspeet

17 november 2014
George Bootsma
Video

Meiboom zetten

12 mei 2014
G.J. Uwland
Galerij

Een nat pak op de pont

12 augustus 2014
Jan Reijnen

Groesbeeks Kermisbrood

11 mei 2014
Jette