Al weer heel wat jaren geleden had ik weekenddienst als tandarts in Wehl. Voornamelijk voor pijnklachten die niet langer kunnen wachten. Mijn vrouw nam de telefoon aan en zei dat er iemand belde omdat die een voortand kwijt was maar geen pijn had. Ik zei dat dat wel tot de volgende dag kon wachten. Waarop zij zei dat het dringend was en als ik wist wie zij aan de telefoon had, dat ik dan wellicht gelijk wilde helpen. Bennie Jolink had een afgebroken voortand en kon daardoor moeilijk zingen en zag er niet uit vlak voor een optreden. Het was een lastige klus om er tijdelijk iets stevigs op te maken en dat duurde drie kwartier. Tijdens de behandeling hebben we veel kunnen praten omdat ik vaak buiten de mond bezig was.

Het ging natuurlijk over Normaal, over muziek en mijn jukeboxen-  en grote singlecollectie. Een Normaal “Anhanger” en een muziekliefhebber vonden elkaar. Toen het klaar was vroeg Bennie mij wat het kostte. Moeilijk in te schatten voor iets tijdelijks, dus stelde ik voor dat hij met een paar T-shirts kon betalen. Helaas was ik niet thuis, toen hij een week later persoonlijk een paar hele bijzondere langs kwam brengen. Op het eerste concert hierna stond ik zoals gebruikelijk vooraan. Toen Bennie en ik oogcontact hadden wees hij al zingend even op zijn voortand en gaf een vette knipoog. Het afgebeelde T-shirt heeft lang in de wachtkamer gehangen en er is door bewonderaars  en verzamelaars veel belangstelling voor geweest. Uiteraard een onbetaalbaar T-shirt. Ik maak als tandarts in Wehl nog steeds vele "Høkbestendige Gebitjens" !

Anhangers & høkers

Op donderdag 17 december is dit verhaal samen met de verhalen van andere anhangers te zien bij Omroep Gelderland. Vanaf 18.20, elk uur herhaling.

Categories:: Normaal Muziek Wehl

Meer verhalen

Soepvleis uut Wenters

27 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Karnemelksesaus

18 juni 2014
E. Takke

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters
Galerij

Lepeltje koningin Beatrix

05 februari 2015
Simone Cornelissen

De ballade van een muzikant

25 november 2015
Andries Zwart
Video

Overvliegende scouts

06 mei 2015
Jeroen Brummelman
Galerij

Bloodbrood

09 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Klootschieten

25 augustus 2014
Jacques van Hooijdonk
Video

Crossen met kevers in Laren

11 januari 2016
Ton Hissink
Video

De Nijmeegse Kermis

26 juni 2014
Joop Noordzij

Communieservies

25 februari 2015
Gerhard Kwak
VideoGalerij

Kastelenrit Vorden

26 september 2014
Willy Bogers

Het vrolijke melkers-spel voor jong en oud

11 juni 2015
Gerda Jansen Verwaijen

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso

De familievete in een Achterhoeks dorp

07 augustus 2014
Margreet Boot