Elke zomer was het weer zover, terwijl mama en een beetje papa de auto inpakte, wachtten wij geduldig tot we eindelijk in mochten stappen. Ik zeg geduldig, maar m'n moeder dacht daar toen d'r tijd heel anders over, rouwdouwers waren we. We konden niet wachten om in de auto te stappen en aan de reis van 1400 kilometer te beginnen richting de Spaanse kust! En wat voor een muziek luister je 1400 kilometer lang? NORMAAL natuurlijk.. Ik zal het nooit vergeten, m'n vader had een cd wisselaar die in de kattenbak bevestigd zat en waar maar liefst 6 cd's in konden! Kijk nu zet je 1000 liedjes op een USB stick en stopt deze in de radio, maar toen de tijd was zo'n cd wisselaar echt high-tech.

Maar goed, in de auto onderweg naar Spanje met Normaal die door de speakers klonk waar m'n broer dan op de achterbank Bennie na stond te doen en ik er vrolijk bij ging staan. Van Oerend Hard tot Dun Op D'n Mest tot Deurdonderen, we zongen ze allemaal mee. Zo goed als we konden want in ieder geval, want ik praat over zo'n 20 jaar geleden toen ik de leeftijd van 4 had dus nog niet alles goed uit kon spreken.

Het is er bij ons dus letterlijk met de paplepel ingegoten en na zo'n 8 jaar lang dezelfde reis te hebben gemaakt, moet ik bekennen dat ik toch bijna alle liedjes van Normaal ken en mee kan zingen. Heel even vond ik ze niet leuk, maar dat had meer met m'n leeftijd te maken en het feit dat ik overal tegen aan schopte. Tot ik 6 jaar geleden op een zondag een kijkje ging nemen op de Zwarte Cross waar m'n vader het hele weekend al verbleef. Om 12 uur zou Normaal optreden op het hoofdpodium. Dat wilde ik natuurlijk wel zien, en daar stond ik dan samen met m'n vader en vele anderen. Het moment dat de haan begon en ik kippenvel had van m'n tenen tot m'n kruin, wist ik weer precies waarom ik die muziek zo mooi vond! Het jaar daarop verbleef ook ik het hele weekend op de Zwarte Cross en was ik elk jaar te vinden bij het koffieconcert in Toldijk. Uiteraard samen met mijn vader.

Graag zou ik samen met mijn vader afscheid willen nemen van de band waar zowel m'n vader als ik mee ben opgegroeid. Nog één keer samen høken, brekk'n en ongaon..

Categories:: Normaal Muziek

Meer verhalen

Zomaar een carnavalszaterdag in Waskuupstad

24 februari 2015
Eugene te Wildt
VideoAudio

Carnavalsstunt

07 februari 2015
De Oude Gierpont
Galerij

11.11 app groep uit de Heksenketel

29 januari 2015
Jan Willem van der Hogen
Galerij

Steven was schaapherder

06 juli 2014
Maarten Matser
Galerij

Taptoe Borculo

04 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

De Nijkerkse Zonnedagen

26 maart 2015
Museum Nijkerk

Tafel dekken en woonkamer wisselen

21 november 2014
Barones van Mariënwaerdt

Zwemmen in de IJssel

10 oktober 2014
Wim Snel

De koningin vertelt over feest in Huppel

14 oktober 2014
Gea Schreurs
Video

Mechteld ten Ham

05 november 2014
Lizette van Hoven

Hattem herdenkt de bevrijding

29 april 2015
Elly v.d Wetering
Galerij

De tabaksteelt

29 september 2014
Herman Reijnen

Veurkauwen

11 augustus 2014
Gerda Tiessink

De terugkeer van de spookhond Kladdegat

12 maart 2015
Evert van Olst

Letterdoeken vertellen mijn leven

15 juni 2015
Willi Wilbrink
Video

Mei-avond

28 april 2015
Mieke Veken
Galerij

Tik takken

05 juli 2015
Dick Jagtenberg

Chocoladefestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier