Elke zomer was het weer zover, terwijl mama en een beetje papa de auto inpakte, wachtten wij geduldig tot we eindelijk in mochten stappen. Ik zeg geduldig, maar m'n moeder dacht daar toen d'r tijd heel anders over, rouwdouwers waren we. We konden niet wachten om in de auto te stappen en aan de reis van 1400 kilometer te beginnen richting de Spaanse kust! En wat voor een muziek luister je 1400 kilometer lang? NORMAAL natuurlijk.. Ik zal het nooit vergeten, m'n vader had een cd wisselaar die in de kattenbak bevestigd zat en waar maar liefst 6 cd's in konden! Kijk nu zet je 1000 liedjes op een USB stick en stopt deze in de radio, maar toen de tijd was zo'n cd wisselaar echt high-tech.

Maar goed, in de auto onderweg naar Spanje met Normaal die door de speakers klonk waar m'n broer dan op de achterbank Bennie na stond te doen en ik er vrolijk bij ging staan. Van Oerend Hard tot Dun Op D'n Mest tot Deurdonderen, we zongen ze allemaal mee. Zo goed als we konden want in ieder geval, want ik praat over zo'n 20 jaar geleden toen ik de leeftijd van 4 had dus nog niet alles goed uit kon spreken.

Het is er bij ons dus letterlijk met de paplepel ingegoten en na zo'n 8 jaar lang dezelfde reis te hebben gemaakt, moet ik bekennen dat ik toch bijna alle liedjes van Normaal ken en mee kan zingen. Heel even vond ik ze niet leuk, maar dat had meer met m'n leeftijd te maken en het feit dat ik overal tegen aan schopte. Tot ik 6 jaar geleden op een zondag een kijkje ging nemen op de Zwarte Cross waar m'n vader het hele weekend al verbleef. Om 12 uur zou Normaal optreden op het hoofdpodium. Dat wilde ik natuurlijk wel zien, en daar stond ik dan samen met m'n vader en vele anderen. Het moment dat de haan begon en ik kippenvel had van m'n tenen tot m'n kruin, wist ik weer precies waarom ik die muziek zo mooi vond! Het jaar daarop verbleef ook ik het hele weekend op de Zwarte Cross en was ik elk jaar te vinden bij het koffieconcert in Toldijk. Uiteraard samen met mijn vader.

Graag zou ik samen met mijn vader afscheid willen nemen van de band waar zowel m'n vader als ik mee ben opgegroeid. Nog één keer samen høken, brekk'n en ongaon..

Categories:: Normaal Muziek

Meer verhalen

Sacramentsprocessie in Loil

31 juli 2015
Ap Dieker

Molukse nationale dag

18 juni 2014
Marsalina Patty

Traditioneel schapenscheren

12 mei 2014
André Karper

Bloemencorso Rekken

06 juli 2015
J. Roessink

Ontbijt op school

22 juli 2015
Gerhard Kwak

Mandenmakerij: een harde wereld

15 december 2014
Dick Jagtenberg

De Klokkenmaker

30 oktober 2015
Piet van Apeldoorn
Video

Overvliegende scouts

06 mei 2015
Jeroen Brummelman
Video

Sluitliederen onder de Pinksterkroon

20 mei 2015
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge
Video

”De Aalzangers” brengen verleden tot leven!

18 januari 2016
Sam Schaftenaar

Broodpap

13 mei 2015
Gerhard Kwak

Daar komt de naam 'klootjesvolk' vandaan...

26 juni 2014
Sylvia van Hunnik
VideoGalerij

Papier scheppen in Middelste Molen

08 mei 2014
Gerda Bijzet

Molen de Hoop weer in gebruik

25 januari 2016
Jeannette Beelen
Video

Mijn hondjes op de dierenbegraafplaats

15 april 2015
Diana Jansen

Pikballen

19 november 2015
Gerhard Kwak