Elke zomer was het weer zover, terwijl mama en een beetje papa de auto inpakte, wachtten wij geduldig tot we eindelijk in mochten stappen. Ik zeg geduldig, maar m'n moeder dacht daar toen d'r tijd heel anders over, rouwdouwers waren we. We konden niet wachten om in de auto te stappen en aan de reis van 1400 kilometer te beginnen richting de Spaanse kust! En wat voor een muziek luister je 1400 kilometer lang? NORMAAL natuurlijk.. Ik zal het nooit vergeten, m'n vader had een cd wisselaar die in de kattenbak bevestigd zat en waar maar liefst 6 cd's in konden! Kijk nu zet je 1000 liedjes op een USB stick en stopt deze in de radio, maar toen de tijd was zo'n cd wisselaar echt high-tech.

Maar goed, in de auto onderweg naar Spanje met Normaal die door de speakers klonk waar m'n broer dan op de achterbank Bennie na stond te doen en ik er vrolijk bij ging staan. Van Oerend Hard tot Dun Op D'n Mest tot Deurdonderen, we zongen ze allemaal mee. Zo goed als we konden want in ieder geval, want ik praat over zo'n 20 jaar geleden toen ik de leeftijd van 4 had dus nog niet alles goed uit kon spreken.

Het is er bij ons dus letterlijk met de paplepel ingegoten en na zo'n 8 jaar lang dezelfde reis te hebben gemaakt, moet ik bekennen dat ik toch bijna alle liedjes van Normaal ken en mee kan zingen. Heel even vond ik ze niet leuk, maar dat had meer met m'n leeftijd te maken en het feit dat ik overal tegen aan schopte. Tot ik 6 jaar geleden op een zondag een kijkje ging nemen op de Zwarte Cross waar m'n vader het hele weekend al verbleef. Om 12 uur zou Normaal optreden op het hoofdpodium. Dat wilde ik natuurlijk wel zien, en daar stond ik dan samen met m'n vader en vele anderen. Het moment dat de haan begon en ik kippenvel had van m'n tenen tot m'n kruin, wist ik weer precies waarom ik die muziek zo mooi vond! Het jaar daarop verbleef ook ik het hele weekend op de Zwarte Cross en was ik elk jaar te vinden bij het koffieconcert in Toldijk. Uiteraard samen met mijn vader.

Graag zou ik samen met mijn vader afscheid willen nemen van de band waar zowel m'n vader als ik mee ben opgegroeid. Nog één keer samen høken, brekk'n en ongaon..

Categories:: Normaal Muziek

Meer verhalen

Video

Een bruidskoe van mijn oudste zus

23 juni 2014
Anton Koster

Arnhemse of beter Drielse aardappelkoek

05 februari 2016
Paul Hoftijzer
Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein
Galerij

Een traditionele Achterhoekse bruiloft

21 oktober 2014
Harm en Mielke van Egmond
Video

Ies en Gies is Pannegies

17 maart 2015
Hans Berends
VideoGalerij

Vette bek halen

13 mei 2014
liesbeth mulder
Video

Aardbeiendag in Zaltbommel

17 april 2015
TRIP Zaltbommel

Paasvuur in Epe

18 februari 2015
Dhr. Barnhoorn

Het maaien van graan met de zicht

23 januari 2015
Theo Giessen

Touwscheren bij een huwelijk

03 juni 2015
Jan Lubberts
Galerij

Zilveren bijltje om schip te water te laten

24 februari 2015
Carla Dubbink

Bennie Jolink wacht nadat Eend is gejat

25 november 2015
Rob Hanhart

Machinist stoomgemaal De Tuut

11 mei 2014
Wim Monnich
Video

De witte juffer van Kernhem

16 september 2014
Peter
Galerij

Slachtvisite bij Erve Brooks

20 oktober 2014
Marsman

Koude klompen

17 december 2015
Gerhard Kwak

Riviervissen in de Waal

23 november 2015
Gijs Sepers