Elke zomer was het weer zover, terwijl mama en een beetje papa de auto inpakte, wachtten wij geduldig tot we eindelijk in mochten stappen. Ik zeg geduldig, maar m'n moeder dacht daar toen d'r tijd heel anders over, rouwdouwers waren we. We konden niet wachten om in de auto te stappen en aan de reis van 1400 kilometer te beginnen richting de Spaanse kust! En wat voor een muziek luister je 1400 kilometer lang? NORMAAL natuurlijk.. Ik zal het nooit vergeten, m'n vader had een cd wisselaar die in de kattenbak bevestigd zat en waar maar liefst 6 cd's in konden! Kijk nu zet je 1000 liedjes op een USB stick en stopt deze in de radio, maar toen de tijd was zo'n cd wisselaar echt high-tech.

Maar goed, in de auto onderweg naar Spanje met Normaal die door de speakers klonk waar m'n broer dan op de achterbank Bennie na stond te doen en ik er vrolijk bij ging staan. Van Oerend Hard tot Dun Op D'n Mest tot Deurdonderen, we zongen ze allemaal mee. Zo goed als we konden want in ieder geval, want ik praat over zo'n 20 jaar geleden toen ik de leeftijd van 4 had dus nog niet alles goed uit kon spreken.

Het is er bij ons dus letterlijk met de paplepel ingegoten en na zo'n 8 jaar lang dezelfde reis te hebben gemaakt, moet ik bekennen dat ik toch bijna alle liedjes van Normaal ken en mee kan zingen. Heel even vond ik ze niet leuk, maar dat had meer met m'n leeftijd te maken en het feit dat ik overal tegen aan schopte. Tot ik 6 jaar geleden op een zondag een kijkje ging nemen op de Zwarte Cross waar m'n vader het hele weekend al verbleef. Om 12 uur zou Normaal optreden op het hoofdpodium. Dat wilde ik natuurlijk wel zien, en daar stond ik dan samen met m'n vader en vele anderen. Het moment dat de haan begon en ik kippenvel had van m'n tenen tot m'n kruin, wist ik weer precies waarom ik die muziek zo mooi vond! Het jaar daarop verbleef ook ik het hele weekend op de Zwarte Cross en was ik elk jaar te vinden bij het koffieconcert in Toldijk. Uiteraard samen met mijn vader.

Graag zou ik samen met mijn vader afscheid willen nemen van de band waar zowel m'n vader als ik mee ben opgegroeid. Nog één keer samen høken, brekk'n en ongaon..

Categories:: Normaal Muziek

Meer verhalen

Video

Nijmeegse Vierdaagse

09 mei 2014
Marc Wingens
VideoGalerij

Het vertolken van oude zeemansliederen

26 november 2014
Harrie Biesterbos

Grote schoonmaak

08 maart 2015
Gerry
Galerij

Steven was schaapherder

06 juli 2014
Maarten Matser

Veilig Carbidschieten

13 december 2014
Theo de Klein
Video

Gezond door kruiden?

13 mei 2015
Elvira van Tinteren

De weerwolf van Millingen

23 mei 2014
Rob Haverkamp
VideoAudio

Carnavalsstunt

07 februari 2015
De Oude Gierpont

Drie generaties huisslachters

20 juni 2014
Piet van der Linden
Video

Kniepertjes met oud en nieuw

08 mei 2014
Guus van Kleef

Met trekker en wagen naar Normaal!

20 november 2015
Lisa Reyneveld

De Veluwse heidekoek

26 februari 2016
Ton Kamphuis

De buurt uitschieten

15 september 2015
Willem Arentsen
Galerij

Oranjefeest op de rotonde

23 juni 2014
Giorgio Ambrawo

Mosterd Muziekdag in Doesburg

11 november 2014
Albert

Bloemencorso Rekken

06 juli 2015
J. Roessink
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers
Galerij

Een nat pak op de pont

12 augustus 2014
Jan Reijnen