Elke zomer was het weer zover, terwijl mama en een beetje papa de auto inpakte, wachtten wij geduldig tot we eindelijk in mochten stappen. Ik zeg geduldig, maar m'n moeder dacht daar toen d'r tijd heel anders over, rouwdouwers waren we. We konden niet wachten om in de auto te stappen en aan de reis van 1400 kilometer te beginnen richting de Spaanse kust! En wat voor een muziek luister je 1400 kilometer lang? NORMAAL natuurlijk.. Ik zal het nooit vergeten, m'n vader had een cd wisselaar die in de kattenbak bevestigd zat en waar maar liefst 6 cd's in konden! Kijk nu zet je 1000 liedjes op een USB stick en stopt deze in de radio, maar toen de tijd was zo'n cd wisselaar echt high-tech.

Maar goed, in de auto onderweg naar Spanje met Normaal die door de speakers klonk waar m'n broer dan op de achterbank Bennie na stond te doen en ik er vrolijk bij ging staan. Van Oerend Hard tot Dun Op D'n Mest tot Deurdonderen, we zongen ze allemaal mee. Zo goed als we konden want in ieder geval, want ik praat over zo'n 20 jaar geleden toen ik de leeftijd van 4 had dus nog niet alles goed uit kon spreken.

Het is er bij ons dus letterlijk met de paplepel ingegoten en na zo'n 8 jaar lang dezelfde reis te hebben gemaakt, moet ik bekennen dat ik toch bijna alle liedjes van Normaal ken en mee kan zingen. Heel even vond ik ze niet leuk, maar dat had meer met m'n leeftijd te maken en het feit dat ik overal tegen aan schopte. Tot ik 6 jaar geleden op een zondag een kijkje ging nemen op de Zwarte Cross waar m'n vader het hele weekend al verbleef. Om 12 uur zou Normaal optreden op het hoofdpodium. Dat wilde ik natuurlijk wel zien, en daar stond ik dan samen met m'n vader en vele anderen. Het moment dat de haan begon en ik kippenvel had van m'n tenen tot m'n kruin, wist ik weer precies waarom ik die muziek zo mooi vond! Het jaar daarop verbleef ook ik het hele weekend op de Zwarte Cross en was ik elk jaar te vinden bij het koffieconcert in Toldijk. Uiteraard samen met mijn vader.

Graag zou ik samen met mijn vader afscheid willen nemen van de band waar zowel m'n vader als ik mee ben opgegroeid. Nog één keer samen høken, brekk'n en ongaon..

Categories:: Normaal Muziek

Meer verhalen

Radiozendmarkt

28 mei 2014
marijke buter

Salueer niet meer, of toch nog ?

08 maart 2016
Ed van Seters

Beeldhouwen in Bredevoort

06 oktober 2015
Paul Hoftijzer

Halloween is hot !

29 oktober 2015
Patrick Uding

Aanzegger, aanspreker, begrafenisondernemer...

09 februari 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen
VideoAudio

Carnavalsstunt

07 februari 2015
De Oude Gierpont

Het Galaconcert van On-Ganse

05 februari 2015
Frédérique Donders

Verjaardagsboeket

05 februari 2015
Tariel Gwedelidze

De Zwarte vrouwe van Staverden

26 februari 2015
Redactie

Frühschoppen

12 februari 2015
Geert Smits

Een boom vol herinneringen

19 december 2014
Ann 't Hoen

Deurdonderen op verkaasie noar Oostenriek

23 november 2015
J. Akkerman

Koninginnedag in Arnhem

03 februari 2015
Henk Hermeling

De pindasoep uit Ghana naar Beek

26 januari 2016
Corry Vermeulen
Video

De Ossenmarkt in Putten

11 mei 2014
Jette

Teerton verbranden op oudejaarsavond

25 november 2015
Piet Schuijn
Galerij

Oranjefeest op de rotonde

23 juni 2014
Giorgio Ambrawo

De Dikke Broeder bakken

11 mei 2014
Jette