Elke zomer was het weer zover, terwijl mama en een beetje papa de auto inpakte, wachtten wij geduldig tot we eindelijk in mochten stappen. Ik zeg geduldig, maar m'n moeder dacht daar toen d'r tijd heel anders over, rouwdouwers waren we. We konden niet wachten om in de auto te stappen en aan de reis van 1400 kilometer te beginnen richting de Spaanse kust! En wat voor een muziek luister je 1400 kilometer lang? NORMAAL natuurlijk.. Ik zal het nooit vergeten, m'n vader had een cd wisselaar die in de kattenbak bevestigd zat en waar maar liefst 6 cd's in konden! Kijk nu zet je 1000 liedjes op een USB stick en stopt deze in de radio, maar toen de tijd was zo'n cd wisselaar echt high-tech.

Maar goed, in de auto onderweg naar Spanje met Normaal die door de speakers klonk waar m'n broer dan op de achterbank Bennie na stond te doen en ik er vrolijk bij ging staan. Van Oerend Hard tot Dun Op D'n Mest tot Deurdonderen, we zongen ze allemaal mee. Zo goed als we konden want in ieder geval, want ik praat over zo'n 20 jaar geleden toen ik de leeftijd van 4 had dus nog niet alles goed uit kon spreken.

Het is er bij ons dus letterlijk met de paplepel ingegoten en na zo'n 8 jaar lang dezelfde reis te hebben gemaakt, moet ik bekennen dat ik toch bijna alle liedjes van Normaal ken en mee kan zingen. Heel even vond ik ze niet leuk, maar dat had meer met m'n leeftijd te maken en het feit dat ik overal tegen aan schopte. Tot ik 6 jaar geleden op een zondag een kijkje ging nemen op de Zwarte Cross waar m'n vader het hele weekend al verbleef. Om 12 uur zou Normaal optreden op het hoofdpodium. Dat wilde ik natuurlijk wel zien, en daar stond ik dan samen met m'n vader en vele anderen. Het moment dat de haan begon en ik kippenvel had van m'n tenen tot m'n kruin, wist ik weer precies waarom ik die muziek zo mooi vond! Het jaar daarop verbleef ook ik het hele weekend op de Zwarte Cross en was ik elk jaar te vinden bij het koffieconcert in Toldijk. Uiteraard samen met mijn vader.

Graag zou ik samen met mijn vader afscheid willen nemen van de band waar zowel m'n vader als ik mee ben opgegroeid. Nog één keer samen høken, brekk'n en ongaon..

Categories:: Normaal Muziek

Meer verhalen

Haren van de zeis

13 juni 2015
Ina Brethouwer

Het laatste stukje kerkenpad in Puiflijk

05 januari 2016
Jan Reijnen

Letterdoeken vertellen mijn leven

15 juni 2015
Willi Wilbrink

Een gupse water in het gezicht

26 juni 2015
N. Weijenberg-Dekker
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Soepvleis uut Wenters

27 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Breien is (een) kunst

22 februari 2016
Carolien Evers
Video

Crossen met kevers in Laren

11 januari 2016
Ton Hissink

Aan de zwaluwen het weer aflezen

15 juli 2015
Ina Brethouwer

Normaal gooit met gouden LP

15 juni 2015
Jan Greven alias brekken Gijs  
Video

Orgels met de klank van vroeger

30 maart 2015
Niels Klop
Video

De Woeste Hoeve

21 augustus 2014
Peter Otterloo
Galerij

Oranjefeest op de rotonde

23 juni 2014
Giorgio Ambrawo

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry

Gebetsgang von Emmerich nach Netterden (GLD)

07 maart 2015
Vereniging Leefbaarheid Netterden

Folk-song over Bommel-gevoel

17 december 2015
Laurens Krah