Mijn moeder was "verschrikkelijk" handig. Sinds een paar jaar woonden wij in Vierhouten, op de Veluwe. Mooi plaatsje. En zij had gehoord van het Veluws gerecht "Pannegies". Dus dat moest gemaakt worden op feest- en hoogtij dagen.Ik weet nog hoe zij heeft staan tobben met kiloos lams of schapenvlees, soms zelfs kip. Ui, bloem, roomboter, peterselie, peper, zout, nootmuskaat.Soms gebruikte zij er gort in. En we aten het natuurlijk met stoofpeertjes.De hele buurt kreeg soms een portie van haar. De hele familie kwam ervoor over uit Rotterdam, Den Briel of Bennekom.Totdat Pa het welletjes vond, hij verdiende tenslotte ook geen kapitalen.Maar tot op hoge leeftijd maakte zij voor ons en haar kleinkinderen een heerlijke stoofpot, de restjes aten zijde andere dag, en dat was haast nog lekkerder!

Gerelateerde verhalen

Ies en Gies is Pannegies Ies en Gies is Pannegies

Categories:: Eten en drinken Vierhouten Veluwe Vlees

Meer verhalen

Video

Heggenvlechten, de natuurlijke veekering

29 februari 2016
Hans van Berlo
Galerij

Mijn vriendin als Sarah

15 december 2014
Anita Berntsen
Galerij

Høkerskeet in Zevenaar

19 mei 2015
Max Hetterscheid
VideoGalerij

Dikke Jennensoep

04 augustus 2014
Gerry Klein Overmeen
Video

Chocolade paaseieren

13 maart 2015
Annemieke Hulshof

Rumtopf

03 februari 2015
Nelly Hermeling

Erwtensoep met pannenkoeken

09 november 2015
Truus Peters

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek
Galerij

Steven was schaapherder

06 juli 2014
Maarten Matser
Video

Walnoot tikken in Elburg

18 mei 2014
Jan L
Video

Wasberrekoek

03 november 2014
Debby Peters
Video

De witte juffer van Kernhem

16 september 2014
Peter
Galerij

Buurtgebruiken rondom geboorte

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Video

Lüdovicus en de Wodanseik

11 mei 2014
Mijngelderland

Letterdoeken vertellen mijn leven

15 juni 2015
Willi Wilbrink

Op vakantie gaan

12 mei 2014
marijke jansen
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak