Mijn moeder was "verschrikkelijk" handig. Sinds een paar jaar woonden wij in Vierhouten, op de Veluwe. Mooi plaatsje. En zij had gehoord van het Veluws gerecht "Pannegies". Dus dat moest gemaakt worden op feest- en hoogtij dagen.Ik weet nog hoe zij heeft staan tobben met kiloos lams of schapenvlees, soms zelfs kip. Ui, bloem, roomboter, peterselie, peper, zout, nootmuskaat.Soms gebruikte zij er gort in. En we aten het natuurlijk met stoofpeertjes.De hele buurt kreeg soms een portie van haar. De hele familie kwam ervoor over uit Rotterdam, Den Briel of Bennekom.Totdat Pa het welletjes vond, hij verdiende tenslotte ook geen kapitalen.Maar tot op hoge leeftijd maakte zij voor ons en haar kleinkinderen een heerlijke stoofpot, de restjes aten zijde andere dag, en dat was haast nog lekkerder!

Gerelateerde verhalen

Ies en Gies is Pannegies Ies en Gies is Pannegies

Categories:: Eten en drinken Vierhouten Veluwe Vlees

Meer verhalen

Caspar en de twee andere koningen

04 januari 2016
Paul Hoftijzer

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk
Video

Pakjesavond met brokken chocolade

14 mei 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers
Video

Hanenkraai wedstrijd

30 oktober 2015
Dinant Rohaan
Video

Airborne wandeltocht, één groot festijn

31 maart 2015
Riky Arends-Otten
Video

Botterdagen Elburg

13 oktober 2014
Teis van de Weerdhof
Galerij

Oranjehuis

31 mei 2014
a van hagen

Keltische horoscoopbomen in Zevenaar

08 februari 2016
Ton van den Beld
Video

De bedrogen duivel

03 oktober 2014
Anja van Buren
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Middeleeuws Festijn bij Kasteel de Kelder

29 januari 2016
Arend Hordijk

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert

Achterhoekse heufkeze

24 november 2015
Gerhard Kwak

Landgoederen hebben een regiofunctie

01 december 2015
Eimert Fikse
Galerij

Zwoerdrolletjes

08 februari 2015
Gerhard Kwak