Mijn moeder was "verschrikkelijk" handig. Sinds een paar jaar woonden wij in Vierhouten, op de Veluwe. Mooi plaatsje. En zij had gehoord van het Veluws gerecht "Pannegies". Dus dat moest gemaakt worden op feest- en hoogtij dagen.Ik weet nog hoe zij heeft staan tobben met kiloos lams of schapenvlees, soms zelfs kip. Ui, bloem, roomboter, peterselie, peper, zout, nootmuskaat.Soms gebruikte zij er gort in. En we aten het natuurlijk met stoofpeertjes.De hele buurt kreeg soms een portie van haar. De hele familie kwam ervoor over uit Rotterdam, Den Briel of Bennekom.Totdat Pa het welletjes vond, hij verdiende tenslotte ook geen kapitalen.Maar tot op hoge leeftijd maakte zij voor ons en haar kleinkinderen een heerlijke stoofpot, de restjes aten zijde andere dag, en dat was haast nog lekkerder!

Gerelateerde verhalen

Ies en Gies is Pannegies Ies en Gies is Pannegies

Categories:: Eten en drinken Vierhouten Veluwe Vlees

Meer verhalen

Roosjes maken voor de Ooyse kermis

19 juni 2014
Merel Lammertink

Beugelen in Opijnen

16 januari 2016
Angela Van De Koppel
Video

Airborne wandeltocht, één groot festijn

31 maart 2015
Riky Arends-Otten

De Kleeftocht

20 mei 2014
Guido Lavalaye

De duivelspop op het paasvuur

30 maart 2015
Jan Wannet

De ballade van een muzikant

25 november 2015
Andries Zwart

Spoken bij de Sinderense kapel

12 augustus 2014
Dick Gussinklo

Haren van de zeis

13 juni 2015
Ina Brethouwer

Bruiloft in de tent

20 mei 2015
Riet Winkel

Koekboom

26 februari 2015
Mevrouw Breman
VideoGalerij

Krentenwegge als kraamcadeau

08 mei 2014
Gerda Bijzet

Zomaar een carnavalszaterdag in Waskuupstad

24 februari 2015
Eugene te Wildt

Doesburgs Volkslied

17 juli 2015
Hans Terberg
Video

Midwinterhoornblazen

12 mei 2014
Bert Bloemert

Pinksterpoppen in Buren

09 juni 2015
Mia van Os
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers

Sneeuwpudding van Oma Kwak

08 januari 2016
Gerhard Kwak