Mijn moeder was "verschrikkelijk" handig. Sinds een paar jaar woonden wij in Vierhouten, op de Veluwe. Mooi plaatsje. En zij had gehoord van het Veluws gerecht "Pannegies". Dus dat moest gemaakt worden op feest- en hoogtij dagen.Ik weet nog hoe zij heeft staan tobben met kiloos lams of schapenvlees, soms zelfs kip. Ui, bloem, roomboter, peterselie, peper, zout, nootmuskaat.Soms gebruikte zij er gort in. En we aten het natuurlijk met stoofpeertjes.De hele buurt kreeg soms een portie van haar. De hele familie kwam ervoor over uit Rotterdam, Den Briel of Bennekom.Totdat Pa het welletjes vond, hij verdiende tenslotte ook geen kapitalen.Maar tot op hoge leeftijd maakte zij voor ons en haar kleinkinderen een heerlijke stoofpot, de restjes aten zijde andere dag, en dat was haast nog lekkerder!

Gerelateerde verhalen

Ies en Gies is Pannegies Ies en Gies is Pannegies

Categories:: Eten en drinken Vierhouten Veluwe Vlees

Meer verhalen

VideoGalerij

Krentenwegge als kraamcadeau

08 mei 2014
Gerda Bijzet
Video

Bokbierdag Zutphen

09 oktober 2014
Bram van der Velde
VideoGalerij

Elke 5 jaar bogenbouw Dodewaard

24 april 2015
Westereng Bogenbouw

Drie generaties huisslachters

20 juni 2014
Piet van der Linden

Op brommers achter de brandweer aan

03 februari 2015
Dhr. J. Attema

Van ekkes en umme....

05 oktober 2014
annet kooijmans

Flipje hielp kinderen de winter door

29 juli 2014
Alexandra van Steen

Teerton verbranden op oudejaarsavond

25 november 2015
Piet Schuijn

De optocht van De Neutenkrakers

30 januari 2015
C. Wolters

Pa's verzameling

07 juli 2015
Teunie

Zypendaalse appelstruif

27 januari 2016
Paul Hoftijzer
Video

Airborne wandeltocht, één groot festijn

31 maart 2015
Riky Arends-Otten

Achterhoekse brokkebonensoep

05 juni 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Tik takken

05 juli 2015
Dick Jagtenberg

De modelbotter in de huiskamer

26 oktober 2015
Lex Terpstra
Video

Wereldlichtjesdag

01 december 2014
Lily Harting-Companjen

De terugkeer van de spookhond Kladdegat

12 maart 2015
Evert van Olst