Mijn moeder was "verschrikkelijk" handig. Sinds een paar jaar woonden wij in Vierhouten, op de Veluwe. Mooi plaatsje. En zij had gehoord van het Veluws gerecht "Pannegies". Dus dat moest gemaakt worden op feest- en hoogtij dagen.Ik weet nog hoe zij heeft staan tobben met kiloos lams of schapenvlees, soms zelfs kip. Ui, bloem, roomboter, peterselie, peper, zout, nootmuskaat.Soms gebruikte zij er gort in. En we aten het natuurlijk met stoofpeertjes.De hele buurt kreeg soms een portie van haar. De hele familie kwam ervoor over uit Rotterdam, Den Briel of Bennekom.Totdat Pa het welletjes vond, hij verdiende tenslotte ook geen kapitalen.Maar tot op hoge leeftijd maakte zij voor ons en haar kleinkinderen een heerlijke stoofpot, de restjes aten zijde andere dag, en dat was haast nog lekkerder!

Gerelateerde verhalen

Ies en Gies is Pannegies Ies en Gies is Pannegies

Categories:: Eten en drinken Vierhouten Veluwe Vlees

Meer verhalen

Lopen met het bevrijdingsvuur

31 maart 2015
Henk Zegers

Generaties lang vernoemd naar Opa

12 maart 2015
Gerdien van der Zee
Video

De Ossenmarkt in Putten

11 mei 2014
Jette

Oud-Lunterse Dag

23 juni 2014
Albert Hendriksen

32 jaar lang naar Normaal: van Arnhem tot Arnhem

16 december 2015
Harold van Kooten

Streekroman brengt tradities in beeld

22 maart 2016
Gerda Geven en Marjon Hoeks
Video

Smoks Hanne

08 augustus 2014
Harry Somsen
Galerij

Tik takken

05 juli 2015
Dick Jagtenberg

Rode zakdoek

18 maart 2015
Gerhard Kwak

Joodse gerechten in olie

14 december 2015
Paul Hoftijzer

Zweurdjesmaag

17 november 2015
Gerhard Kwak

Zypendaalse appelstruif

27 januari 2016
Paul Hoftijzer

Het Ooyse kermis feestmaal

11 mei 2014
Willem Franck

De melkbus

22 juli 2014
jan Reijnen

Eten op nieuwjaarsdag

25 september 2014
Mevr. Beijnen

Knoop in het touw (knup int touw)

12 augustus 2014
Theo Meijer
Galerij

Spelen met een snorrebotje

02 maart 2015
Gerhard Kwak

De bakker aan de deur

17 maart 2015
Teunis Bunt

Erwtensoep met pannenkoeken

09 november 2015
Truus Peters