Met nieuwjaarsdag aten wij altijd witte bonen met snijbonen, een punt gekookte ham en gerookte worst van de slager. Elk jaar weer. Een fijne, smakelijke familietraditie die over ging van moeder op dochter. Jarenlang heb ik deze traditie zelf ook met veel plezier in stand gehouden, maar inmiddels ben ik ermee gestopt. Gelukkig heb ik een aantal zussen die dit nog wel altijd eten met nieuwjaar!

Categories:: Feestdagen Eten Oud en nieuw Familietraditie Januari

Meer verhalen

Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers

De kloostermoppen van Hernen

08 april 2015
André Kersten
Video

Paardenmarkt en het Paardenmoppen toernooi

03 april 2015
Rien de la Cousine

Nieuwjaarsduik, een sociale, frisse traditie

03 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf
Video

Airborne wandeltocht, één groot festijn

31 maart 2015
Riky Arends-Otten
Video

Meidenmarkt in Nunspeet

11 mei 2014
Jette

Een broodje tin

01 februari 2016
Martijn van Zon
Galerij

Borskorn

12 februari 2015
Gerhard Kwak

Met de veekar naar Normaal

02 december 2015
Mark Beerepoot

Van ekkes en umme....

05 oktober 2014
annet kooijmans

Mosterd Muziekdag in Doesburg

11 november 2014
Albert

Liedjes bij bruiloft

08 augustus 2014
Albert Steert

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek

Carnaval met melk en peerdemennekes

05 februari 2015
Frédérique Donders
VideoGalerij

Kersen op brandewijn

08 augustus 2014
Mevrouw van Beuzingen