Met nieuwjaarsdag aten wij altijd witte bonen met snijbonen, een punt gekookte ham en gerookte worst van de slager. Elk jaar weer. Een fijne, smakelijke familietraditie die over ging van moeder op dochter. Jarenlang heb ik deze traditie zelf ook met veel plezier in stand gehouden, maar inmiddels ben ik ermee gestopt. Gelukkig heb ik een aantal zussen die dit nog wel altijd eten met nieuwjaar!

Categories:: Feestdagen Eten Oud en nieuw Familietraditie Januari

Meer verhalen

De Kleeftocht

20 mei 2014
Guido Lavalaye

Genoemd naar de patroonheilige van de kerk

17 maart 2015
A.Wijnhoud-Freriks
Video

De dikke boom

21 april 2015
Eric Borrias

Kleding ontwerpen door moulage

01 juni 2015
Mirte Engelhard

Aaltens Volkslied

06 mei 2015
Ina Brethouwer
Galerij

Goudsmeden

24 februari 2015
Carla Dubbink

Arnhemse meisjes

30 december 2015
Paul Hoftijzer
Video

Een beestachtige moord

29 mei 2015
Eric Borrias
Video

Palingroken in een historische context

31 maart 2016
Paul Hoftijzer

Brood met worst

05 december 2014
Erna Bosch

Op zaterdag ging scheren voor knippen

04 januari 2015
Jan Reijnen
Video

Elke maandag de 'boerendeun'

18 maart 2015
Janine Stortelder

Beeldhouwen in Bredevoort

06 oktober 2015
Paul Hoftijzer

Vruchten plukken en rapen

20 augustus 2014
Bets Reijnen van Zwam

Meisjes uit Hoenderloo

18 juni 2014
An Sambeek

Radiozendmarkt

28 mei 2014
marijke buter