Met nieuwjaarsdag aten wij altijd witte bonen met snijbonen, een punt gekookte ham en gerookte worst van de slager. Elk jaar weer. Een fijne, smakelijke familietraditie die over ging van moeder op dochter. Jarenlang heb ik deze traditie zelf ook met veel plezier in stand gehouden, maar inmiddels ben ik ermee gestopt. Gelukkig heb ik een aantal zussen die dit nog wel altijd eten met nieuwjaar!

Categories:: Feestdagen Eten Oud en nieuw Familietraditie Januari

Meer verhalen

Video

De doop van examenkandidaten

19 februari 2016
Jan Terbeek

Dansen in Sonsbeek

05 februari 2015
mevrouw G.Vach
Video

Het binden van plattelandsjongeren

24 juli 2014
Ruben van Dommelen
Galerij

Oranjefeest op de rotonde

23 juni 2014
Giorgio Ambrawo
Video

Walnoot tikken in Elburg

18 mei 2014
Jan L

Kleding ontwerpen door moulage

01 juni 2015
Mirte Engelhard
Video

Zwarte Cross

23 maart 2015
Tante Rikie
Video

Orgels met de klank van vroeger

30 maart 2015
Niels Klop
Galerij

Twee mannen met elkaar in de onecht verbonden

12 februari 2015
Herman en Rene

Bloemencorso Rekken

06 juli 2015
J. Roessink

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer
Galerij

Zilveren bijltje om schip te water te laten

24 februari 2015
Carla Dubbink

De plaats van David: rij zes, graf zes

24 juni 2014
Ida en Johannes Dennissen
Galerij

De Koning van Huissen

17 juni 2014
Harry Berendsen

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry

Ongel: de voorganger van frituurvet

13 januari 2016
Gerhard Kwak

Eten op nieuwjaarsdag

25 september 2014
Mevr. Beijnen

Binden met wilgentenen

31 maart 2015
Jan Reijnen