Met nieuwjaarsdag aten wij altijd witte bonen met snijbonen, een punt gekookte ham en gerookte worst van de slager. Elk jaar weer. Een fijne, smakelijke familietraditie die over ging van moeder op dochter. Jarenlang heb ik deze traditie zelf ook met veel plezier in stand gehouden, maar inmiddels ben ik ermee gestopt. Gelukkig heb ik een aantal zussen die dit nog wel altijd eten met nieuwjaar!

Categories:: Feestdagen Eten Oud en nieuw Familietraditie Januari

Meer verhalen

Galerij

Olde Wievenbrood

29 juli 2015
Paul Hoftijzer

De koningin vertelt over feest in Huppel

14 oktober 2014
Gea Schreurs
VideoGalerij

Krentenwegge als kraamcadeau

08 mei 2014
Gerda Bijzet

De familievete in een Achterhoeks dorp

07 augustus 2014
Margreet Boot

De Dikke Broeder bakken

11 mei 2014
Jette

Bruiloft in de tent

20 mei 2015
Riet Winkel

Elke maandag naar de stoffenmarkt

08 juli 2015
Annie van den Beld
Galerij

Steven was schaapherder

06 juli 2014
Maarten Matser

Sigaretten en bowl op verjaardagen

16 februari 2015
Jaap Prins

Carnaval met melk en peerdemennekes

05 februari 2015
Frédérique Donders

Galgenmaal à la Keltie bij afscheid Normaal

14 december 2015
Keltie de kok

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek

Doesburgs Volkslied

17 juli 2015
Hans Terberg

Touwtje springen met een net afgetrokken shirt

18 november 2015
Gavin van der Star
Video

Hanenkraai wedstrijd

30 oktober 2015
Dinant Rohaan
Audio

Het hijgende paard in de holle weg

14 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar

Woodbrookers aan en op de Kalenberg

23 juni 2015
Arris H.Kramer
Galerij

Eieren zoeken bij de Bekmansbrook

11 juli 2014
Gerrit Klokman