Met nieuwjaarsdag aten wij altijd witte bonen met snijbonen, een punt gekookte ham en gerookte worst van de slager. Elk jaar weer. Een fijne, smakelijke familietraditie die over ging van moeder op dochter. Jarenlang heb ik deze traditie zelf ook met veel plezier in stand gehouden, maar inmiddels ben ik ermee gestopt. Gelukkig heb ik een aantal zussen die dit nog wel altijd eten met nieuwjaar!

Categories:: Feestdagen Eten Oud en nieuw Familietraditie Januari

Meer verhalen

Galerij

Gatgraven

09 oktober 2014
Halbo Bosker

Martinusdag

26 maart 2016
Mare Tip (6 jaar)

Aaltens Volkslied

06 mei 2015
Ina Brethouwer

Geen kattenkwaad bij paasvuur Lunteren!

13 november 2015
Netty Hardeman

Kito de Dijkpoortkat en Herman Willem Daendels

22 april 2015
Sandra Oosterveen

Bennie Jolink wacht nadat Eend is gejat

25 november 2015
Rob Hanhart

Ongel: de voorganger van frituurvet

13 januari 2016
Gerhard Kwak

De boerenwagen op de roggebroodweging

19 augustus 2014
monique nijman

Vooraan staan bij Normaal door strontkleren en stoomprikker

15 juni 2015
Jan Greven alias brekken Gijs

Daar komt de naam 'klootjesvolk' vandaan...

26 juni 2014
Sylvia van Hunnik

Piepkesbal Geesteren

07 augustus 2015
Stichting Piepkesbal

Eten op nieuwjaarsdag

25 september 2014
Mevr. Beijnen

Koffie branden met de huisbrander

15 oktober 2015
Gerhard Kwak

Vrouw Haverkamp

08 december 2015
Bart Schlief
Galerij

Mgr. Zwijsentocht

02 juli 2014
Truus Peters

Het huwelijk vroeger

08 augustus 2014
Albert Steert
Video

De carriere van een schaapsherder

18 februari 2016
Elly Jansen
Video

Verlichtingsdagen

10 december 2015
Alfred Sprong