Met nieuwjaarsdag aten wij altijd witte bonen met snijbonen, een punt gekookte ham en gerookte worst van de slager. Elk jaar weer. Een fijne, smakelijke familietraditie die over ging van moeder op dochter. Jarenlang heb ik deze traditie zelf ook met veel plezier in stand gehouden, maar inmiddels ben ik ermee gestopt. Gelukkig heb ik een aantal zussen die dit nog wel altijd eten met nieuwjaar!

Categories:: Feestdagen Eten Oud en nieuw Familietraditie Januari

Meer verhalen

Het Ruitergat

11 maart 2015
Bernadette Dijkkamp

Diekhook in 't Lech

20 april 2015
Marloes Fleissner

Zweurdjesmaag

17 november 2015
Gerhard Kwak

Bennie Jolink wacht nadat Eend is gejat

25 november 2015
Rob Hanhart

Sacramentsprocessie in Loil

31 juli 2015
Ap Dieker
Galerij

Borskorn

12 februari 2015
Gerhard Kwak

Sociëteit de Vriendschap

04 juli 2015
Ed de Haas

Kermis in Beuningen

20 mei 2015
Mevrouw van Raay

Indonesisch eten

05 februari 2015
Simone Cornelissen

De coloradokever

28 april 2015
Gerhard Kwak
Video

Pot deur mekare met nägelholt

06 april 2015
Gerhard Kwak

Corle's volksfeestlied

12 mei 2014
Janna te Peele

Bielemannen in Hummelo

22 augustus 2014
Henk Greven
Video

Jan van Riemsdijk; liedjeszanger en dichter

02 november 2015
Ton van de Vosse

Broodpap

13 mei 2015
Gerhard Kwak
Video

Pakjesavond met brokken chocolade

14 mei 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers

Grenstreffen

22 juli 2014
Herman Roerdink

Leven met de dieren in één ruimte

27 juni 2014
Sylvia van Hunnik

Ambachtelijk snoep maken

31 augustus 2015
Hanneke Hoed