Met nieuwjaarsdag aten wij altijd witte bonen met snijbonen, een punt gekookte ham en gerookte worst van de slager. Elk jaar weer. Een fijne, smakelijke familietraditie die over ging van moeder op dochter. Jarenlang heb ik deze traditie zelf ook met veel plezier in stand gehouden, maar inmiddels ben ik ermee gestopt. Gelukkig heb ik een aantal zussen die dit nog wel altijd eten met nieuwjaar!

Categories:: Feestdagen Eten Oud en nieuw Familietraditie Januari

Meer verhalen

Maaien met de zeis

06 augustus 2014
Jan Reijnen
Galerij

Borskorn

12 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Een pinksterpop op ons dak

25 augustus 2014
Ada Kieft
Video

Chocolade paaseieren

13 maart 2015
Annemieke Hulshof
Video

Krentjebrij/watergruwel

18 juni 2014
Mw. Verwey
Galerij

Bloodbrood

09 februari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Balkenbrij

06 februari 2015
Gerhard Kwak
VideoGalerij

Papklok

09 juli 2014
A Timmer- Jansen
Video

Heggenvlechten, de natuurlijke veekering

29 februari 2016
Hans van Berlo
Galerij

Nationale Buitenspeeldag

12 juni 2014
Brenda Larbui

De Nijkerkse Zonnedagen

26 maart 2015
Museum Nijkerk

Zomerfeest Westendorp

11 juni 2014
Magda van Dalen
Video

Welke balkenbrij lust u graag?

08 juni 2015
Annet Joosten
AudioVideo

De draak van Gelderland

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Aanzegger, aanspreker, begrafenisondernemer...

09 februari 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen
Video

Kniepertjes met oud en nieuw

08 mei 2014
Guus van Kleef