Tegenwoordig wordt er steeds vaker geklaagd over de enorme hoeveelheden voedsel die worden weggegooid en vernietigd. Vroeger was dat in huize Kwak absoluut niet aan de orde. Alles werd opgegeten. Soms zelfs tegen heug en meug. Toch waren er ook lekkere dingen zoals de ‘broodpap’. Warme melk waarin stukken oud wit brood en soms ook plakken oud roggebrood, met de hand gescheurd, werden geweekt. De pap werd op smaak gebracht met gewone suiker of basterdsuiker en een klont boter die smolt in de warme melk mocht zeker niet ontbreken. Zo’n broodpap zat als een blok beton. Daar kon je met gemak een halve dag op buiten spelen. Ik eet hem nog wel eens een enkele keer als we teveel brood over hebben. Bruinbrood weliswaar, maar toch erg lekker.

Gerelateerde verhalen

Bloempap Bloempap
Appelenpap Appelenpap

Categories:: Eten en drinken Achterhoek Familietraditie

Meer verhalen

Galerij

Doopjurk van bruidsjurk

05 februari 2015
Mevrouw J.J.Wijnhoud

Groesbeeks Kermisbrood

11 mei 2014
Jette
VideoGalerij

Mijn levende Sarahverhaal

27 mei 2014
magda

Op dansles bij Meijler en Mulder

29 maart 2016
Gerhard Kwak

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek

Ketelkoek op tweede kerstdag

16 december 2015
Paul Hoftijzer

Smaltappel bakken in reuzel

06 maart 2015
Gerhard Kwak

Zwembadchips

20 mei 2015
Gerhard Kwak

Het maaien van graan met de zicht

23 januari 2015
Theo Giessen

Pikballen

19 november 2015
Gerhard Kwak
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas
Galerij

Zilveren bijltje om schip te water te laten

24 februari 2015
Carla Dubbink

Boterlammetje

12 mei 2014
Janna te Peele

Letterdoeken vertellen mijn leven

15 juni 2015
Willi Wilbrink
Video

Eibertjesdag Nunspeet

09 oktober 2014
Bert Vlug

Een gupse water in het gezicht

26 juni 2015
N. Weijenberg-Dekker

Liefde via het schrobgat

04 december 2015
Gerrit Kistemaker

Sinterklaos

16 januari 2015
Joop Boxstart
Video

Beleg en ontzet van Huissen

12 mei 2014
Jan Wannet