Tegenwoordig wordt er steeds vaker geklaagd over de enorme hoeveelheden voedsel die worden weggegooid en vernietigd. Vroeger was dat in huize Kwak absoluut niet aan de orde. Alles werd opgegeten. Soms zelfs tegen heug en meug. Toch waren er ook lekkere dingen zoals de ‘broodpap’. Warme melk waarin stukken oud wit brood en soms ook plakken oud roggebrood, met de hand gescheurd, werden geweekt. De pap werd op smaak gebracht met gewone suiker of basterdsuiker en een klont boter die smolt in de warme melk mocht zeker niet ontbreken. Zo’n broodpap zat als een blok beton. Daar kon je met gemak een halve dag op buiten spelen. Ik eet hem nog wel eens een enkele keer als we teveel brood over hebben. Bruinbrood weliswaar, maar toch erg lekker.

Gerelateerde verhalen

Bloempap Bloempap
Appelenpap Appelenpap

Categories:: Eten en drinken Achterhoek Familietraditie

Meer verhalen

Gilden stemmen: wel of niet koningschieten?

25 april 2015
Jan Wannet, gilden Huissen
Video

Sluitliederen onder de Pinksterkroon

20 mei 2015
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge

Oogstfeest/proef lichtenvoorde

12 oktober 2015
Oogstfeest / Proef Lichtenvoorde

Verse worst na de nachtmis

05 februari 2015
Mevrouw G.Vach

'nDrom

02 september 2015
Hans Mellendijk
VideoGalerij

Maak je eigen steen

01 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius
Galerij

Goudsmeden

24 februari 2015
Carla Dubbink
Galerij

Olde Wievenbrood

29 juli 2015
Paul Hoftijzer
Galerij

Slagwapen en smeermiddel

24 februari 2015
Gerhard Kwak

Eerst koffie, dan Toldiek

04 december 2015
Kim de Witte

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters