Hierbij een foto van het bereiden van de originele smaltappel. De stukken appel worden gebakken in een pan met gesmolten hete reuzel (varkensvet). Een uitzonderlijke delicatesse. Deze smaltappels worden jaarlijks nog op de ouderwetsemanier vervaardigd tijdens de slachtvisite van Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem

Categories:: Eten en drinken Slacht Zelhem November

Meer verhalen

Kladdegat spookhond in Hattem

02 februari 2015
Albert ten Cate

Grenstreffen

22 juli 2014
Herman Roerdink
Video

Tour Culinair de Liemers

02 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius

Zonder uitlaat rijden op Koninginnedag

20 februari 2015
André Oostindiën
Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG

Joodse gerechten in olie

14 december 2015
Paul Hoftijzer
Video

Kralenbreien

23 mei 2014
Bertha
Video

Een beestachtige moord

29 mei 2015
Eric Borrias

De tovenaar en de schipper

26 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Rode zakdoek

18 maart 2015
Gerhard Kwak

Daar komt de naam 'klootjesvolk' vandaan...

26 juni 2014
Sylvia van Hunnik
Audio

De eerste Brug over de Waal

06 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Arnhemse meisjes

30 december 2015
Paul Hoftijzer

Koude klompen

17 december 2015
Gerhard Kwak

Martinusdag

26 maart 2016
Mare Tip (6 jaar)

Deerns kieken op Hemelvaartsdag

24 april 2015
Gerhard Kwak

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk

December-herinneringen aan een banketbakkerij

05 november 2015
Jan Kreijenbroek
Video

Welke balkenbrij lust u graag?

08 juni 2015
Annet Joosten