Hierbij een foto van het bereiden van de originele smaltappel. De stukken appel worden gebakken in een pan met gesmolten hete reuzel (varkensvet). Een uitzonderlijke delicatesse. Deze smaltappels worden jaarlijks nog op de ouderwetsemanier vervaardigd tijdens de slachtvisite van Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem

Categories:: Eten en drinken Slacht Zelhem November

Meer verhalen

Streekliedjes in dialect

09 mei 2014
Linda

Folk-song over Bommel-gevoel

17 december 2015
Laurens Krah

Zure haring op oudjaarsavond

12 mei 2014
Reini Meutstege

Achterhoek Spektakeltoer

29 augustus 2015
Ina Brethouwer
VideoGalerij

Heideweek gemeente Ede

20 november 2014
Bestuur Stichting Heideweek
AudioGalerij

Witte wieven van Zwiep

11 mei 2014
Jette

De optocht van De Neutenkrakers

30 januari 2015
C. Wolters

Zingen op Koninginnedag

02 juli 2014
Rita Brouwer
Video

Op jacht met Midland Hunt

01 februari 2016
Marc Mattijssen

Riest met krent'n, botterjus en eier

08 april 2015
Van Beek- Van Brummen
Galerij

Eieren zoeken bij de Bekmansbrook

11 juli 2014
Gerrit Klokman

Vruchten plukken en rapen

20 augustus 2014
Bets Reijnen van Zwam
Video

Wereldlichtjesdag

01 december 2014
Lily Harting-Companjen

Geen kattenkwaad bij paasvuur Lunteren!

13 november 2015
Netty Hardeman

Sneeuwpudding van Oma Kwak

08 januari 2016
Gerhard Kwak

Touwscheren bij een huwelijk

03 juni 2015
Jan Lubberts
Galerij

Oranjefeest op de rotonde

23 juni 2014
Giorgio Ambrawo
VideoGalerij

Smaltappel en Gortepap

12 december 2014
Bram Masselink