Hierbij een foto van het bereiden van de originele smaltappel. De stukken appel worden gebakken in een pan met gesmolten hete reuzel (varkensvet). Een uitzonderlijke delicatesse. Deze smaltappels worden jaarlijks nog op de ouderwetsemanier vervaardigd tijdens de slachtvisite van Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem

Categories:: Eten en drinken Slacht Zelhem November

Meer verhalen

Hoort, hoort! Zegt het voort!

26 oktober 2015
Frans van den Bos
Galerij

Eten uit de krant

09 mei 2014
Willem Franck

Achterhoekse brokkebonensoep

05 juni 2015
Gerhard Kwak
VideoGalerij

De koortsboom in Overasselt

08 mei 2014
Jan Reijnen
Video

Krentjebrij/watergruwel

18 juni 2014
Mw. Verwey

Het Ruitergat

11 maart 2015
Bernadette Dijkkamp
Video

De huisslachting

09 september 2014
Eibert Kuiper

Sacramentsprocessie in Loil

31 juli 2015
Ap Dieker

Nog één keer Oerend Hard

29 april 2015
Jan Colijn

Leven met de dieren in één ruimte

27 juni 2014
Sylvia van Hunnik

De flatsen opruumn veur de voetbal

17 oktober 2015
Gerbert Abbink
Video

De doop van examenkandidaten

19 februari 2016
Jan Terbeek

Het maaien van graan met de zicht

23 januari 2015
Theo Giessen
Video

Pot deur mekare met nägelholt

06 april 2015
Gerhard Kwak

Slachtschotel

06 februari 2015
Gerhard Kwak

Frühschoppen

12 februari 2015
Geert Smits
Galerij

Mgr. Zwijsentocht

02 juli 2014
Truus Peters