Hierbij een foto van het bereiden van de originele smaltappel. De stukken appel worden gebakken in een pan met gesmolten hete reuzel (varkensvet). Een uitzonderlijke delicatesse. Deze smaltappels worden jaarlijks nog op de ouderwetsemanier vervaardigd tijdens de slachtvisite van Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem

Categories:: Eten en drinken Slacht Zelhem November

Meer verhalen

Pannenkoek met worst

12 mei 2014
Reini Meutstege
Galerij

Borskorn

12 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Popverbranden

10 februari 2015
Wim de Boer
Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink

Riviervissen in de Waal

23 november 2015
Gijs Sepers
Video

Mei-avond

28 april 2015
Mieke Veken

Verjaardagsboeket

05 februari 2015
Tariel Gwedelidze

Arnhemse of beter Drielse aardappelkoek

05 februari 2016
Paul Hoftijzer

Salueer niet meer, of toch nog ?

08 maart 2016
Ed van Seters

Vooraan staan bij Normaal door strontkleren en stoomprikker

15 juni 2015
Jan Greven alias brekken Gijs
Video

De Boelekearl

11 augustus 2014
G. Raterink-Gussinklo

Baby's in de trouwjurk

16 maart 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen
Galerij

Jarenlang met Bennie Jolink op de foto

18 december 2015
Jan Gert De Boer
Video

Slepen van boeren gerij op oudejaarsavond

03 december 2015
Adri Nitrauw

Meijer-eten

12 mei 2014
Theo Meijer

Dobbelen om sinterklaaslekkernijen

25 november 2014
Nederlands Bakkerijmuseum

Pa's verzameling

07 juli 2015
Teunie

Kent u het woord sjibbolet?

19 november 2015
Marten Brascamp

Monniken zingen bij zonsopgang

02 april 2015
Stan Hollaardt