Hoefijzerwerpen, luisteren naar de liedjes van Jan van Riemsdijk en roggestoete proeven. Gebruiken, gerechten en de muziek van de Noord-Veluwe die op maandag in Een wagen vol verhalen te zien zijn, kunt u op zaterdag beleven in museumboerderij de Bovenstreek in Oldebroek. Van 10.00 tot 13.00 uur kan het publiek gratis naar binnen om kennis te maken met de geschiedenis en de tradities uit de streek. De bijenvereniging Wezep demonstreert het imkerswerk, u kunt onze stadsomroeper ontmoeten en de museumboerderij organiseert speciaal voor deze dag een speurtocht met ludieke vragen, de mensen die de vragen goed beantwoorden mogen meedoen met het dartspel waarmee ze kans maken op een gratis jaarkaart van het museum. 

Ridders vol verhalen

De dag bij de Bovenstreek in Oldebroek is de eerste Gelredag die gekoppeld is aan de uitzending van Een wagen vol verhalen. Afgelopen najaar stonden de dagen in het teken van de uitzendingen van de Ridders van Gelre. De 16 Gelredagen in het najaar werden door ruim 6000 mensen bezocht. De Gelredagen van januari t/m maart worden gehouden op historische locaties in de streek waar de wagen die week rijdt. Doel is om zoveel mogelijk inwoners van Gelderland en daarbuiten te laten kennismaken met de rijke Gelderse geschiedenis en de tradities. Een combinatie dus van de Ridders van Gelre en Een wagen vol verhalen.

Gelredag op radio

René Arendsen van het programma Ridders van Gelre doet van 8.45 uur tot 13.00 uur verslag op radio bij Omroep Gelderland.

Hoefijzerwerpen, de stadsomroeper, muziek en Roggestoete

Op 4 januari is bij Omroep Gelderland te zien dat Een wagen vol verhalen door de Noord Veluwe rijdt. Bij de halte op landgoed Vollenhof in Wezep zingen de Cannenburgher boerendansers een lied van Jan van Riemsdijk. Op de zaterdag laten ze een uitgebreider repertoire horen in museumboerderij De Bovenstreek in Oldebroek. Stadsomroeper Piet Schuijn uit Hattem is één van de vaste gezichten in de nieuwe serie op tv, hij komt ook naar Oldebroek. Presentatrice Renate Schutte probeert in de uitzending het hoefijzerwerpen, u kunt het op zaterdag bij de Bovenstreek zelf proberen. En de roggestoete die u maandag op tv ziet kunt u op zaterdag zelf proeven.  

 Boerderijmuseum ‘De Bovenstreek’
 Bovenstraatweg 10A
 8096 PE Oldebroek



Categories:: Redactioneel Gelredagen Veluwe

Meer verhalen

Pannenkoek met worst

12 mei 2014
Reini Meutstege
Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein

De natering moet een feestje zijn

23 oktober 2015
Werner Willemsen
AudioGalerij

Witte wieven van Zwiep

11 mei 2014
Jette
Video

Ganzenhoeders in Gelselaar

29 mei 2015
Herman Wannink

Het recept van pannenkoek met worst

07 december 2014
Stien Meuleman
Galerij

Eten uit de krant

09 mei 2014
Willem Franck
Video

Schuttersgilde St. Sebastianus

09 mei 2014
Rick Basten

Gasthuiscarillon in de oorlog

15 december 2015
K.Laansma

Oranje Tompouce

16 juni 2014
bezoeker grand defilé

Beeldhouwen in Bredevoort

06 oktober 2015
Paul Hoftijzer

Ridders van de Slof

10 februari 2015
Anja Scholten

Generaties lang vernoemd naar Opa

12 maart 2015
Gerdien van der Zee

Handige ouders

29 juni 2015
Teunie

Het dorsen van graan met de vlegel

19 januari 2015
Theo Giesen
Galerij

Reuzel met kaantjes

06 februari 2015
Gerhard Kwak

Grenstreffen

22 juli 2014
Herman Roerdink

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer