Hoefijzerwerpen, luisteren naar de liedjes van Jan van Riemsdijk en roggestoete proeven. Gebruiken, gerechten en de muziek van de Noord-Veluwe die op maandag in Een wagen vol verhalen te zien zijn, kunt u op zaterdag beleven in museumboerderij de Bovenstreek in Oldebroek. Van 10.00 tot 13.00 uur kan het publiek gratis naar binnen om kennis te maken met de geschiedenis en de tradities uit de streek. De bijenvereniging Wezep demonstreert het imkerswerk, u kunt onze stadsomroeper ontmoeten en de museumboerderij organiseert speciaal voor deze dag een speurtocht met ludieke vragen, de mensen die de vragen goed beantwoorden mogen meedoen met het dartspel waarmee ze kans maken op een gratis jaarkaart van het museum. 

Ridders vol verhalen

De dag bij de Bovenstreek in Oldebroek is de eerste Gelredag die gekoppeld is aan de uitzending van Een wagen vol verhalen. Afgelopen najaar stonden de dagen in het teken van de uitzendingen van de Ridders van Gelre. De 16 Gelredagen in het najaar werden door ruim 6000 mensen bezocht. De Gelredagen van januari t/m maart worden gehouden op historische locaties in de streek waar de wagen die week rijdt. Doel is om zoveel mogelijk inwoners van Gelderland en daarbuiten te laten kennismaken met de rijke Gelderse geschiedenis en de tradities. Een combinatie dus van de Ridders van Gelre en Een wagen vol verhalen.

Gelredag op radio

René Arendsen van het programma Ridders van Gelre doet van 8.45 uur tot 13.00 uur verslag op radio bij Omroep Gelderland.

Hoefijzerwerpen, de stadsomroeper, muziek en Roggestoete

Op 4 januari is bij Omroep Gelderland te zien dat Een wagen vol verhalen door de Noord Veluwe rijdt. Bij de halte op landgoed Vollenhof in Wezep zingen de Cannenburgher boerendansers een lied van Jan van Riemsdijk. Op de zaterdag laten ze een uitgebreider repertoire horen in museumboerderij De Bovenstreek in Oldebroek. Stadsomroeper Piet Schuijn uit Hattem is één van de vaste gezichten in de nieuwe serie op tv, hij komt ook naar Oldebroek. Presentatrice Renate Schutte probeert in de uitzending het hoefijzerwerpen, u kunt het op zaterdag bij de Bovenstreek zelf proberen. En de roggestoete die u maandag op tv ziet kunt u op zaterdag zelf proeven.  

 Boerderijmuseum ‘De Bovenstreek’
 Bovenstraatweg 10A
 8096 PE OldebroekCategories:: Redactioneel Gelredagen Veluwe

Meer verhalen

Beeldhouwen in Bredevoort

06 oktober 2015
Paul Hoftijzer

Zingen op Koninginnedag

02 juli 2014
Rita Brouwer
Video

Karnemelksesaus

18 juni 2014
E. Takke

Een  Botter vol verhalen….

26 januari 2016
Rob Spierenburg
Audio

De eik en de 7 kolken

23 januari 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Erfhuis op de Oud Veluwse Markt

18 november 2014
Ad Guldie

Roosjes maken voor de Ooyse kermis

19 juni 2014
Merel Lammertink
VideoGalerij

De Sint Maartenviering in Zaltbommel

07 november 2014
Henk Hermsen

'Baas in eigen huis'

20 mei 2015
Mevrouw van Basten

Van ekkes en umme....

05 oktober 2014
annet kooijmans

Eerste noaber, tweede noaber, derde noaber

17 november 2014
Chrisje Mogendorff-Ooïnk
VideoGalerij

Kastelenrit Vorden

26 september 2014
Willy Bogers
Video

Meidenmarkt in Nunspeet

11 mei 2014
Jette

Een broodje tin

01 februari 2016
Martijn van Zon
Video

Gezond door kruiden?

13 mei 2015
Elvira van Tinteren
Galerij

Reuzel met kaantjes

06 februari 2015
Gerhard Kwak

Bier kopen om te gooien bij Normaal

07 december 2015
Maria Te Stroet