Ik sluit elke week af met het gebruik om Sabbat te vieren. Sabbat is de zaterdagrust maar die begint op vrijdag als de zon onder is. In het Jodendom begint een nieuwe dag namelijk niet zodra de zon op komt maar zodra hij onder gaat. Dan eten we het Heilig Avondmaal.De echte gelovigen beginnen die maaltijd met een gevlochten brood dat gebroken en gedeeld wordt.

Ik doe dat niet maar kook gewoon een lekkere maaltijd, geen specifiek gerecht.

Ook steken wij een paar kaarsen aan bij het begin van de viering. Die kaarsen mogen niet door ons gedoofd worden maar branden helemaal op.

Categories:: Dagelijks leven Eten Religie Putten

Meer verhalen

Radiozendmarkt

28 mei 2014
marijke buter

Pakjes rondbrengen met paard en wagen

02 februari 2015
Mevr. van der Zeeland

Bloemencorso Rekken

06 juli 2015
J. Roessink

Verkleden met Koninginnedag

15 juni 2014
Ria Rozendal
Audio

Het hijgende paard in de holle weg

14 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

De pindasoep uit Ghana naar Beek

26 januari 2016
Corry Vermeulen

Binden met wilgentenen

31 maart 2015
Jan Reijnen
Galerij

Vendelzwaaien

09 september 2014
Wim Sanders

Oma's 'moes' op Nieuwjaarsdag

27 juni 2014
Johan en Francis Tiemens
Galerij

Jarenlang met Bennie Jolink op de foto

18 december 2015
Jan Gert De Boer

Woodbrookers aan en op de Kalenberg

23 juni 2015
Arris H.Kramer

Zypendaalse appelstruif

27 januari 2016
Paul Hoftijzer

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry

Pinksterpoppen in Buren

09 juni 2015
Mia van Os
Galerij

De tabaksteelt

29 september 2014
Herman Reijnen

Hutspot met bruine bonen

20 februari 2015
Mevrouw van Eede
GalerijVideo

Roggebroodweging Muldersfluite

30 december 2014
Harry Somsen
Audio

De eik en de 7 kolken

23 januari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Knoop in het touw (knup int touw)

12 augustus 2014
Theo Meijer