Ik sluit elke week af met het gebruik om Sabbat te vieren. Sabbat is de zaterdagrust maar die begint op vrijdag als de zon onder is. In het Jodendom begint een nieuwe dag namelijk niet zodra de zon op komt maar zodra hij onder gaat. Dan eten we het Heilig Avondmaal.De echte gelovigen beginnen die maaltijd met een gevlochten brood dat gebroken en gedeeld wordt.

Ik doe dat niet maar kook gewoon een lekkere maaltijd, geen specifiek gerecht.

Ook steken wij een paar kaarsen aan bij het begin van de viering. Die kaarsen mogen niet door ons gedoofd worden maar branden helemaal op.

Categories:: Dagelijks leven Eten Religie Putten

Meer verhalen

Corle's volksfeestlied

12 mei 2014
Janna te Peele

“De duker zal ow halen”

18 mei 2015
Ina Brethouwer
Video

Overvliegende scouts

06 mei 2015
Jeroen Brummelman
Video

Verlichtingsdagen

10 december 2015
Alfred Sprong

Erwtensoep met pannenkoeken

09 november 2015
Truus Peters

Gortepap met stroop

20 juli 2015
Lilian Schimmel

Mispelkoekjes als basis voor Bommelaar Mispelbier

11 december 2015
Sil Stranders-Geluk
Video

Paardenmarkt en het Paardenmoppen toernooi

03 april 2015
Rien de la Cousine

Passie voor boekbinden en restaureren

19 januari 2016
Yvonne de Graaff
Audio

Het hijgende paard in de holle weg

14 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Spoken bij de Sinderense kapel

12 augustus 2014
Dick Gussinklo

Mandenmakerij: een harde wereld

15 december 2014
Dick Jagtenberg

Geen kattenkwaad bij paasvuur Lunteren!

13 november 2015
Netty Hardeman

Hutspot met bruine bonen

20 februari 2015
Mevrouw van Eede
Galerij

Vakantietraditie in Nunspeet

17 november 2014
George Bootsma

Carbidschieten rukt op naar de stad

28 december 2015
Ina Brethouwer

De streekdrachten van de Noord-Veluwe

18 juni 2015
Rein Lotterman

Aaltjesdagen

14 maart 2016
Stichting Aaltjesdagen