Ik sluit elke week af met het gebruik om Sabbat te vieren. Sabbat is de zaterdagrust maar die begint op vrijdag als de zon onder is. In het Jodendom begint een nieuwe dag namelijk niet zodra de zon op komt maar zodra hij onder gaat. Dan eten we het Heilig Avondmaal.De echte gelovigen beginnen die maaltijd met een gevlochten brood dat gebroken en gedeeld wordt.

Ik doe dat niet maar kook gewoon een lekkere maaltijd, geen specifiek gerecht.

Ook steken wij een paar kaarsen aan bij het begin van de viering. Die kaarsen mogen niet door ons gedoofd worden maar branden helemaal op.

Categories:: Dagelijks leven Eten Religie Putten

Meer verhalen

Video

Walnoot tikken in Elburg

18 mei 2014
Jan L
Video

Mechteld ten Ham

05 november 2014
Lizette van Hoven

Mispelkoekjes als basis voor Bommelaar Mispelbier

11 december 2015
Sil Stranders-Geluk

Folk-song over Bommel-gevoel

17 december 2015
Laurens Krah

Veilig Carbidschieten

13 december 2014
Theo de Klein

Oma's 'moes' op Nieuwjaarsdag

27 juni 2014
Johan en Francis Tiemens
VideoGalerij

Heideweek gemeente Ede

20 november 2014
Bestuur Stichting Heideweek

Grenstreffen

22 juli 2014
Herman Roerdink
VideoGalerij

De kermis in Keijenborg

25 september 2014
S. Bergervoet
GalerijVideo

De paasos

07 februari 2015
Gerhard Kwak
GalerijVideo

Dansgarde ouderwets!?

01 april 2015
Dansgarde C.V. De Deurzakkers
Video

Halloween, hier moet je bij zijn !

29 oktober 2015
Roor de Gans
Video

Slepen van boeren gerij op oudejaarsavond

03 december 2015
Adri Nitrauw

Biest

12 september 2014
A. Klaassen

Zuurkool “verrot lekker”

14 oktober 2015
Ina Brethouwer

Originele Achterhoekse Smokkeltocht

04 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf
Galerij

Shetlandmendag Voorst

22 juli 2014
Rein Hazelaar

Sigaretten en bowl op verjaardagen

16 februari 2015
Jaap Prins