Al jong leerde ik van mijn vader alles over dieren. Wij waren vaak in de natuur te vinden. In het bos wees hij mij aan waar dieren zaten en stil te zijn, zodat wij de vogels, herten en reeën niet verstoorden. Mijn liefde en respect voor dieren is toen ontstaan. Mijn 1e "hondje" was een krielkip Patricia genaamd. Samen gingen wij fietsen, zij hield zich vast aan mijn fietsrekje en zo reden wij door het dorp. Ik praatte het honderd uit en al mijn verhalen vertelde ik aan haar. Jaren later werkte ik op kantoor, ik miste het buiten zijn erg. De energie die in dat kantoor hing, was voor mij niet fijn. Zo ging ik mij buiten werktijd opgeven voor cursussen zoals Intuïtieve Ontwikkeling, mediumschap, Healing enz. en een dierentolk cursus, omdat ik van dieren houd. Dieren zijn altijd eerlijk en oprecht. Zij willen ons mensen heel graag helpen. Ik ging veel oefenen op foto's van dieren.

 

In het begin kreeg ik een paar woorden, beelden en gevoelens binnen. Tegenwoordig is het vaak 1 of 2 bladzijden. Als mensen mij vragen met hun dier te communiceren, dan wil ik een foto en de naam! Het liefst waar ik het dier in de ogen kan kijken, zo maak ik zielscontact! Ik maak contact met het dier en vertel wie ik ben en stuur in gedachten een plaatje van mezelf. Ik vertel dat het dier mij alles mag doorgeven en dat ik zal vertolken naar de baas en ik stuur mijn onvoorwaardelijke liefde toe! Ik voel dan de energie stromen tussen het dier en mij. In rap tempo schrijf ik alles op, want dieren staan open om van alles door te geven. Vaak spiegelen zij met ons mensen, soms uit dit zich in een bepaald gedrag. Zij willen ons laten zien, waar wij mee bezig zijn. Daarna maak ik er een verslag van. Dit stuur ik door naar de baasjes. In Nijkerk waar ik woon, breng ik het af en toe bij de mensen thuis. Vooral honden verwelkomen mij heel blij. Zij weten, dat ik met ze gepraat heb. Ik krijg af en toe een echte glimlach te zien bij honden!

Als een dier moe is of gewond vraag ik hulp en stuur energie, daarin fungeer ik als doorgeefluik. Ik ben geen dierenarts en dat vertel ik dan ook altijd. Het is fijn voor dieren om te vertellen waar zij eventueel mee zitten of vertellen waar zij hun baasjes mee willen helpen. Mensen houden van hun dieren en na het vertolken, verbazen mensen zich vaak wat het dier heeft verteld. De liefde en het respect wordt vaak nog groter voor het dier. Dieren leven merendeel in het heden. Al krijg ik toch ook beelden van trauma's van ze te zien. Voor mij is dierentolken net als ademhalen! Ik kan er niet zonder!

Bekijk hier het fragment uit de tv-uitzending over dit verhaal.

Video
Categories:: Dagelijks leven Dieren Nijkerk

Meer verhalen

De flatsen opruumn veur de voetbal

17 oktober 2015
Gerbert Abbink
Video

Vlees keuren

18 juni 2014
Wim Kersten

Huissense Umdracht

14 juli 2014
Joop Brons

Elke maandag naar de stoffenmarkt

08 juli 2015
Annie van den Beld

Chocoladefestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier

Alles voor de jeugd!

18 juni 2014
Joan van Buren
Video

Paul Mulder en zijn Land aon de grens

23 maart 2016
Paul Mulder
VideoGalerij

Hummelose Volksfeest

07 augustus 2014
Harold Pelgrom

Requiem voor iedereen

04 november 2015
Johan Koornstra

Teerton verbranden op oudejaarsavond

25 november 2015
Piet Schuijn
Video

Mannen onder elkaar bij de barbier

21 april 2015
Jean van Rossum

Zonder uitlaat rijden op Koninginnedag

20 februari 2015
André Oostindiën
Video

Tractorpulling Lochem

17 november 2014
Franco Vermij
Video

Het Geldersch Volkslied

03 november 2014
h.b.barmentloo
Video

Gezond door kruiden?

13 mei 2015
Elvira van Tinteren
Video

Een bruidskoe van mijn oudste zus

23 juni 2014
Anton Koster
Video

De traditionele paasstollen

11 maart 2015
Hugo Jansen

Op de striekplank bij Ritn Ditn

07 maart 2016
Hans Hubers
Video

Het carbidhart

22 mei 2015
Wouter