Al jong leerde ik van mijn vader alles over dieren. Wij waren vaak in de natuur te vinden. In het bos wees hij mij aan waar dieren zaten en stil te zijn, zodat wij de vogels, herten en reeën niet verstoorden. Mijn liefde en respect voor dieren is toen ontstaan. Mijn 1e "hondje" was een krielkip Patricia genaamd. Samen gingen wij fietsen, zij hield zich vast aan mijn fietsrekje en zo reden wij door het dorp. Ik praatte het honderd uit en al mijn verhalen vertelde ik aan haar. Jaren later werkte ik op kantoor, ik miste het buiten zijn erg. De energie die in dat kantoor hing, was voor mij niet fijn. Zo ging ik mij buiten werktijd opgeven voor cursussen zoals Intuïtieve Ontwikkeling, mediumschap, Healing enz. en een dierentolk cursus, omdat ik van dieren houd. Dieren zijn altijd eerlijk en oprecht. Zij willen ons mensen heel graag helpen. Ik ging veel oefenen op foto's van dieren.

 

In het begin kreeg ik een paar woorden, beelden en gevoelens binnen. Tegenwoordig is het vaak 1 of 2 bladzijden. Als mensen mij vragen met hun dier te communiceren, dan wil ik een foto en de naam! Het liefst waar ik het dier in de ogen kan kijken, zo maak ik zielscontact! Ik maak contact met het dier en vertel wie ik ben en stuur in gedachten een plaatje van mezelf. Ik vertel dat het dier mij alles mag doorgeven en dat ik zal vertolken naar de baas en ik stuur mijn onvoorwaardelijke liefde toe! Ik voel dan de energie stromen tussen het dier en mij. In rap tempo schrijf ik alles op, want dieren staan open om van alles door te geven. Vaak spiegelen zij met ons mensen, soms uit dit zich in een bepaald gedrag. Zij willen ons laten zien, waar wij mee bezig zijn. Daarna maak ik er een verslag van. Dit stuur ik door naar de baasjes. In Nijkerk waar ik woon, breng ik het af en toe bij de mensen thuis. Vooral honden verwelkomen mij heel blij. Zij weten, dat ik met ze gepraat heb. Ik krijg af en toe een echte glimlach te zien bij honden!

Als een dier moe is of gewond vraag ik hulp en stuur energie, daarin fungeer ik als doorgeefluik. Ik ben geen dierenarts en dat vertel ik dan ook altijd. Het is fijn voor dieren om te vertellen waar zij eventueel mee zitten of vertellen waar zij hun baasjes mee willen helpen. Mensen houden van hun dieren en na het vertolken, verbazen mensen zich vaak wat het dier heeft verteld. De liefde en het respect wordt vaak nog groter voor het dier. Dieren leven merendeel in het heden. Al krijg ik toch ook beelden van trauma's van ze te zien. Voor mij is dierentolken net als ademhalen! Ik kan er niet zonder!

Bekijk hier het fragment uit de tv-uitzending over dit verhaal.

Video
Categories:: Dagelijks leven Dieren Nijkerk

Meer verhalen

Video

Wasberrekoek

03 november 2014
Debby Peters

Bier kopen om te gooien bij Normaal

07 december 2015
Maria Te Stroet

Achterhoekse heufkeze

24 november 2015
Gerhard Kwak

Het worstenhoorntje

22 januari 2016
Gerhard Kwak
VideoGalerij

Hanzedag Doesburg

19 juli 2014
Frieda Oosten

Knikkeren

10 juni 2014
Vanessa
Video

Ik kwam weer thuis, in de Betuwe

15 maart 2016
Hilde Vos

Kaarsjes op Eerste Kerstdag

21 november 2014
Marianne Charbon

Touwtje springen met een net afgetrokken shirt

18 november 2015
Gavin van der Star

Sociëteit de Vriendschap

04 juli 2015
Ed de Haas

Kniepertjes bakken

29 juni 2015
J. Roessink
Galerij

Oranjehuis

31 mei 2014
a van hagen
Galerij

Longewos en ander lekkers?

17 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

De traditionele paasstollen

11 maart 2015
Hugo Jansen
Video

Ies en Gies is Pannegies

17 maart 2015
Hans Berends

Teerton verbranden op oudejaarsavond

25 november 2015
Piet Schuijn
Video

De Ossenmarkt in Putten

11 mei 2014
Jette

Poortklokluiden

12 mei 2014
J. Kreijenbroek
Galerij

Reveille en serenade

16 juni 2014
Truus Peters