Al jong leerde ik van mijn vader alles over dieren. Wij waren vaak in de natuur te vinden. In het bos wees hij mij aan waar dieren zaten en stil te zijn, zodat wij de vogels, herten en reeën niet verstoorden. Mijn liefde en respect voor dieren is toen ontstaan. Mijn 1e "hondje" was een krielkip Patricia genaamd. Samen gingen wij fietsen, zij hield zich vast aan mijn fietsrekje en zo reden wij door het dorp. Ik praatte het honderd uit en al mijn verhalen vertelde ik aan haar. Jaren later werkte ik op kantoor, ik miste het buiten zijn erg. De energie die in dat kantoor hing, was voor mij niet fijn. Zo ging ik mij buiten werktijd opgeven voor cursussen zoals Intuïtieve Ontwikkeling, mediumschap, Healing enz. en een dierentolk cursus, omdat ik van dieren houd. Dieren zijn altijd eerlijk en oprecht. Zij willen ons mensen heel graag helpen. Ik ging veel oefenen op foto's van dieren.

 

In het begin kreeg ik een paar woorden, beelden en gevoelens binnen. Tegenwoordig is het vaak 1 of 2 bladzijden. Als mensen mij vragen met hun dier te communiceren, dan wil ik een foto en de naam! Het liefst waar ik het dier in de ogen kan kijken, zo maak ik zielscontact! Ik maak contact met het dier en vertel wie ik ben en stuur in gedachten een plaatje van mezelf. Ik vertel dat het dier mij alles mag doorgeven en dat ik zal vertolken naar de baas en ik stuur mijn onvoorwaardelijke liefde toe! Ik voel dan de energie stromen tussen het dier en mij. In rap tempo schrijf ik alles op, want dieren staan open om van alles door te geven. Vaak spiegelen zij met ons mensen, soms uit dit zich in een bepaald gedrag. Zij willen ons laten zien, waar wij mee bezig zijn. Daarna maak ik er een verslag van. Dit stuur ik door naar de baasjes. In Nijkerk waar ik woon, breng ik het af en toe bij de mensen thuis. Vooral honden verwelkomen mij heel blij. Zij weten, dat ik met ze gepraat heb. Ik krijg af en toe een echte glimlach te zien bij honden!

Als een dier moe is of gewond vraag ik hulp en stuur energie, daarin fungeer ik als doorgeefluik. Ik ben geen dierenarts en dat vertel ik dan ook altijd. Het is fijn voor dieren om te vertellen waar zij eventueel mee zitten of vertellen waar zij hun baasjes mee willen helpen. Mensen houden van hun dieren en na het vertolken, verbazen mensen zich vaak wat het dier heeft verteld. De liefde en het respect wordt vaak nog groter voor het dier. Dieren leven merendeel in het heden. Al krijg ik toch ook beelden van trauma's van ze te zien. Voor mij is dierentolken net als ademhalen! Ik kan er niet zonder!

Bekijk hier het fragment uit de tv-uitzending over dit verhaal.

Video
Categories:: Dagelijks leven Dieren Nijkerk

Meer verhalen

Zingen op Koninginnedag

02 juli 2014
Rita Brouwer
Video

De witte pauwen van Staverden

03 juli 2014
Hajo de Roo

Pannenkoek met worst

12 mei 2014
Reini Meutstege

D'n donderbeitel

27 maart 2015
Gerhard Kwak
Video

Doesburgse mosterdsoep

20 november 2014
Albert
Galerij

Nationale Buitenspeeldag

12 juni 2014
Brenda Larbui
Video

Vlees keuren

18 juni 2014
Wim Kersten

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk

Zypendaalse appelstruif

27 januari 2016
Paul Hoftijzer

Koninginnedag in Arnhem

03 februari 2015
Henk Hermeling

Een broodje tin

01 februari 2016
Martijn van Zon

Gemis van kroeg als bindmiddel

24 juni 2014
J. le Poole

De Achterhoekse buurtwinkel

22 december 2015
Paul Hoftijzer
Video

Schuttersfeest Didam

09 mei 2014
Maria Wigman OVD didam

Herdersverhaal uit de Loenermark

21 mei 2014
Sjoerd Stellingwerf
Video

Kralenbreien

23 mei 2014
Bertha

De streekdrachten van de Noord-Veluwe

18 juni 2015
Rein Lotterman

Piepkesbal Geesteren

07 augustus 2015
Stichting Piepkesbal

Het vrolijke melkers-spel voor jong en oud

11 juni 2015
Gerda Jansen Verwaijen