Al jong leerde ik van mijn vader alles over dieren. Wij waren vaak in de natuur te vinden. In het bos wees hij mij aan waar dieren zaten en stil te zijn, zodat wij de vogels, herten en reeën niet verstoorden. Mijn liefde en respect voor dieren is toen ontstaan. Mijn 1e "hondje" was een krielkip Patricia genaamd. Samen gingen wij fietsen, zij hield zich vast aan mijn fietsrekje en zo reden wij door het dorp. Ik praatte het honderd uit en al mijn verhalen vertelde ik aan haar. Jaren later werkte ik op kantoor, ik miste het buiten zijn erg. De energie die in dat kantoor hing, was voor mij niet fijn. Zo ging ik mij buiten werktijd opgeven voor cursussen zoals Intuïtieve Ontwikkeling, mediumschap, Healing enz. en een dierentolk cursus, omdat ik van dieren houd. Dieren zijn altijd eerlijk en oprecht. Zij willen ons mensen heel graag helpen. Ik ging veel oefenen op foto's van dieren.

 

In het begin kreeg ik een paar woorden, beelden en gevoelens binnen. Tegenwoordig is het vaak 1 of 2 bladzijden. Als mensen mij vragen met hun dier te communiceren, dan wil ik een foto en de naam! Het liefst waar ik het dier in de ogen kan kijken, zo maak ik zielscontact! Ik maak contact met het dier en vertel wie ik ben en stuur in gedachten een plaatje van mezelf. Ik vertel dat het dier mij alles mag doorgeven en dat ik zal vertolken naar de baas en ik stuur mijn onvoorwaardelijke liefde toe! Ik voel dan de energie stromen tussen het dier en mij. In rap tempo schrijf ik alles op, want dieren staan open om van alles door te geven. Vaak spiegelen zij met ons mensen, soms uit dit zich in een bepaald gedrag. Zij willen ons laten zien, waar wij mee bezig zijn. Daarna maak ik er een verslag van. Dit stuur ik door naar de baasjes. In Nijkerk waar ik woon, breng ik het af en toe bij de mensen thuis. Vooral honden verwelkomen mij heel blij. Zij weten, dat ik met ze gepraat heb. Ik krijg af en toe een echte glimlach te zien bij honden!

Als een dier moe is of gewond vraag ik hulp en stuur energie, daarin fungeer ik als doorgeefluik. Ik ben geen dierenarts en dat vertel ik dan ook altijd. Het is fijn voor dieren om te vertellen waar zij eventueel mee zitten of vertellen waar zij hun baasjes mee willen helpen. Mensen houden van hun dieren en na het vertolken, verbazen mensen zich vaak wat het dier heeft verteld. De liefde en het respect wordt vaak nog groter voor het dier. Dieren leven merendeel in het heden. Al krijg ik toch ook beelden van trauma's van ze te zien. Voor mij is dierentolken net als ademhalen! Ik kan er niet zonder!

Bekijk hier het fragment uit de tv-uitzending over dit verhaal.

Video
Categories:: Dagelijks leven Dieren Nijkerk

Meer verhalen

Video

Kaarsenmaken

13 oktober 2014
Jan Klarenbeek
Video

Koek slaan

12 augustus 2014
Gea

Kniepertjes bakken

29 juni 2015
J. Roessink

Hattem herdenkt de bevrijding

29 april 2015
Elly v.d Wetering

Bennie Jolink wacht nadat Eend is gejat

25 november 2015
Rob Hanhart

Aaltens Volkslied

06 mei 2015
Ina Brethouwer
VideoGalerij

Dikke Jennensoep

04 augustus 2014
Gerry Klein Overmeen

De geur van drogend wasgoed

07 december 2015
Gerhard Kwak
VideoGalerij

Buurtgebruiken rondom het huwelijk

11 juli 2014
Willi Wilbrink
VideoGalerij

De koortsboom in Overasselt

08 mei 2014
Jan Reijnen
Video

Puttense boerendansers

09 september 2014
Peter Eggermont
Video

Schaapscheerders maaltijd

07 augustus 2014
Gertjan Janssen
Galerij

Nägelholt

19 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Schele Guurte

28 oktober 2014
Gery Groot Zwaaftink
Galerij

Jarenlang met Bennie Jolink op de foto

18 december 2015
Jan Gert De Boer
Galerij

Vendelzwaaien

09 september 2014
Wim Sanders
Video

Maatwerk van de zadelmaker

17 maart 2016
Herman van de Bunt

Appelenpap

10 april 2015
Gerhard Kwak

Het Ooyse kermis feestmaal

11 mei 2014
Willem Franck