Al jong leerde ik van mijn vader alles over dieren. Wij waren vaak in de natuur te vinden. In het bos wees hij mij aan waar dieren zaten en stil te zijn, zodat wij de vogels, herten en reeën niet verstoorden. Mijn liefde en respect voor dieren is toen ontstaan. Mijn 1e "hondje" was een krielkip Patricia genaamd. Samen gingen wij fietsen, zij hield zich vast aan mijn fietsrekje en zo reden wij door het dorp. Ik praatte het honderd uit en al mijn verhalen vertelde ik aan haar. Jaren later werkte ik op kantoor, ik miste het buiten zijn erg. De energie die in dat kantoor hing, was voor mij niet fijn. Zo ging ik mij buiten werktijd opgeven voor cursussen zoals Intuïtieve Ontwikkeling, mediumschap, Healing enz. en een dierentolk cursus, omdat ik van dieren houd. Dieren zijn altijd eerlijk en oprecht. Zij willen ons mensen heel graag helpen. Ik ging veel oefenen op foto's van dieren.

 

In het begin kreeg ik een paar woorden, beelden en gevoelens binnen. Tegenwoordig is het vaak 1 of 2 bladzijden. Als mensen mij vragen met hun dier te communiceren, dan wil ik een foto en de naam! Het liefst waar ik het dier in de ogen kan kijken, zo maak ik zielscontact! Ik maak contact met het dier en vertel wie ik ben en stuur in gedachten een plaatje van mezelf. Ik vertel dat het dier mij alles mag doorgeven en dat ik zal vertolken naar de baas en ik stuur mijn onvoorwaardelijke liefde toe! Ik voel dan de energie stromen tussen het dier en mij. In rap tempo schrijf ik alles op, want dieren staan open om van alles door te geven. Vaak spiegelen zij met ons mensen, soms uit dit zich in een bepaald gedrag. Zij willen ons laten zien, waar wij mee bezig zijn. Daarna maak ik er een verslag van. Dit stuur ik door naar de baasjes. In Nijkerk waar ik woon, breng ik het af en toe bij de mensen thuis. Vooral honden verwelkomen mij heel blij. Zij weten, dat ik met ze gepraat heb. Ik krijg af en toe een echte glimlach te zien bij honden!

Als een dier moe is of gewond vraag ik hulp en stuur energie, daarin fungeer ik als doorgeefluik. Ik ben geen dierenarts en dat vertel ik dan ook altijd. Het is fijn voor dieren om te vertellen waar zij eventueel mee zitten of vertellen waar zij hun baasjes mee willen helpen. Mensen houden van hun dieren en na het vertolken, verbazen mensen zich vaak wat het dier heeft verteld. De liefde en het respect wordt vaak nog groter voor het dier. Dieren leven merendeel in het heden. Al krijg ik toch ook beelden van trauma's van ze te zien. Voor mij is dierentolken net als ademhalen! Ik kan er niet zonder!

Bekijk hier het fragment uit de tv-uitzending over dit verhaal.

Video
Categories:: Dagelijks leven Dieren Nijkerk

Meer verhalen

Een bijzonder huwelijksaanzoek

11 juni 2015
Jacobiene Otten
Video

Erfhuis op de Oud Veluwse Markt

18 november 2014
Ad Guldie
Galerij

De tabaksteelt

29 september 2014
Herman Reijnen
Galerij

Een nat pak op de pont

12 augustus 2014
Jan Reijnen

Boerenkool met gort

03 februari 2015
Mevrouw van der Hoek
Galerij

Nationale Buitenspeeldag

12 juni 2014
Brenda Larbui

De boerenwagen op de roggebroodweging

19 augustus 2014
monique nijman
Video

Palingroken in een historische context

31 maart 2016
Paul Hoftijzer

Vogelknuppelen voor de dames

08 maart 2016
Jan Berendsen

De optocht van De Neutenkrakers

30 januari 2015
C. Wolters

Onweer

08 maart 2015
Gerry

Communicatie via briefjes

09 mei 2014
R.J.Vreekamp
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp
Galerij

Goudsmeden

24 februari 2015
Carla Dubbink
VideoGalerij

Hanzedag Doesburg

19 juli 2014
Frieda Oosten
Video

Mooi-Ann van Velp

22 april 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

”De Aalzangers” brengen verleden tot leven!

18 januari 2016
Sam Schaftenaar

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer

Paard springen over levend paard!

18 juni 2014
Marjan Heil