Zo herkenbaar wat er wordt geschreven in de andere slachtverhalen.

Mijn opa en oom waren beide slager van beroep en deden ook huisslachtingen. Thuis werd ook geslacht: konijnen, kippen en een eigen vetgemest varken. Deze werd op een leer gehangen en op de deel maakte mijn oma van alles en nog wat: kopkaas, balkenbrij, spekkaaitjes (ze kon deze heel lekker bakken), verse worst werd er gedraaid, gehakt gemalen, bloedworst. Lever, hart en nieren werden gekookt of gebakken. Karbonades werden "gehakt", ribbetjes (tegenwoordig heet dit spare-ribs), lappen varkensvlees, hips voor de erwtensoep.

Alles werd gebruikt van het varken. De gekookte oren en de pootjes waren voor de hond. Mooie jeugdherinneringen.

Categories:: Eten en drinken Slacht Vlees Randwijk Opmerkelijk

Meer verhalen

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer
Galerij

Honing- en Bijenmarkt Eerbeek

09 juli 2014
Ton Fleur

Zwembadchips

20 mei 2015
Gerhard Kwak

Communicatie via briefjes

09 mei 2014
R.J.Vreekamp
Video

Kersenpittenspuwen

02 juli 2014
Erik van der Pol

Uitgeblazen eieren beschilderen

01 maart 2015
Gerry Klein Overmeen

Koffie branden met de huisbrander

15 oktober 2015
Gerhard Kwak

Roosjes maken voor de Ooyse kermis

19 juni 2014
Merel Lammertink

Verjaardagstaart maken

05 februari 2015
Simone Cornelissen

Aan de zwaluwen het weer aflezen

15 juli 2015
Ina Brethouwer
Video

Erfhuis op de Oud Veluwse Markt

18 november 2014
Ad Guldie

Oude kleren aan naar een optreden van Normaal

20 februari 2015
André Oostindiën

Het liefdeslaantje van Vorden

06 januari 2016
Ina Brethouwer

De vlier: brengt zegen en schrikt heksen af

16 september 2015
Ina Brethouwer
Video

Walnoot tikken in Elburg

18 mei 2014
Jan L
Video

Botterdagen Elburg

13 oktober 2014
Teis van de Weerdhof

'nDrom

02 september 2015
Hans Mellendijk