Zo herkenbaar wat er wordt geschreven in de andere slachtverhalen.

Mijn opa en oom waren beide slager van beroep en deden ook huisslachtingen. Thuis werd ook geslacht: konijnen, kippen en een eigen vetgemest varken. Deze werd op een leer gehangen en op de deel maakte mijn oma van alles en nog wat: kopkaas, balkenbrij, spekkaaitjes (ze kon deze heel lekker bakken), verse worst werd er gedraaid, gehakt gemalen, bloedworst. Lever, hart en nieren werden gekookt of gebakken. Karbonades werden "gehakt", ribbetjes (tegenwoordig heet dit spare-ribs), lappen varkensvlees, hips voor de erwtensoep.

Alles werd gebruikt van het varken. De gekookte oren en de pootjes waren voor de hond. Mooie jeugdherinneringen.

Categories:: Eten en drinken Slacht Vlees Randwijk Opmerkelijk

Meer verhalen

Kito de Dijkpoortkat en Herman Willem Daendels

22 april 2015
Sandra Oosterveen

Verjaardagstaart maken

05 februari 2015
Simone Cornelissen

Oogstfeest/proef lichtenvoorde

12 oktober 2015
Oogstfeest / Proef Lichtenvoorde
Galerij

Rolpens

15 februari 2015
Gerhard Kwak

Naoberschap

24 november 2014
G.J. Klanderman

Elke maandag naar de stoffenmarkt

08 juli 2015
Annie van den Beld

Binden met wilgentenen

31 maart 2015
Jan Reijnen
Video

Sluitliederen onder de Pinksterkroon

20 mei 2015
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge
Video

200 eieren met Pasen

18 juni 2014
Nijenhuis

Op dansles bij Meijler en Mulder

29 maart 2016
Gerhard Kwak

Klarendalse feestweek

03 februari 2015
Henk Hermeling

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem
AudioVideo

De draak van Gelderland

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
Galerij

Oranjefeest op de rotonde

23 juni 2014
Giorgio Ambrawo
Video

Valkhof in de zon

14 april 2015
William Smulders
Video

Chocolade paaseieren

13 maart 2015
Annemieke Hulshof
VideoAudio

De spookpaarden

07 november 2014
Eric Borrias