Zo herkenbaar wat er wordt geschreven in de andere slachtverhalen.

Mijn opa en oom waren beide slager van beroep en deden ook huisslachtingen. Thuis werd ook geslacht: konijnen, kippen en een eigen vetgemest varken. Deze werd op een leer gehangen en op de deel maakte mijn oma van alles en nog wat: kopkaas, balkenbrij, spekkaaitjes (ze kon deze heel lekker bakken), verse worst werd er gedraaid, gehakt gemalen, bloedworst. Lever, hart en nieren werden gekookt of gebakken. Karbonades werden "gehakt", ribbetjes (tegenwoordig heet dit spare-ribs), lappen varkensvlees, hips voor de erwtensoep.

Alles werd gebruikt van het varken. De gekookte oren en de pootjes waren voor de hond. Mooie jeugdherinneringen.

Categories:: Eten en drinken Slacht Vlees Randwijk Opmerkelijk

Meer verhalen

Poortklokluiden

12 mei 2014
J. Kreijenbroek

Gortepap met stroop

20 juli 2015
Lilian Schimmel
Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein
Galerij

Eieren zoeken bij de Bekmansbrook

11 juli 2014
Gerrit Klokman

Knoop in het touw (knup int touw)

12 augustus 2014
Theo Meijer

Oude gebruiken bewaard gebleven in museumwoningen

26 november 2015
R. van der Weide

Groesbeeks Kermisbrood

11 mei 2014
Jette

Touwscheren bij een huwelijk

03 juni 2015
Jan Lubberts

Smaltappel bakken in reuzel

06 maart 2015
Gerhard Kwak

Uitgeblazen eieren beschilderen

01 maart 2015
Gerry Klein Overmeen
Video

De tuin van het bruidspaar versieren

13 augustus 2014
O. Heinen
Video

Foekepot

07 mei 2014
Marleen Klunder

Groene pannenkoeken

22 februari 2016
Karen
Galerij

Keizer schieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes

Pa's verzameling

07 juli 2015
Teunie
VideoGalerij

Kersen op brandewijn

08 augustus 2014
Mevrouw van Beuzingen

Kerstnachtmuziek Ammerzoden

14 december 2015
Wim Durksz