Zo herkenbaar wat er wordt geschreven in de andere slachtverhalen.

Mijn opa en oom waren beide slager van beroep en deden ook huisslachtingen. Thuis werd ook geslacht: konijnen, kippen en een eigen vetgemest varken. Deze werd op een leer gehangen en op de deel maakte mijn oma van alles en nog wat: kopkaas, balkenbrij, spekkaaitjes (ze kon deze heel lekker bakken), verse worst werd er gedraaid, gehakt gemalen, bloedworst. Lever, hart en nieren werden gekookt of gebakken. Karbonades werden "gehakt", ribbetjes (tegenwoordig heet dit spare-ribs), lappen varkensvlees, hips voor de erwtensoep.

Alles werd gebruikt van het varken. De gekookte oren en de pootjes waren voor de hond. Mooie jeugdherinneringen.

Categories:: Eten en drinken Slacht Vlees Randwijk Opmerkelijk

Meer verhalen

Spelen met een varkensblaas

12 februari 2015
Gerhard Kwak

Slachten in de oorlog

18 juni 2014
G.H. de Bruin-Hartgers

Aaltjesdagen

14 maart 2016
Stichting Aaltjesdagen

Zuurkool “verrot lekker”

14 oktober 2015
Ina Brethouwer
Video

Gezond door kruiden?

13 mei 2015
Elvira van Tinteren

Krentenweggen als wederdienst

29 september 2015
Albert Geurink
Video

Karnemelksesaus

18 juni 2014
E. Takke

Dansen in Sonsbeek

05 februari 2015
mevrouw G.Vach

Meijer-eten

12 mei 2014
Theo Meijer
Video

Orgels met de klank van vroeger

30 maart 2015
Niels Klop

Pakjes rondbrengen met paard en wagen

02 februari 2015
Mevr. van der Zeeland

Trouwkleding dragen op trouwdag

02 september 2014
Marco Loef
Galerij

Olde Wievenbrood

29 juli 2015
Paul Hoftijzer

Verse worst na de nachtmis

05 februari 2015
Mevrouw G.Vach
Video

Krentjebrij/watergruwel

18 juni 2014
Mw. Verwey

Diekhook in 't Lech

20 april 2015
Marloes Fleissner

Passie voor boekbinden en restaureren

19 januari 2016
Yvonne de Graaff

Vernoemd naar grootouders

08 april 2015
Ans Jonker