Zo herkenbaar wat er wordt geschreven in de andere slachtverhalen.

Mijn opa en oom waren beide slager van beroep en deden ook huisslachtingen. Thuis werd ook geslacht: konijnen, kippen en een eigen vetgemest varken. Deze werd op een leer gehangen en op de deel maakte mijn oma van alles en nog wat: kopkaas, balkenbrij, spekkaaitjes (ze kon deze heel lekker bakken), verse worst werd er gedraaid, gehakt gemalen, bloedworst. Lever, hart en nieren werden gekookt of gebakken. Karbonades werden "gehakt", ribbetjes (tegenwoordig heet dit spare-ribs), lappen varkensvlees, hips voor de erwtensoep.

Alles werd gebruikt van het varken. De gekookte oren en de pootjes waren voor de hond. Mooie jeugdherinneringen.

Categories:: Eten en drinken Slacht Vlees Randwijk Opmerkelijk

Meer verhalen

VideoGalerij

Kastelenrit Vorden

26 september 2014
Willy Bogers
Video

Nijmeegse Vierdaagse

09 mei 2014
Marc Wingens
Video

Jan van Riemsdijk; liedjeszanger en dichter

02 november 2015
Ton van de Vosse

Koffie leuten

25 augustus 2014
g.abbink

Bijen houden is een boeiende hobby

25 juni 2015
Wilfred Muis

Eerste noaber, tweede noaber, derde noaber

17 november 2014
Chrisje Mogendorff-Ooïnk

høken van de eind 70er jaren tut noe

09 december 2015
Elmi Schut

Zwemmen in de IJssel

10 oktober 2014
Wim Snel

Vogelknuppelen voor de dames

08 maart 2016
Jan Berendsen

Dansen in Sonsbeek

05 februari 2015
mevrouw G.Vach
Galerij

Verkleedpartijen

23 juni 2014
Dianne Wesselink
Video

Walnoot tikken in Elburg

18 mei 2014
Jan L

Het worstenhoorntje

22 januari 2016
Gerhard Kwak
Video

Ada van Andelst

08 juni 2015
Eric Borrias

Eper Bijenmarkt

15 december 2015
M. de Voogd

Spoken bij de Sinderense kapel

12 augustus 2014
Dick Gussinklo

Een bijzonder huwelijksaanzoek

11 juni 2015
Jacobiene Otten