Zo herkenbaar wat er wordt geschreven in de andere slachtverhalen.

Mijn opa en oom waren beide slager van beroep en deden ook huisslachtingen. Thuis werd ook geslacht: konijnen, kippen en een eigen vetgemest varken. Deze werd op een leer gehangen en op de deel maakte mijn oma van alles en nog wat: kopkaas, balkenbrij, spekkaaitjes (ze kon deze heel lekker bakken), verse worst werd er gedraaid, gehakt gemalen, bloedworst. Lever, hart en nieren werden gekookt of gebakken. Karbonades werden "gehakt", ribbetjes (tegenwoordig heet dit spare-ribs), lappen varkensvlees, hips voor de erwtensoep.

Alles werd gebruikt van het varken. De gekookte oren en de pootjes waren voor de hond. Mooie jeugdherinneringen.

Categories:: Eten en drinken Slacht Vlees Randwijk Opmerkelijk

Meer verhalen

Høkbestendige Gebitjens

01 december 2015
Bas Geijs
Video

De Boerenbruiloft

11 december 2014
Doortje Voortman

Opbaren in het lijkenhuisje

01 april 2015
Johannes de Jong

Kleding ontwerpen door moulage

01 juni 2015
Mirte Engelhard

Hete bliksem

10 juli 2014
Vera Top
Video

De Zeebeer

26 mei 2015
Bakker Rien

Zure haring op oudjaarsavond

12 mei 2014
Reini Meutstege

Zomaar een carnavalszaterdag in Waskuupstad

24 februari 2015
Eugene te Wildt
Galerij

Keizer schieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes

Corvee op vakantiepark Mooi Veluwe

16 januari 2015
Olga Verlegh

Mosterd Muziekdag in Doesburg

11 november 2014
Albert

De noodklok

11 juli 2014
Gerrit Klokman
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers

Kladdegat spookhond in Hattem

02 februari 2015
Albert ten Cate

Jammarkt Neede

19 augustus 2014
Margreet Boot
Video

Bokbierdag Zutphen

09 oktober 2014
Bram van der Velde
Video

Processies

01 juni 2014
G.H. van Hunen

Eerste noaber, tweede noaber, derde noaber

17 november 2014
Chrisje Mogendorff-Ooïnk

Traditioneel schapenscheren

12 mei 2014
André Karper

Bräöderkes of knorhaantjes

05 augustus 2015
Gerhard Kwak