Zo herkenbaar wat er wordt geschreven in de andere slachtverhalen.

Mijn opa en oom waren beide slager van beroep en deden ook huisslachtingen. Thuis werd ook geslacht: konijnen, kippen en een eigen vetgemest varken. Deze werd op een leer gehangen en op de deel maakte mijn oma van alles en nog wat: kopkaas, balkenbrij, spekkaaitjes (ze kon deze heel lekker bakken), verse worst werd er gedraaid, gehakt gemalen, bloedworst. Lever, hart en nieren werden gekookt of gebakken. Karbonades werden "gehakt", ribbetjes (tegenwoordig heet dit spare-ribs), lappen varkensvlees, hips voor de erwtensoep.

Alles werd gebruikt van het varken. De gekookte oren en de pootjes waren voor de hond. Mooie jeugdherinneringen.

Categories:: Eten en drinken Slacht Vlees Randwijk Opmerkelijk

Meer verhalen

Het recept van pannenkoek met worst

07 december 2014
Stien Meuleman
VideoGalerij

Dikke Jennensoep

04 augustus 2014
Gerry Klein Overmeen

Eerst koffie, dan Toldiek

04 december 2015
Kim de Witte

'Jenne met de benne' op kerstavond

22 november 2014
B. Kleijn Winkel

Sociëteit de Vriendschap

04 juli 2015
Ed de Haas
Video

De verdwaalde schoolmeester

26 maart 2015
Eric Borrias

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Spiegels bedekken bij overlijden

18 juni 2014
Marjan Heil
Video

”De Aalzangers” brengen verleden tot leven!

18 januari 2016
Sam Schaftenaar

Van ekkes en umme....

05 oktober 2014
annet kooijmans
Galerij

Oranjefeest op de rotonde

23 juni 2014
Giorgio Ambrawo

Ontbijt op school

22 juli 2015
Gerhard Kwak

Alles in de pan met allebak

29 december 2015
Angela Bakker
Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink

Naoberschap

24 november 2014
G.J. Klanderman

Corle's volksfeestlied

12 mei 2014
Janna te Peele
Video

De touwslager

09 juni 2015
Dick Jagtenberg
Video

Puttense boerendansers

09 september 2014
Peter Eggermont

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden