Zo herkenbaar wat er wordt geschreven in de andere slachtverhalen.

Mijn opa en oom waren beide slager van beroep en deden ook huisslachtingen. Thuis werd ook geslacht: konijnen, kippen en een eigen vetgemest varken. Deze werd op een leer gehangen en op de deel maakte mijn oma van alles en nog wat: kopkaas, balkenbrij, spekkaaitjes (ze kon deze heel lekker bakken), verse worst werd er gedraaid, gehakt gemalen, bloedworst. Lever, hart en nieren werden gekookt of gebakken. Karbonades werden "gehakt", ribbetjes (tegenwoordig heet dit spare-ribs), lappen varkensvlees, hips voor de erwtensoep.

Alles werd gebruikt van het varken. De gekookte oren en de pootjes waren voor de hond. Mooie jeugdherinneringen.

Categories:: Eten en drinken Slacht Vlees Randwijk Opmerkelijk

Meer verhalen

Het maaien van graan met de zicht

23 januari 2015
Theo Giessen
Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink
Video

Processies

01 juni 2014
G.H. van Hunen

Van ballon tot baron

01 maart 2016
Edcar Vermeulen

Aan de zwaluwen het weer aflezen

15 juli 2015
Ina Brethouwer

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar

Gevulde koeken

22 september 2014
Hans van den Hoorn
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek

Broodpap

13 mei 2015
Gerhard Kwak

Als jij eet, eet iedereen

22 januari 2016
Frits Schoonderwal

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer

Trouwkleding dragen op trouwdag

02 september 2014
Marco Loef

Verkleden met Koninginnedag

15 juni 2014
Ria Rozendal

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk
Video

Een beestachtige moord

29 mei 2015
Eric Borrias
Video

De huisslachting

09 september 2014
Eibert Kuiper

Omenten van fruitbomen

18 november 2015
Jan Reijnen
Video

Puttense boerendansers

09 september 2014
Peter Eggermont
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh