Zo herkenbaar wat er wordt geschreven in de andere slachtverhalen.

Mijn opa en oom waren beide slager van beroep en deden ook huisslachtingen. Thuis werd ook geslacht: konijnen, kippen en een eigen vetgemest varken. Deze werd op een leer gehangen en op de deel maakte mijn oma van alles en nog wat: kopkaas, balkenbrij, spekkaaitjes (ze kon deze heel lekker bakken), verse worst werd er gedraaid, gehakt gemalen, bloedworst. Lever, hart en nieren werden gekookt of gebakken. Karbonades werden "gehakt", ribbetjes (tegenwoordig heet dit spare-ribs), lappen varkensvlees, hips voor de erwtensoep.

Alles werd gebruikt van het varken. De gekookte oren en de pootjes waren voor de hond. Mooie jeugdherinneringen.

Categories:: Eten en drinken Slacht Vlees Randwijk Opmerkelijk

Meer verhalen

Video

Tour Culinair de Liemers

02 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius
Video

Crossen met kevers in Laren

11 januari 2016
Ton Hissink
Video

Paardenmarkt en het Paardenmoppen toernooi

03 april 2015
Rien de la Cousine
Video

Beleg en ontzet van Huissen

12 mei 2014
Jan Wannet

Sabbatviering

26 februari 2015
Ben Veenhuis
GalerijAudio

Halfvastenoptocht in Angerlo

06 maart 2015
Danny Berntssen

Lopen met het bevrijdingsvuur

31 maart 2015
Henk Zegers

Palm palm Pasen

06 mei 2015
Leo van der Linde

Vergeten snoep

04 juli 2014
Grady Hendriks
Galerij

Oranjefeest op de rotonde

23 juni 2014
Giorgio Ambrawo

Sacramentsprocessie in Loil

31 juli 2015
Ap Dieker

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer
AudioVideo

De draak van Gelderland

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

De verdwaalde schoolmeester

26 maart 2015
Eric Borrias
Galerij

Een nat pak op de pont

12 augustus 2014
Jan Reijnen

De duivelspop op het paasvuur

30 maart 2015
Jan Wannet

D'n donderbeitel

27 maart 2015
Gerhard Kwak
Video

Haantje Pik; Veluwse Palmpaashaasjes

24 maart 2016
Paul Hoftijzer