Zo herkenbaar wat er wordt geschreven in de andere slachtverhalen.

Mijn opa en oom waren beide slager van beroep en deden ook huisslachtingen. Thuis werd ook geslacht: konijnen, kippen en een eigen vetgemest varken. Deze werd op een leer gehangen en op de deel maakte mijn oma van alles en nog wat: kopkaas, balkenbrij, spekkaaitjes (ze kon deze heel lekker bakken), verse worst werd er gedraaid, gehakt gemalen, bloedworst. Lever, hart en nieren werden gekookt of gebakken. Karbonades werden "gehakt", ribbetjes (tegenwoordig heet dit spare-ribs), lappen varkensvlees, hips voor de erwtensoep.

Alles werd gebruikt van het varken. De gekookte oren en de pootjes waren voor de hond. Mooie jeugdherinneringen.

Categories:: Eten en drinken Slacht Vlees Randwijk Opmerkelijk

Meer verhalen

Bräöderkes of knorhaantjes

05 augustus 2015
Gerhard Kwak

Het liefdeslaantje van Vorden

06 januari 2016
Ina Brethouwer
Video

Het fruitcorso, geen sinecure

08 september 2014
dhr.Groeneyk

Vernoemd naar grootouders

08 april 2015
Ans Jonker
Galerij

Een nat pak op de pont

12 augustus 2014
Jan Reijnen
Video

De huisslachting

09 september 2014
Eibert Kuiper

Jong gehuwden stukje

07 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Foekepot

07 mei 2014
Marleen Klunder
Galerij

Shetlandmendag Voorst

22 juli 2014
Rein Hazelaar
Video

Chocolade paaseieren

13 maart 2015
Annemieke Hulshof
Galerij

Reuzel met kaantjes

06 februari 2015
Gerhard Kwak

Aaltjesdagen

14 maart 2016
Stichting Aaltjesdagen
Video

Mei-avond

28 april 2015
Mieke Veken

Binden met wilgentenen

31 maart 2015
Jan Reijnen

Beeldhouwen in Bredevoort

06 oktober 2015
Paul Hoftijzer
Video

Airborne wandeltocht, één groot festijn

31 maart 2015
Riky Arends-Otten

Eerst koffie, dan Toldiek

04 december 2015
Kim de Witte
Video

De dierentolk

27 mei 2015
Joke Bouwman
Galerij

Liemerse schink

13 januari 2015
Gerhard Kwak
VideoGalerij

Hummelose Volksfeest

07 augustus 2014
Harold Pelgrom