Zo herkenbaar wat er wordt geschreven in de andere slachtverhalen.

Mijn opa en oom waren beide slager van beroep en deden ook huisslachtingen. Thuis werd ook geslacht: konijnen, kippen en een eigen vetgemest varken. Deze werd op een leer gehangen en op de deel maakte mijn oma van alles en nog wat: kopkaas, balkenbrij, spekkaaitjes (ze kon deze heel lekker bakken), verse worst werd er gedraaid, gehakt gemalen, bloedworst. Lever, hart en nieren werden gekookt of gebakken. Karbonades werden "gehakt", ribbetjes (tegenwoordig heet dit spare-ribs), lappen varkensvlees, hips voor de erwtensoep.

Alles werd gebruikt van het varken. De gekookte oren en de pootjes waren voor de hond. Mooie jeugdherinneringen.

Categories:: Eten en drinken Slacht Vlees Randwijk Opmerkelijk

Meer verhalen

Sacramentsprocessie in Loil

31 juli 2015
Ap Dieker
Video

De legende van het Solse Gat

26 augustus 2014
Corry

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer
Video

Valkhof in de zon

14 april 2015
William Smulders
Galerij

Met een bijl in eiken gebinten slaan

13 oktober 2014
h.b.barmentloo
VideoGalerij

Smaltappel en Gortepap

12 december 2014
Bram Masselink

Kladdegat spookhond in Hattem

02 februari 2015
Albert ten Cate
VideoGalerij

Buurtgebruiken rondom het huwelijk

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Galerij

Borskorn

12 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Wereldlichtjesdag

01 december 2014
Lily Harting-Companjen

Spelen met een varkensblaas

12 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

De ambachtelijke slager

04 mei 2015
G. ter Weele
Galerij

De Koning van Huissen

17 juni 2014
Harry Berendsen
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek
Video

Kaarsenmaken

13 oktober 2014
Jan Klarenbeek

Ontbijt op school

22 juli 2015
Gerhard Kwak

Meijer-eten

12 mei 2014
Theo Meijer
Video

Kruudmoes bij de Apeldoornse Vierdaagse

03 juni 2014
Arjan Hoefakker

Altijd vooraan in aangepast hemd

30 november 2015
Agatha kleinNijenhuis