Maandag 28 maart kunt u kijken naar de allerlaatste uitzending van Een wagen vol verhalen. Drie seizoenen lang hebben we met veel plezier de verhalen over tradities en gebruiken in Gelderland opgetekend. En dat doen we nog één keer, als afsluiting bij Kasteel Doornenburg. De opnames voor deze uitzending maakten we op zaterdag tegelijk met de Gelredag. De hele dag was het kasteel open voor publiek en was het terrein gevuld met tradities en gebruiken. Bezoekers konden onder andere koekslaan, vlegel hangen en boogschieten.

Wijnand en Berry Hazeleger hebben er altijd al een dag opzitten, voordat ze bij onze opnamelocaties aankomen. We mochten deze keer met ze meekijken, hoe ze in de vroege ochtend hun paarden verzorgen en spullen klaarzetten voor een dag 'Wagen vol verhalen'.  

Eric Borrias en Gery Groot Zwaaftink 

Eric Borrias en Gery Groot Zwaaftink waren twee seizoenen lang verhalenverteller op onze wagen. Eric is net uitgeroepen tot vertelambassadeur van het jaar en vertelde nog één keer volksverhalen voor onze bezoekers. Ook zijn vertelcollega Gery was aanwezig. Hij vertolkte zijn andere talent als troubadour.

De bezoekende kinderen vertelden hun eigen verhaal. Zij verzonnen een sprookje achter het gebruikenluik. 

Via onze site heeft u kunnen stemmen over welk verhaal er absoluut nog verteld moest worden op onze wagen. Het publiek koos het verhaal van Henk Zegers, De dag dat fietsen geen fietsen heet. In onze wagen vertelde ambassadeur Henk over het dauwtrappen tijdens Hemelvaart.

Paastafel

Midden op de binnenplaats van het kasteel hadden we een paastafel gedekt. Pasen is natuurlijk gelinkt aan allerlei tradities die met eten te maken hebben. Zo hadden wij de bakker van het Haantje Pikbrood aan tafel en de bakker die tweevoudig winnaar werd van het beste paasbrood. Natuurlijk ontbrak ook niet een verhaal over gekookte eieren. Onlosmakelijk verbonden met Pasen

De uitzendingen van het laatste seizoen werden aan- en uitgeroepen door onze drie stadsomroepers, Peer Witzel, Theo Tankink en Piet Schuijn. Bij het kasteel riepen ze voor het laatst met ons mee. We testten bovendien voor eens en voor altijd welke omroeper de meeste decibellen produceert.

Heidevolk

De folk- vikingmetalband Heidevolk liet onder grote belangstelling hun vertolking horen van het Gelders volkslied. 

Kijk komende maandag naar Een wagen vol verhalen om nog één keer de tradities en gebruiken uitgelicht te zien op TV Gelderland, vanaf 18.20 uur, ieder uur herhaald. Zaterdag 2 april kunt u dan nog de laatste Gelredag bezoeken bij Kasteel Cannenburch.

 

Galerij
Categories:: Redactioneel Een wagen vol verhalen

Meer verhalen

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar
Video

Walnoot tikken in Elburg

18 mei 2014
Jan L
VideoGalerij

De bouw van een midwinterhoorn

13 december 2014
Jan Beukhof
Video

De dierentolk

27 mei 2015
Joke Bouwman
Video

Chocolade paaseieren

13 maart 2015
Annemieke Hulshof

Opbaren in het lijkenhuisje

01 april 2015
Johannes de Jong
Video

De dikke boom

21 april 2015
Eric Borrias

Apeldoornse Vierdaagse

18 juni 2014
J. van Milligen
Video

Ganzenhoeders in Gelselaar

29 mei 2015
Herman Wannink

De Bebbenbek

12 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink

Sacramentsprocessie in Loil

31 juli 2015
Ap Dieker

Als jij eet, eet iedereen

22 januari 2016
Frits Schoonderwal

Pakjes rondbrengen met paard en wagen

02 februari 2015
Mevr. van der Zeeland
Video

Trouwen? Je ex krijgt een pop!

03 maart 2016
Gerrit Hettelaar

Geen kattenkwaad bij paasvuur Lunteren!

13 november 2015
Netty Hardeman

Oud-Lunterse Dag

23 juni 2014
Albert Hendriksen

Middeleeuws Festijn bij Kasteel de Kelder

29 januari 2016
Arend Hordijk

Chocoladefestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier

Handige ouders

29 juni 2015
Teunie