Maandag 28 maart kunt u kijken naar de allerlaatste uitzending van Een wagen vol verhalen. Drie seizoenen lang hebben we met veel plezier de verhalen over tradities en gebruiken in Gelderland opgetekend. En dat doen we nog één keer, als afsluiting bij Kasteel Doornenburg. De opnames voor deze uitzending maakten we op zaterdag tegelijk met de Gelredag. De hele dag was het kasteel open voor publiek en was het terrein gevuld met tradities en gebruiken. Bezoekers konden onder andere koekslaan, vlegel hangen en boogschieten.

Wijnand en Berry Hazeleger hebben er altijd al een dag opzitten, voordat ze bij onze opnamelocaties aankomen. We mochten deze keer met ze meekijken, hoe ze in de vroege ochtend hun paarden verzorgen en spullen klaarzetten voor een dag 'Wagen vol verhalen'.  

Eric Borrias en Gery Groot Zwaaftink 

Eric Borrias en Gery Groot Zwaaftink waren twee seizoenen lang verhalenverteller op onze wagen. Eric is net uitgeroepen tot vertelambassadeur van het jaar en vertelde nog één keer volksverhalen voor onze bezoekers. Ook zijn vertelcollega Gery was aanwezig. Hij vertolkte zijn andere talent als troubadour.

De bezoekende kinderen vertelden hun eigen verhaal. Zij verzonnen een sprookje achter het gebruikenluik. 

Via onze site heeft u kunnen stemmen over welk verhaal er absoluut nog verteld moest worden op onze wagen. Het publiek koos het verhaal van Henk Zegers, De dag dat fietsen geen fietsen heet. In onze wagen vertelde ambassadeur Henk over het dauwtrappen tijdens Hemelvaart.

Paastafel

Midden op de binnenplaats van het kasteel hadden we een paastafel gedekt. Pasen is natuurlijk gelinkt aan allerlei tradities die met eten te maken hebben. Zo hadden wij de bakker van het Haantje Pikbrood aan tafel en de bakker die tweevoudig winnaar werd van het beste paasbrood. Natuurlijk ontbrak ook niet een verhaal over gekookte eieren. Onlosmakelijk verbonden met Pasen

De uitzendingen van het laatste seizoen werden aan- en uitgeroepen door onze drie stadsomroepers, Peer Witzel, Theo Tankink en Piet Schuijn. Bij het kasteel riepen ze voor het laatst met ons mee. We testten bovendien voor eens en voor altijd welke omroeper de meeste decibellen produceert.

Heidevolk

De folk- vikingmetalband Heidevolk liet onder grote belangstelling hun vertolking horen van het Gelders volkslied. 

Kijk komende maandag naar Een wagen vol verhalen om nog één keer de tradities en gebruiken uitgelicht te zien op TV Gelderland, vanaf 18.20 uur, ieder uur herhaald. Zaterdag 2 april kunt u dan nog de laatste Gelredag bezoeken bij Kasteel Cannenburch.

 

Galerij
Categories:: Redactioneel Een wagen vol verhalen

Meer verhalen

Zingen op Koninginnedag

02 juli 2014
Rita Brouwer

Op brommers achter de brandweer aan

03 februari 2015
Dhr. J. Attema
Video

Mannen onder elkaar bij de barbier

21 april 2015
Jean van Rossum
Galerij

Bloodbrood

09 februari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Mgr. Zwijsentocht

02 juli 2014
Truus Peters
Video

Eibertjesdag Nunspeet

09 oktober 2014
Bert Vlug

Verkleden met Koninginnedag

15 juni 2014
Ria Rozendal

Het vrolijke melkers-spel voor jong en oud

11 juni 2015
Gerda Jansen Verwaijen
Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Een broodje tin

01 februari 2016
Martijn van Zon
Galerij

Werkpaarden vervangen door petroleum

04 januari 2015
Wim Monnich
Video

Palingroken in een historische context

31 maart 2016
Paul Hoftijzer

Appelenpap

10 april 2015
Gerhard Kwak

Hansje in den Kelder

27 augustus 2014
Didy Kars

De geur van drogend wasgoed

07 december 2015
Gerhard Kwak

Veurkauwen

11 augustus 2014
Gerda Tiessink

Communicatie via briefjes

09 mei 2014
R.J.Vreekamp

Hutspot met bruine bonen

20 februari 2015
Mevrouw van Eede

Op vakantie gaan

12 mei 2014
marijke jansen