Letterlijk en figuurlijk de hamvraag. Wat eten we met kerst ? Wie komen er allemaal en voor hoeveel gasten gaan we aan de slag ? Samen eten is voor veel mensen wel één van de hoogtepunten van kerstmis. Maar hoe lost u dat op ? Ieder jaar een vast/traditioneel menu of toch elke keer weer op zoek naar iets fris en nieuws. Een Wagen vol verhalen wil graag weten hoe het bij u is met de kerstgebruiken aan tafel. Wie zit waar en waarom, maar vooral wat komt er op het bord.

Bij deze alvast een kleine top-5 aan populaire eet-varianten voor meerdere eters. En vergeet vooral niet ook even onze streekgerechtverhalen te raadplegen.

Appelenpap, suggestie voor een kersttoetje

Favoriete kerstetentjes:

- gourmetten (op een originele manier gourmetten? Kijk dan op deze site.)

- kaasfondue

- grillplaat

- wild eten

- steengrillen

Favoriete toetjes:

- ijstaart

- panna cotta

- chocoladefontein

- mousse

- soesjestaart

Favoriete zeevruchten:

- oesters

- coquilles

- mosselen

- garnalen

- kokkels

Bron: rondgang langs de redactie

Categories:: Redactioneel Kerstmis Streekgerecht

Meer verhalen

Het dorsen van graan met de vlegel

19 januari 2015
Theo Giesen

Grote schoonmaak

08 maart 2015
Gerry

Eten op nieuwjaarsdag

25 september 2014
Mevr. Beijnen

Maaien met de zeis

06 augustus 2014
Jan Reijnen
Video

Mechteld ten Ham

05 november 2014
Lizette van Hoven

De Klokkenmaker

30 oktober 2015
Piet van Apeldoorn

Frühschoppen

12 februari 2015
Geert Smits
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers

Janna van de Tiggeloven

24 oktober 2014
B. van Dijk
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp
Video

De carriere van een schaapsherder

18 februari 2016
Elly Jansen
Galerij

Olde Wievenbrood

29 juli 2015
Paul Hoftijzer
VideoGalerij

Blijde incomste

19 augustus 2014
Joris Leijten

Brood met worst

05 december 2014
Erna Bosch
Video

De Zeebeer

26 mei 2015
Bakker Rien

Koude klompen

17 december 2015
Gerhard Kwak