Een wagen vol verhalen parkeert 18 januari in Rossum bij Zaltbommel. Presentator Renate Schutte gaat het water op om met riviervisser Henk Biesters op de oude manier snoekbaars boven water te krijgen. Met een bootje de Waal over en dan de netten uit. Voor meer informatie over riviervissen kunt u terecht bij het plaatselijke Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden.

In het Betuwse Opijnen werd vroeger flink gebeugeld, ook op zondagen en dat kon de kerkgang wel eens in de weg zitten. De burgemeester vermaande de plaatselijke horeca en langzaamaan stierf de sport ter plekke uit. Op basisschool De Rietschoof probeert Een wagen vol verhalen met hulp van de Nederlandse Beugelbond het beugelen nieuw leven in te blazen door de jonge leerlingen enthousiast te maken.

Veel kerstsfeer in Ammerzoden

Renate duikt ook in de muziekgeschiedenis en leert meer over de Kerstnachtmuziek in Ammerzoden. De Fanfare St. Caecilia zorgt daar al sinds 1917 voor een heel sfeervolle kerstnacht in de wijde regio. Driekske van Wordragen is de initiatiefnemer van deze sfeervolle traditie, die hij begon om te gedenken dat Nederland ongeschonden de Eerste Wereldoorlog doorstond. De bekende Ammerzooier was dienstplichtig militair in die jaren en de dreiging van de oorlog maakte grote indruk. Eén van de zonen van Driekske vertelt het verhaal op de wagen.

Driekske van Wordragen

Bommels bier en folkrock

Brouwer Sil Stranders-Geluk blies de Bommelse biertraditie weer nieuw leven in. Na meer dan 60 jaar brouwt hij weer bier uit Zaltbommel. Renate ontvangt hem met open armen, de zon schijnt en dan gaat een slokje bier er wel in. Muzikale gast is de folkrock-band Pyrolysis, de jonge muzikanten bezingen hun liefde voor hun woon- en geboorteplaats Zaltbommel. Speciaal voor Een wagen vol verhalen componeerden zij het Engelstalige lied 'Between the rivers'. Ook mooie klanken hoort Renate bij een kort bezoek aan diezelfde stad, het bijzondere carillon in de toren van de Gasthuistkapel slaagt er steeds in om passanten te bekoren. 

Verlichtings-spektakel in Aalst

In Aalst bestaat al sinds de jaren '70 een evenement dat is voortgekomen uit het vroegere corso. Het plaatsje staat bekend om de zogeheten 'Verlichtingsdagen' in het derde weekend van september. Alle inwoners van Aalst spannen zich dan in om hun straat aan te kleden met lichtjes en lampen en 's avonds is het een prachtig spektakel dat veel publiek trekt. Auto's rijden stapvoets door de prachtig verlichte straatjes, die ieder een eigen thema hebben. Organisator is Oranjevereniging Trouw aan Oranje, voorzitter Alfred Sprong komt op bezoek en schijnt Renate bij in de wagen. 

Maandag 18 januari , vanaf 18.20 uur, elk uur herhaling op tv bij Omroep Gelderland.

Categories:: Redactioneel Een wagen vol verhalen

Meer verhalen

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden

Stokvis eten met Hallse kermis

12 mei 2014
Mien Wensink
Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer

Touwscheren bij een huwelijk

03 juni 2015
Jan Lubberts

De kloostermoppen van Hernen

08 april 2015
André Kersten

Ridders van de Slof

10 februari 2015
Anja Scholten

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek
Galerij

Doopjurk van bruidsjurk

05 februari 2015
Mevrouw J.J.Wijnhoud

Schooiersvrowke

12 mei 2014
Marijke Jansen

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer
Audio

Het doodshemd bleef in de kast

20 maart 2015
Erve Brooks
Galerij

De Sinterklaastafel

25 augustus 2014
Jan Kreijenbroek

Beugelen in Opijnen

16 januari 2016
Angela Van De Koppel

Deerns kieken op Hemelvaartsdag

24 april 2015
Gerhard Kwak

Zuurkool “verrot lekker”

14 oktober 2015
Ina Brethouwer

Jaarmarkt Oldebroek

19 augustus 2014
Ep Boeve

Op dansles bij Meijler en Mulder

29 maart 2016
Gerhard Kwak
Video

De ambachtelijke slager

04 mei 2015
G. ter Weele

'Baas in eigen huis'

20 mei 2015
Mevrouw van Basten