Een wagen vol verhalen parkeert 18 januari in Rossum bij Zaltbommel. Presentator Renate Schutte gaat het water op om met riviervisser Henk Biesters op de oude manier snoekbaars boven water te krijgen. Met een bootje de Waal over en dan de netten uit. Voor meer informatie over riviervissen kunt u terecht bij het plaatselijke Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden.

In het Betuwse Opijnen werd vroeger flink gebeugeld, ook op zondagen en dat kon de kerkgang wel eens in de weg zitten. De burgemeester vermaande de plaatselijke horeca en langzaamaan stierf de sport ter plekke uit. Op basisschool De Rietschoof probeert Een wagen vol verhalen met hulp van de Nederlandse Beugelbond het beugelen nieuw leven in te blazen door de jonge leerlingen enthousiast te maken.

Veel kerstsfeer in Ammerzoden

Renate duikt ook in de muziekgeschiedenis en leert meer over de Kerstnachtmuziek in Ammerzoden. De Fanfare St. Caecilia zorgt daar al sinds 1917 voor een heel sfeervolle kerstnacht in de wijde regio. Driekske van Wordragen is de initiatiefnemer van deze sfeervolle traditie, die hij begon om te gedenken dat Nederland ongeschonden de Eerste Wereldoorlog doorstond. De bekende Ammerzooier was dienstplichtig militair in die jaren en de dreiging van de oorlog maakte grote indruk. Eén van de zonen van Driekske vertelt het verhaal op de wagen.

Driekske van Wordragen

Bommels bier en folkrock

Brouwer Sil Stranders-Geluk blies de Bommelse biertraditie weer nieuw leven in. Na meer dan 60 jaar brouwt hij weer bier uit Zaltbommel. Renate ontvangt hem met open armen, de zon schijnt en dan gaat een slokje bier er wel in. Muzikale gast is de folkrock-band Pyrolysis, de jonge muzikanten bezingen hun liefde voor hun woon- en geboorteplaats Zaltbommel. Speciaal voor Een wagen vol verhalen componeerden zij het Engelstalige lied 'Between the rivers'. Ook mooie klanken hoort Renate bij een kort bezoek aan diezelfde stad, het bijzondere carillon in de toren van de Gasthuistkapel slaagt er steeds in om passanten te bekoren. 

Verlichtings-spektakel in Aalst

In Aalst bestaat al sinds de jaren '70 een evenement dat is voortgekomen uit het vroegere corso. Het plaatsje staat bekend om de zogeheten 'Verlichtingsdagen' in het derde weekend van september. Alle inwoners van Aalst spannen zich dan in om hun straat aan te kleden met lichtjes en lampen en 's avonds is het een prachtig spektakel dat veel publiek trekt. Auto's rijden stapvoets door de prachtig verlichte straatjes, die ieder een eigen thema hebben. Organisator is Oranjevereniging Trouw aan Oranje, voorzitter Alfred Sprong komt op bezoek en schijnt Renate bij in de wagen. 

Maandag 18 januari , vanaf 18.20 uur, elk uur herhaling op tv bij Omroep Gelderland.

Categories:: Redactioneel Een wagen vol verhalen

Meer verhalen

Een bijzonder huwelijksaanzoek

11 juni 2015
Jacobiene Otten
Galerij

'N Duvels drankje

11 juli 2015
Paul Hoftijzer
VideoGalerij

Krentenwegge als kraamcadeau

08 mei 2014
Gerda Bijzet

De kloostermoppen van Hernen

08 april 2015
André Kersten

Hansje in den Kelder

27 augustus 2014
Didy Kars
Video

De legende van het Solse Gat

26 augustus 2014
Corry

Apeldoornse Vierdaagse

18 juni 2014
J. van Milligen
Video

Paul Mulder en zijn Land aon de grens

23 maart 2016
Paul Mulder

Takkenzwaaien

06 augustus 2014
PR St. Sebastianus
Video

Aubade voor Wilhelmina

17 juni 2014
Riny Boersma

Gemis van kroeg als bindmiddel

24 juni 2014
J. le Poole

Zingen op Koninginnedag

02 juli 2014
Rita Brouwer

Schooiersvrowke

12 mei 2014
Marijke Jansen

Landgoederen hebben een regiofunctie

01 december 2015
Eimert Fikse

Knikkeren

10 juni 2014
Vanessa
Video

Aardbeiendag in Zaltbommel

17 april 2015
TRIP Zaltbommel

Het worstenhoorntje

22 januari 2016
Gerhard Kwak
Video

De bedrogen duivel

03 oktober 2014
Anja van Buren
Galerij

Oranjehuis

31 mei 2014
a van hagen